Η “χωριάτικη κουζίνα” έχει το ενδιαφέρον μιας άλλης εποχής!

Κουζίνες του χωριού!

Έχετε σπίτι στο χωριό;.Αν είστε από τους τυχερούς τότε η κουζίνα σας, θα έχει ενδιαφέρον.Κρατήστε το χωριάτικο στυλ και με μερικές μετατροπές θα έχετε ένα εναρμονισμένο με την φύση αποτέλεσμα.Το χωριάτικο στιλ αγαπιέται εκ νέου γιατί φέρνει στο νου, εικόνες από την γιαγιά και τον παππού.  Το χωριάτικο στιλ είναι πιο ζεστό, ασφαλές, συμπαθητικό, θυμίζει μια ζεστή φιλοξενία χωρίς το άγχος της καθημερινότητας. 

Αν η κουζίνα σας δεν είναι διαμορφωμένη εξαρχής με ξύλα στην οροφή ή έπιπλα vintage, μπορείτε να της προσδώσετε έναν χαρακτήρα νοσταλγικό προσθέτοντας ένα μεταλλικό φωτιστικό, ένα ξύλινο τραπέζι, ξύλινες εταζέρες ή μεγάλα χωριάτικα πλακάκια στον τοίχο.

Τα πολλά αντικείμενα εκτός του ότι είναι χρηστικά,δημιουργούν το “χωριάτικο” αποτέλεσμα στην κουζίνα. Κρεμάστε κουρτινάκια στο κάτω μέρος του νεροχύτη σε έντονο κόκκινο καρό ύφασμα.Διακοσμήστε με καλάθια, τοποθετήστε πιάτα και μπακίρια σε εμφανές μέρος. 

Ξύλο, έντονα χρώματα,παλιά μέταλλα, ρετρό πλακάκια παλιά έπιπλα, αυθεντικά υλικά και διακόσμηση vintage με τον παλιό τρόπο σε μια χωριάτικη κουζίνα.

Προτιμήστε ένα έντονο πορτοκαλί ή μπλε σε έναν από τους τοίχους ή στις λεπτομέρειες του χώρου. Το πετρόλ, το κυπαρισσί και το κόκκινο είναι 3 αποχρώσεις που «παίζουν» πολύ στη διακόσμηση της κουζίνας.

Το χρώμα της μέντας συνδυασμένο με το αυθεντικό ξύλινο τραπέζι,θυμίζουν την παλιά αλλά τόσο νοσταλγική κουζίνα του χωριού.

Το κυπαρισσί χρώμα στο τραπέζι και τα λουλούδια με τα βάζα συνθέτουν μια όμορφη εικόνα στην κουζίνα. Κρεμάστε στον τοίχο σας ένα μπουκέτο ρίγανη ή λεβάντα, διακοσμήστε με πιπεριές τσίλι και φορτώστε τον χώρο με αρώματα και χρώματα.

Λευκό χρώμα στην πιατοθήκη με vintage στοιχεία.

Δεν θα μπορούσε να λείπει αυτό το υπέροχο γαλάζιο χρώμα από την κουζίνα.Είναι σαν ζαχαρωτό με τις λεπτομέρειες στη διακόσμηση της κουζίνας.

Θα ήθελα να σας πώ, ότι είναι παλιό και θέλετε να το απολαμβάνετε πρέπει να το διατηρείτε.Γι όσους αρέσει αυτό το στυλ διακόσμησης στην κουζίνα ,μπορούν να το έχουν και στην πόλη ,αρκεί να προσθέσουν μεταλλικά φωτιστικά, ένα ξύλινο τραπέζι, ξύλινα ντουλάπια ή μεγάλα χωριάτικα πλακάκια στον τοίχο!

Close Menu