Προτάσεις για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Στολίστε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Μπείτε λίγο νωρίτερα σε χριστουγεννιάτικο mood, βλέποντας αυτές τις απίθανες συνθέσεις a la table.

Ψάξτε,για τις πιο πρωτότυπες ιδέες για το γιορτινό σας τραπέζι.Ξεκινήστε απλώνοντας το μεγάλο καρό τραπεζομάντηλο και τα κατάλληλα σερβίτσια και δώστε την νότα της γιορτής.Κουκουνάρια,κλαδιά δέντρων,και με άλλα διακοσμητικά στοιχεία,δημιουργείστε ένα πολύ ζεστό και φιλόξενο Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.

Τα χρώματα είναι το έντονο κόκκινο,το πράσινο και το λευκό.Είναι το είδος διακόσμησης που αγαπάει το ξύλο, το μέταλλο, τα λινά υφάσματα και γενικά τα έπιπλα και τα διακοσμητικά από φυσικά υλικά.Για τους λάτρεις του καρό,στις πέντε εικόνες που βλέπετε,μπορείτε να πάρετε ιδέες και να στολίσετε το τραπέζι σας ανάλογα με την διακόσμηση που έχετε στο υπόλοιπο σπίτι.

Το χρυσό παίρνει θέση στο τραπέζι και δίνει την λάμψη που χρειάζεται.Μια γιρλάντα χρυσή τοποθετείται στο μήκος του τραπεζιού. Τα ρεσώ κηροπήγια,το μεγάλο κόκκινο τριαντάφυλλο με την καρό κορδέλα διακοσμούν εντυπωσιακά και  όμορφα το τραπέζι σας. 

Μικρά διακοσμητικά δεντράκια χιονισμένα,μπάλες και κεράκια,στολίζονται πάνω στο λευκό τραπεζομάντηλο. Επίσης για όσους θέλουν ν’ανταλλάξουν τα δωράκια τους μπορείτε να βάλετε από ένα κουτί στο πιάτο που αντιστοιχεί στον καθένα. Φυσικά το κόκκινο είναι το χρώμα των Χριστουγέννων και δεν πρέπει να λείπει κυρίως από τα λουλούδια σας.

Χρυσά  και λευκά πιάτα,στολισμένα στο τραπέζι και σε κάθε πιάτο μια λινή πετσέτα τυλιγμένη μ’ένα μικρό κλαδί πεύκου. 

Το λευκό τραπεζομάντηλο είναι επίσης ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ημερών, όμως λόγω Χριστουγέννων μπορεί να είναι και σε άλλους χρωματικούς τόνους,όπως το μπέζ,η το υπόλευκο. Κάποιες οικοδέσποινες επιλέγουν σουπλά. Η επιλογή είναι καθαρά θέμα γούστου.

Βγάλτε το καλό σας τραπεζομάντηλο και το σερβίτσιο.Τα κρυστάλλινα ποτήρια να πάρουν θέση και ξεκινήστε το στολισμό του τραπεζιού.Όσοι κινούνται σε διχρωμίες όπως το λευκό και ασημί αυτές οι συνθέσεις είναι ενδιαφέρουσες να τις δείτε.  Χριστουγεννιάτικα υλικά διακόσμησης (κουκουνάρια, βαμμένα κλαδιά, μπάλες, γκι, έλατο, κλπ) είναι μια κλασική επιλογή που πάντα σας βγάζει πάντα από την δύσκολη θέση της επιλογής.

Για μια Χριστουγεννιάτικη σύνθεση στο τραπέζι ανακατέψτε,πουρνάρια με κλαδιά,με μούρα και άλλα φυτά και τα απλώνουμε μπροστά από τα πιάτα μαζί με αναμμένα κεριά. 

Συνδυάστε το στολισμό με ένα εορταστικό τραπεζομάντηλο και χαρτοπετσέτες που ταιριάζουν. Δημιουργήστε ένα ειδικό κομμάτι για το κέντρο του τραπεζιού. Οι απλές λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορούν να μετατρέψουν το τραπέζι σε μια πραγματικά ξεχωριστή εορταστική “παράσταση”. Πειραματιστείτε με υλικά, χρησιμοποιήστε ζεστά χρώματα και μη διστάσετε να  διασκεδάσετε την προετοιμασία της διακόσμησης του τραπεζιού που θα φιλοξενήσει τους καλεσμένους σας. Ευχές για μια όμορφη, ζεστή Χριστουγεννιάτικη  βραδιά ! 

This Post Has 3 Comments

  1. Υπέροχες οι προτάσεις σου Μαρία μου! Ειδικά το κόκκινο καρό, πολύ μου αρέσει!

  2. Είμαι λάτρης του red plaid,ειδικά στο στρώσιμο ενός τραπεζιού Κατερίνα μου.Σ’ευχαριστώ πολύ!

Comments are closed.

Close Menu