You are currently viewing Διακόσμηση και λειτουργικότητα για μικρά μπάνια!

Έξυπνες και λειτουργικές λύσεις για το μικρό μπάνιο σας!

Τα μικρά μπάνια θέλουν ένα καλό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Για να είναι χρηστικά, λειτουργικά και να έχουν όλες τις ανέσεις θα πρέπει να μελετηθούν λεπτομερώς.Σας δίνω σύνθετες εικόνες με θέμα τα μικρά μπάνια και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε  για να δώσετε, τόσο στυλ όσο και διαστάσεις στο δικό σας μπάνιο. 

Το μαύρο και το λευκό είναι διαχρονικά χρώματα ιδιαίτερα για το μπάνιο.Οι απλίκες και τα  διακοσμητικά αξεσουάρ είναι οι μικρές λεπτομέρειες,που αλλάζουν κατευθείαν το χώρο σε μοντέρνο και με στυλ.

 O καθρέφτης μεγαλώνει τον χώρο, του προσδίδει βάθος και αντανακλά το φως. Διαλέξτε το μεγαλύτερο δυνατό για το δικό σας μπάνιο. 

Πώς γίνεται σε ένα μικρό μπάνιο να χωρέσουν όλα; Το βασικό στοιχείο είναι η φαντασία αλλά και κάποιες πρακτικές λύσεις που θα σας εξοικονομήσουν χώρο.

Τα ανοιχτά ράφια έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι, πως δημιουργούν την ψευδαίσθηση του ανοιχτού χώρου και κάνουν το μπάνιο να μοιάζει, πραγματικά, μεγαλύτερο.

Τοποθετείστε το πλυντήριο σας μ’έξυπνο και μελετημένο τρόπο. Εκμεταλευθείτε το χώρο δίπλα στον νιπτήρα δημιουργώντας τον ιδανικό χώρο για το πλυντήριο σας.Σκεφτείτε ότι είναι μια πολύ έξυπνη λύση.

Η ντουζιέρα είναι πιο βολική σε λουτρά μικρότερων διαστάσεων. Μπορεί να έχει βάση ή να γίνει χτιστή και να επενδυθεί με κάποιο υλικό.Δίνουν στιλ και κάνουν το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Τοποθετούνται στο πάτωμα ή στους τοίχους ή ακόμα και στα δύο. Επίσης τα φυτά δίνουν χρώμα και ζωηράδα. Μία γλάστρα είναι αρκετή. Μπορείτε να τοποθετείσετε έστω ένα μικρό φυτό για ν’αλλάξετε το ντεκόρ. 

Θα εκπλαγείτε με το πόσους αποθηκευτικούς χώρους μπορείτε να βρείτε ψάχνοντας στο διαδίκτυο (Pinterest) και αποθηκεύετε αυτά που χρειάζεστε για το μπάνιο σας.

Ένας τακτοποιημένος χώρος μοιάζει μεγαλύτερος.Τακτοποιήστε τα μπουκαλάκια, με τα σαμπουάν, τα αφρόλουτρα και τις κρέμες για το πρόσωπο σε ψάθινα μικρά καλαθάκια πάνω σε ραφάκια που έχετε ήδη.

Οι γυάλινες πόρτες δεν “κόβουν” τον χώρο και δίνουν την ψευδαίσθηση της συνέχειας. Προτιμήστε διαφανές τζάμι, που αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να μεγαλώσετε τον χώρο σας.Επίσης στο πάτωμα τα μικρά τετραγωνάκια ως μοτίβο είναι ιδανικό,μεγαλώνοντας το χώρο.

Τοποθετείστε ανοιχτόχρωμα πλακάκια και συνδυάστε τα με φωτεινά έπιπλα για να χαρίσετε φως στο μπάνιο σας!

Ένα στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στη διακόσμηση του λουτρού είναι η ταπετσαρία Μπορείτε να το επενδύσετε με το ύφος που σας αρέσει και να δημιουργήσετε ένα πολύ ενδιαφέρον περιβάλλον στο μικρό μπάνιο σας. 

 Xησιμοποιείστε θερμό φωτισμό στο μπάνιο σας. Όσο περισσότερες πηγές φωτός τοποθετήσετε, τόσο το καλύτερο, αν ο φυσικός φωτισμός υστερεί. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση το κίτρινο φως.

Αποφύγετε να τοποθετήσετε τη λεκάνη στη φάτσα, καθώς και εμπόδια ή ογκώδη έπιπλα σε λάθος θέσεις. Όσο λιγότερα αντικείμενα σε μικρούς χώρους τόσο το καλύτερο!

Διαλέξτε, μια μικρή λεκάνη (η μικρότερη με καζανάκι είναι στους 59 πόντους) ή τοποθετήστε εντοιχισμένο καζανάκι για να δημιουργήσετε έναν οπτικά ενιαίο χώρο και να επωφεληθείτε από κάθε εκατοστό γύρω από τα είδη υγιεινής.

This Post Has 4 Comments

 1. Kiki Aposeki

  Υπέροχες ιδέες Μαράκι μου!!! Τις κρατάω ? Φιλιά πολλά!

 2. Ιωάννα

  Συγχαρητήρια !!!
  Όλες οι ιδέες είναι πολύ κατοπιστικες και υπέροχες με βοήθησαν πολύ για το πολύ μικρό μου μπάνιο !!!

  1. Χαίρομαι πολύ που μπορώ να δίνω τις κατάλληλες συμβουλές και ιδέες για την διακόσμηση στο απίτι. Άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο.Ευχαριστώ πολύ Ιωάννα!

 3. Άννα

  Θαυμάσιες προτάσεις!! Το μπάνιο και η κουζίνα για μένα είναι τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού γιατί πρέπει να είναι και λειτουργικά και καλαίσθητα.
  Σ’ευχαριστούμε Μαρία μου
  Φιλιά πολλά

Αφήστε μια απάντηση