You are currently viewing Φέρτε την “Όαση” στο σπίτι σας!

Τα φυτά στο εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας!

Τα φυτά στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, έχουν την δύναμη να προσφέρουν μια φρέσκια και χρωματιστή νότα στη διακόσμησή τους.Επίσης έχουν την ικανότητα να ανανεώνουν τον αέρα και να κρατάνε την ατμόσφαιρα καθαρή.

Όλοι οι χώροι του σπιτιού έχουν να κερδίσουν από την ομορφιά και την καθαριστική επίδραση των φυτών. Κάποια είδη, όμως, προσφέρονται περισσότερο και αποδίδουν καλύτερα σε συγκεκριμένους χώρους. Ας δούμε τους χώρους του σπιτιού έναν-έναν…

Στο καθιστικό εκεί που οι περισσότεροι χαλαρώνετε,είναι ο ιδανικός χώρος, για να τοποθετήσετε τα φυτά σας. Τα διαφορετικά φυλλώματά τους, σε διάφορους τόνους του πράσινου, δημιουργούν μια όαση. Φροντίστε μόνο να τοποθετήσετε τις γλάστρες σας σε σημεία του καθιστικού που δεν εμποδίζουν την κίνηση και το βλέμμα μέσα στο χώρο.

Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι να να εντάξετε φυτά στο σπίτι σας και αυτοί είναι οι εξής.

Λειτουργούν ως «συστήματα» καθαρισμού και ανανέωσης του αέρα.
Αποτελούν ρυθμιστικό παράγοντα της υγρασίας στο χώρο.
Σε περιόδους ζέστης δροσίζουν την ατμόσφαιρα.
«Απορροφούν» με τη φυλλωσιά τους τους θορύβους.
«Φιλτράρουν» τη σκόνη και άλλα βλαβερά αιωρούμενα σωματίδια.
Μειώνουν την επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και του στατικού ηλεκτρισμού από τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές που μας περιβάλλουν.

Δείτε όλες τις εικόνες προσεκτικά και αποφασίσετε ποιο είναι το ιδανικό φυτό για τον δικό σας χώρο.Επίσης εκτός από το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο υπάρχουν και άλλοι χώροι που μπορείτε να τα τοποθετήσετε.Στο μπάνιο αλλά και στην κουζίνα,είναι οι χώροι που εύκολα θα βρείτε είδη που έχουν έντονα διακοσμητικά φύλλα με διαφορετικές αποχρώσεις,για να κάνετε την κατάλληλη διακόσμηση. Στο περβάζι της κουζίνας βάλτε γλάστρες με αρωματικά για τις συνταγές σας.

Όλες οι εικόνες μαρτυρούν ότι το πράσινο είναι φιλικό ως προς το περιβάλλον το εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Η Monstera deliciosa είναι ένα από τα πιο διάσημα φυτά του Instagram, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι το πιο δημοφιλές πράσινο φυτό. Θέλει μερική σκιά και καλό είναι να την τοποθετήσετε σε ένα παράθυρο με νότιο, ανατολικό ή δυτικό προσανατολισμό. Το έδαφος πρέπει να διατηρείται υγρό, αλλά καλά στραγγισμένο. Το χειμώνα θέλει κυρίως να ψεκάζετε τα φύλλα στα φύλλα και λίγο νερό.



Η Ασπιδίστρα είναι ένα ανθεκτικό φυτό, το οποίο του αρέσει η σκιά.  Μην το εκθέσετε σε άμεσο ηλιακό φως. Όσο αφορά στο πότισμα, αφήνετε το πάνω μέρος του εδάφους να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα, αλλά όχι και τελείως. Σημαντικό επίσης είναι να γίνεται καλή αποστράγγιση.





Κοντά σε παράθυρα συνήθως βρίσκουν τον τρόπο να μεγαλώσουν και να δημιουργούν υπέροχες γωνίες στο σπίτι. Συνήθως θέλουν αρκετό ηλιακό φως αλλά όχι άμεσο, καλό αερισμό του δωματίου και μέτρια υγρασία, τόσο μέσα στο δωμάτιο όσο και στο έδαφος.

Στο υπνοδωμάτιο σας καλό είναι να βάλετε μικρότερα φυτά και δημιουργείστε μια ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα.




Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία φυτών για να διαλέξετε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο.
Υπάρχουν τα ανθοφόρα, αν προτιμάτε τα λουλούδια, ή τα πράσινα που θα διαλέξετε για το σχήμα των φύλλων τους. όπως και να είναι φέρνετε την”φύση”στο σπίτι σας!

This Post Has One Comment

  1. Άννα

    Ωραίες προτάσεις και αγαπώ τα φυτά στο χώρο. Τώρα κατήργησα τα φυτά που ακουμπούν στο πάτωμα γιατί η σκυλίτσα μας τα μασουλάει. Θα δω πώς θα την μάθω να μην τα πειράζει και θα ξαναβάλω
    Σ’ευχαριστούμε Μαρία μου
    Καλό Σ/Κο να περάσεις

Αφήστε μια απάντηση