Φρεσκάδα στο χώρο σας με διαχρονικά χρώματα!

Φρεσκάρισμα ή αλλαγή χρωμάτων στους τοίχους του σπιτιού σας!

Μονοχρωμία σε ουδέτερους τόνους!

Μονοχρωμία μπορούμε να εφαρμόσουμε με ουδέτερα χρώματα αλλά και με μονοχρωματικές παλέτες του  γκρί-σιέλ κλπ. Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι τα στοιχεία του χώρου που ήδη υπάρχουν στο δωμάτιο και δεν μπορούν να αλλαχθούν, πρέπει να εντάσσονται και αυτά στην ίδια παλέτα για να λειτουργήσει το εφέ της μονοχρωμίας. Τρία βασικά χρώματα δίνουν ένα διαχρονικό αποτέλεσμα στο βάψιμο των τοίχων.Η παλέτα του γκρί,το απαλό σομόν-μπέζ και η παλέτα του λευκού!

Ανάλογα με την χρήση του δωματίου και τον φωτισμό, μπορεί να έχουμε μια θερμή ή μια ψυχρή αναλογική παλέτα. Για ένα ήπιο αποτέλεσμα, χωρίς μεγάλες αντιθέσεις, βάψτε τους τοίχους στο πιο ανοιχτό χρώμα της παλέτας.

Από τα 2-4 χρώματα που θα έχει η παλέτα που θα διαλέξετε (ανοιχτό, μεσαίο, σκούρο) το πιο ήπιο αποτέλεσμα το πετυχαίνετε αν βάψετε τους τοίχους στο πιο ανοιχτό χρώμα, μετά το μεσαίο χρώμα να βρίσκεται στο δάπεδο, τις κουρτίνες, τις ταπετσαρίες των επίπλων και το πιο σκούρο χρώμα στις διακοσμητικές λεπτομέρειες, βάζα, πίνακες, μαξιλάρια κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα και μια αίσθηση κομψότητας και αριστοκρατικής φινέτσας επιλέγοντας διαφορετικά χρώματα για κάθε δωμάτιο, αλλά από μία μονοχρωματική παλέτα. 

Μπορείτε να πάρετε ιδέες για να διαλέξετε έναν αρμονικό συνδυασμό χρωμάτων από πολλές πηγές: από περιοδικά διακόσμησης, ή από καταστήματα με χρώματα για να σας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές.

Μονοχρωματική παλέτα στο λευκό!

Μία τέτοια χρωματική επιλογή δίνει μία κομψή ομοιογένεια στον χώρο και έναν αέρα αρχοντιάς, αλλά για να μην έχουμε ένα μονότονο αποτέλεσμα μπορείτε να παίξετε με τις υφές και τα μοτίβα στα υφάσματα, τα χαλιά και τα αντικείμενα.

Είναι μία σειρά χρωμάτων που αποτελείται από τις αποχρώσεις, τους τόνους και τις σκιές ενός μόνο χρώματος.

Κάνοντας τους κατάλληλους συνδυασμούς, θα έχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα στο σύνολο,ταιριάζοντας τα χρώματα του τοίχου με την επίπλωση και τις κουρτίνες.

This Post Has 2 Comments

  1. Μ’ αρέσουν πολύ τα χρώματα που προτείνεις Μαρία και με πετυχαίνεις ακριβώς στη φάση που ψάχνω για ανανέωση!!
    Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ κομψό, αρμονικό και ήρεμο! Μπαίνει στα αγαπημένα…
    Φιλιά φίλη, χρόνια πολλά και καλό σου μήνα!!
    Μαρίνα

  2. Μαρία μου πάνω που αναρωτιόμουν πως να βάψω κάποιους χώρους ου σπιτιού μου έδωσες ιδέες με την ωραία σου ανάρτηση. Ειδικά για την σκάλα μου που έχει καφέ πλακάκι δεν ήξερα τι χρώματα ταιριάζουν αλλά με τις χρωματικές σου επιλογές βρήκα τη λύση. Σε ευχαριστώ πολύ! Πολλά φιλιά!

Comments are closed.

Close Menu