Το μωσαικό (terrazo print) στη διακόσμηση!

Το μωσαικό και η επιστροφή του στη διακόσμηση!

 Μετά από 30 χρόνια το terrazo print επανήλθε στη μόδα της διακόσμησης. Οι designers αποφάσισαν, να δώσουν μια ακόμα ευκαιρία και να το εντάξουν πάλι στην διακόσμηση. Αυτή την φορά  χρησιμοποιώντας την τεχνική αυτή όχι μόνο σε πατώματα, αλλά σε τοίχους, ακόμα και χρηστικά αντικείμενα.

Επιφάνειες κάθε είδους, δάπεδα, τοίχοι, έπιπλα και διακοσμητικά, μεταμορφώνονται μέσω των μωσαϊκών «terrazzo»

Αν είστε από τους τυχερούς, που έχουν στο σπίτι τους μωσαικό στα πατώματα,τότε δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα.Εκείνο που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε στο πάτωμα πρωταγωνιστικό ρόλο και να επιλέξετε έπιπλα σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως είναι το μπεζ, το καφέ ή το γκρι.

Η χρήση του μωσαϊκού στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού ,σας επιτρέπει να φέρετε νέους τρόπους διακόσμησης,όπως ένα στρογγυλό τραπέζι ή ένα  ξεχωριστό μαξιλαράκι. 

Χάρη σε αυτό το υλικό, μπορείτε να δημιουργήσετε τις πιο σύνθετες συνθέσεις, μοτίβα και εικόνες. 

Τα κομμάτια και οι ψηφίδες, μεγαλώνουν και φέρνουν χρώμα στις επιφάνειες, με μοναδικούς συνδυασμούς, και κατ’επέκταση με μοναδικά αποτελέσματα.

Αυτό το το υλικό χρησιμοποιείται για διακόσμηση επίπλων, ειδικά το μωσαϊκό στα τραπέζια φαίνεται αρμονικό και ιδιαίτερο.

 Η πολυχρωμία του, τα διαφορετικά και τυχαία γεωμετρικά σχέδια, αλλά και το βιομηχανικό του στυλ σε συνδυασμό με τα φυσικά υλικά, που μπορεί να φιλοξενήσει, ταιριάζουν  στις τάσεις του design.

Οι αρχιτέκτονες προτείνουν αυτό το μείγμα από μάρμαρο, φυσικές πέτρες και τσιμέντο που αποτυπώνεται πάνω σε βάζα και coffee tables μέχρι και πλακάκια διαφόρων διαστάσεων. 

Κρεμαστά φωτιστικά, με διακόσμηση μωσαικό σε 3 διαφορετικούς χρωματισμούς.

Σετ μπάνιου σε λευκό χρώμα μωσαικού.

Η τάση αναδίδει μνήμες από το παρελθόν, έχει όμως εμπλουτιστεί με πιο μοντέρνα χρώματα για ένα πιο εκλεπτυσμένο και σύγχρονο αποτέλεσμα.

Σ’ένα μεγάλο μπάνιο τα 70s  επιστρέφουν στο χώρο της διακόσμησης, και διεκδικεί την προσοχή όλων.

Η εξέλιξη αυτής της τεχνικής επιτρέπει,τη χρήση της, σε τεράστιες αλλά και μικροσκοπικές επιφάνειες. Από  το πάτωμα του μπάνιου έως τα  τον νιπτήρα και το σκαμπό.

Πλακάκια μωσαικό πάνω από τον νιπτήρα.

Ο νεροχύτης και ένα μέρος στον τοίχο με μωσαικό.

Το μωσαϊκό, λοιπόν, σε κάθε είδους επιφάνεια, μπορεί να ενταχθεί σε κάθε στυλ διακόσμησης, από το πιο κλασικό, έως το πιο σύγχρονο και εναλλακτικό. Αυτό σημαίνει ότι το παραδοσιακό μωσαϊκό είναι ιδανικό για τη διακόσμηση μικρών χώρων, και σπιτιών κλπ. Χρειάστηκαν τριάντα ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει το μωσαϊκό στη μόδα αλλά απ’ ότι φαίνεται το came back του είναι πολύ δυναμικό. 

Close Menu