Ένα μοντέρνο διαμέρισμα  και η διακόσμηση του!

Ιδέες διακόσμησης για μοντέρνα διαμερίσματα!

Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να παρατηρήσουμε πως σε αυτό το  διαμέρισμα υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται και οι χώροι μοιάζουν ενιαίοι, αλλά και ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλο. Σε ένα  διαμέρισμα καλό είναι να προτιμάμε ανοιχτά χρώματα όπως, το λευκό για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος και minimal διακόσμηση για να μην φαίνεται υπερφορτωμένο. Το ξύλο επίσης δίνει μια μοντέρνα αίσθηση και χρώμα, χαρίζοντας ζεστασιά.

Σ’ένα διαμέρισμα ανάλογα με το χώρο μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σαλόνι-καθιστικό. Το μόνο που χρειάζεστε  είναι ένα άνετο καναπέ και ένα μικρό τραπεζάκι, ώστε να μην πιάνει πολύ χώρο.  Στον τοίχο μπορείτε να βάλετε κορνίζες της αρεσκείας  σας.

 Τοποθετήσετε διακοσμητικά στοιχεία και βιβλία στην ξύλινη βιβλιοθήκη που βρίσκεται σαν διαχωριστικό έπιπλο μεταξύ κουζίνας και καθιστικού.

Την βιβλιοθήκη μπορείτε να την  χρησιμοποιήσετε ως διαχωριστικά σε μεγάλους ενιαίους χώρους.

Στον χώρο μπροστά από την κουζίνα μπορείτε να προσθέσεταε ένα μεσαίου μεγέθους τραπέζι, το οποίο θα χρησιμεύει στην καθημερινότητα για τη ώρα του φαγητού, αλλά επειδή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, από τον καναπέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βοηθητικός χώρος καθιστικού για τις ημέρες που θέλετε να κάνετε τραπέζι στους φίλους σας.

Ένα από τα στοιχεία που συμβάλλει επίσης στη minimal και κομψή διαμόρφωση του χώρου,είναι ο φωτισμός, που χρησιμοποιείται πολύ προσεκτικά, ενώ το σκηνικό ηρεμίας και χαλάρωσης συμπληρώνουν τα διακριτικά και γήινα χρώματα.

 Tα χρώματα που κυριαρχούν είναι τρία: το λευκό-υπόλευκο στους τοίχους και το γκρι.Το  ανοιχτό κίτρινο στα υφάσματα των μαξιλαριών και η μεγάλη αναπαυτική πολυθρόνα είναι στοιχεία που απογειώνουν την διακόσμηση του σπιτιού στο σύνολο.

 Οι γήινοι τόνοι (σε ανοιχτόχρωμες αλλά και πιο σκούρες αποχρώσεις) κυριαρχούν στο χώρο και αποτελούν τον ιδανικό καμβά για να αναδειχθούν οι διαφορετικές υφές σε έπιπλα και υλικά και να ενισχυθεί ο ζεστός, φιλόξενος χαρακτήρας του σπιτιού. Ένα έντονο στοιχείο του σπιτιού είναι  η είσοδος του σπιτιού (προχώλ) που δίνει την άνεση κινήσεων σ’όλο τον υπόλοιπο  χώρο.

Υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις, στα χρώματα και τις υφές των υφασμάτων για να διακοσμήσετε με τα δικά σας μέτρα το σπίτι σας.Η άποψη μου σ’ένα καθιστικό για μεγαλύτερο χώρο στο ανοιχτό γκρί χρώμα συνδυάζεται και ξεχωρίζει με την μεγάλη μπρεζέρα στο  μπλέ χρώμα. 

Maria Pirgianaki
Designer
Close Menu