Πέφτοντας στα  (ξύλινα) πατώματα!

Διαχρονική τάση τα ξύλινα πατώματα!

Τα ξύλινα δάπεδα είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για την επένδυση των δαπέδων κατοικιών. Ένας από του λόγους που το επιλέγουμε είναι η εμφάνιση του ξύλου που αποπνέει ζεστασιά και διαχρονικότητα. Το ξύλο  επιλέγεται κυρίως για την επένδυση των δαπέδων του καθιστικού και των υπνοδωματίων,κάποιοι  όμως θα το σκεφτούν να κάνουν τοποθέτηση στο μπάνιο ή την κουζίνα. Η χρήση χαλιών  προσφέρουν επιπλέον ζεστασιά βελτιώνοντας την άνεση κατά το βάδισμα και τη στάση.

Αρκετοί από εσάς  έχετε  συχνά την απορία ποιο χρώμα να διαλέξετε για το δάπεδο σας. Η σωστή επιλογή του χρώματος εξαρτάται από το επιθυμητό  αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε και  φυσικά και την επίπλωση. 

Είσοδος στο σπίτι και το ξύλινο δάπεδο απλώνεται χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο στυλ διακόσμησης στο χώρο.

 Ο Ενιαίος χώρος με το μοντέρνο τζάκι  και η  τραπεζαρία που ενώνεται με την μινιμαλιστική κουζίνα.

Παρ’όλο που το δάπεδο είναι ανοιχτόχρωμο ο συνδυασμός της άσπρης επίπλωσης δίνει μια περισσότερο φωτεινότητα και απλότητα στο χώρο.

Η επιφάνεια του τοίχου έχει το γλυκό παστέλ χρώμα ,που κάνει μια ισορροπημένη αντίθεση με το δάπεδο και τα έπιπλα. 

Το ξύλινο δάπεδο, λόγω της φυσικής του όψης, συνδυάζεται συχνά με το στυλ διακόσμησης country αλλά και με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Αυτό ωστόσο, δεν είναι απόλυτο καθώς το ξύλινο δάπεδο ταιριάζει σχεδόν με όλα τα στυλ, από το κλασικό μέχρι το μοντέρνο, από το mixnmatch μέχρι το ακραίο minimal.

Σε ένα χώρο όπου το δάπεδο έχει σκούρα απόχρωση,  χρησιμοποιείστε φωτεινότερες αποχρώσεις . Επιλέξτε φωτεινά χρώματα για τους τοίχους αλλά και ανοιχτόχρωμα έπιπλα. Μια ενδιαφέρουσα άποψη είναι η χρήση χαλιών που δημιουργούν έντονη αντίθεση με το σκουρόχρωμο, ξύλινο δάπεδο. Σε κάθε περίπτωση, το φυσικό φως αναδεικνύει εξαιρετικά την ποιότητα και αισθητική του ξύλινου δαπέδου.

Το ξύλινο πάτωμα παραμένει ένα διαχρονικό και ποιοτικό υλικό που προσφέρει την θερμή αίσθηση του ξύλου προσδίδοντας στο χώρο την αίσθηση της πολυτελείας ακόμα και στην κουζίνα.

Τα ανοιχτόχρωμα δάπεδα έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν στο φως, έτσι το δωμάτιο δείχνει φωτεινότερο και πιο ευρύχωρο. Επιπλέον, φαίνονται πιο καθαρά και προσφέρουν ηρεμία. 

Ο συνδυασμός ανοιχτόχρωμου δαπέδου με ανοιχτόχρωμους τοίχους δημιουργεί την αίσθηση του ευρύχωρου και της άνεσης.

Το υπνοδωμάτιο αναδεικνύεται με την τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου και προσδίδει ζεστασιά και θαλπωρή στο χώρο.

Τα ανοιχτόχρωμα δάπεδα συνδυάζονται καλύτερα με σκουρόχρωμη επίπλωση.Η είσοδος στο σπίτι γίναται εντυπωσιακή με τα διακοσμητικά στοιχεία που είναι από  μέταλλο στο μαύρο χρώμα.

Τέλος θα ήθελα να σκεφτείτε καλά όταν θ’αποφασίσετε να κάνετε τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων στο χώρο σας,ιδιαίτερα αν έχετε κατοικίδια ή μικρά παιδιά.

This Post Has One Comment

  1. Τα ξύλινα πατώματα είναι υπέροχα Μαρία μου! Δυστυχώς στο σπίτι μου δεν έχουμε πουθενά αν και πολύ θα το ήθελα γιατί όπως γράφεις δίνουν μοναδική ζεστασιά στον χώρο και τον κάνουν ιδιαίτερο.

Comments are closed.

Close Menu