Η σωστή διάταξη για πίνακες και κάδρα πάνω από τον τοίχο του καναπέ σας!

Πίνακες και κάδρα στο καθιστικό σας!

 Η σωστή τοποθέτηση των κάδρων, στο καθιστικό σας,ή στο σαλόνι σας ,είναι υπόθεση που θέλει προσοχή, για να μην φανεί φορτωμένος, ακατάστατος και χωρίς αισθητική. Το σωστό ύψος ,για να τοποθετήσετε τα κάδρα σας, σύμφωνα με τους διακοσμητές εσωτερικού χώρου, είναι μεταξύ 1,45 μ και 1,55 μ (κέντρο πίνακα από δάπεδο). Αυτό είναι το λεγόμενο eye level το οποίο βρίσκεται λίγο πάνω από το κέντρο του τοίχου μας ( σε ένα τυπικό διαμέρισμα υποθέτουμε πως έχει ύψος από 2.70μ έως και 2,80μ ).Για να διατηρήσετε την ισορροπία,ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, είναι να τοποθετείτε πάντα το ίδιο ύψος κρέμασης (κέντρο) σε όλους τους πίνακες του χώρου σας. 

Επιλέξτε  θέματα που σας αρέσουν και ξεκινήστε την τοποθέτηση τους ,πάνω από τον τοίχο ,όπου βρίσκεται ο καναπές σας.  Μπορεί να είναι φωτογραφίες των παιδιών ή της οικογένειά σας, μπορεί να είναι πίνακες με το ίδιο στυλ, αντικείμενο, θέμα. Παίξτε με τα μεγέθη σε κορνίζες αλλά και πίνακες.

Η απόσταση μεταξύ τους, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 5 εκ. και η κορνίζα θα πρέπει να είναι πανομοιότυπη αν όχι απόλυτα όμοια. Προσοχή. Δεν μιλάμε για gallery wall, αλλά για μια μικρή σύνθεση κάδρων που οπτικά λειτουργούν σαν ένα. 

 Η ισορροπία και η συμμετρία είναι το «κλειδί» για να δημιουργήσετε μία γκαλερί τοίχου ,που λειτουργεί σωστά. Αρχίστε με το μεγαλύτερο κομμάτι, χρησιμοποιήστε το ως το σημείο αναφοράς και συνεχίστε από το κέντρο προς τα έξω. 

Φροντίστε έτσι ώστε τα καδράκια σας ,να είναι συμμετρικά τοποθετημένα με τα υπόλοιπα έπιπλα ή να βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου.Χρησιμοποιήστε ένα αλφάδι και ένα μολύβι για να σημειώσετε τις τρύπες πριν αρχίσετε το κάρφωμα. Τσεκάρετε δύο φορές κάθε μέτρηση για να σιγουρέψετε ότι είναι το σωστό ύψος.

Αν έχετε παστέλ αποχρώσεις στο καθιστικό σας,τότε επιμείνετε σε θεματολογία που να ταιριάζει με αυτό των επίπλων σας.

Για ένα οπτικά όμορφο αποτέλεσμα,σε μονοχρωμία επιλέξετε θεματολογία που αρμόζει και δίνει την κατάλληλη ισορροπία στο καθιστικό σας.Σ’ένα λευκό καναπέ,πάνω από τον τοίχο τοποθετείστε κάδρα με την ίδια κορνίζα σε μέγεθος και σχήμα.Το στυλ το χρώμα και η σύνθεση είναι πλέον ορατή και σίγουρα απογειώνει την διακόσμηση στον χώρο σας!

Close Menu