Έπιπλα που ξεχωρίζουν,με χρώματα κιμωλίας!

Τα χρώματα κιμωλίας περιέχουν φυσικά συστατικά και δίνουν μια απαλή ματ υφή στην επιφάνεια που θα εφαρμοστούν. Στα συστατικά αυτών των χρωμάτων, περιλαμβάνεται πράγματι σκόνη κιμωλίας και είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.Εφαρμόζονται κυρίως σε τεχνικές παλαίωσης ξύλου και έπιπλα αλλά και σε μεταλλικές, γυάλινες, γύψινες και κεραμικές επιφάνειες. Μετά την εφαρμογή, για να μείνει η επιφάνεια απόλυτα προστατευμένη από φθορές, λεκέδες και υγρασία, θα πρέπει να προστατεύεται με άχρωμο ή σκούρο κερί.

Τα χρώματα κιμωλίας καλό είναι να εφαρμόζονται με πινέλο και όχι με ρολό, για να έχουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Έχουμε την δυνατότητα επιλογής όποιας απόχρωσης μας ταιριάζει, καθώς υπάρχει ένα πλούσιο χρωματολόγιο. Με ένα λίτρο χρώματος καλύπτονται περίπου 5 ή 6 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και συνήθως δεν απαιτείται δεύτερο χέρι εφαρμογής.

Ας δούμε τα βήματα που χρειάζονται για να μεταμορφώσουμε ένα έπιπλο με χρώματα κιμωλίας.

 1. Καθαρίστε καλά το αντικείμενο ή το έπιπλο αφαιρώντας υπολείμματα σκόνης.
 2. Εφαρμόστε το χρώμα κιμωλίας με πινέλο ή ρολό.
 3. Εφαρμόστε τουλάχιστον 2 στρώσεις ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.

4. Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει περίπου μία ώρα μετά από κάθε στρώση.
5. Εφαρμόστε το άχρωμο κερί φινιρίσματος για προστασία με πινέλο ή πανί.
6. Εφαρμόστε το σκούρο κερί φινιρίσματος και μετά σκουπίστε με ένα πανί μέχρι να επιτευχθεί η φωτεινότητα που θέλετε.
7. Εφαρμόστε πάνω από το χρώμα κιμωλίας το άχρωμο ματ βερνίκι νερού. Σχεδόν άοσμο, δεν κιτρινίζει, ανθεκτικό με εύκολη εφαρμογή.
8. Για ένα vintage αποτέλεσμα χρειάζεται να εφαρμοστούν δύο στρώσεις διαφορετικών αποχρώσεων. Μετά τρίψτε τοπικά με γυαλόχαρτο, ώστε να εμφανιστεί η πρώτη απόχρωση. Ολοκληρώστε με κερί ή βερνίκι.

Τα χρώματα κιμωλίας είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε μόνοι σας, την διακόσμηση του χώρου σας, αποκτώντας έπιπλα άλλης εποχής, αρκεί να υπάρχει διάθεση για δημιουργία.

Περάστε με’ένα μικρό πινέλο τα σκαλιστά μέρη του επίπλου και δώστε την λάμψη που χρειάζεται.

Τα χρώματα ποικίλουν,οπότε διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στον χώρο σας. Το γκρί χρώμα είναι ιδανικό για ένα έπιπλο που θα στολίσει το σαλόνι σας.

Επεξεργασία σε πιο απλές γραμμές στα έπιπλα!

Εάν δεν έχετε έπιπλα που έχουν σκάλισμα και προτιμάται πιο απλές γραμμές,τότε η επεξεργασία είναι πιο εύκολη και σύντομη.Οι παρακάτω σύνθετες εικόνες σας δείχνουν το αποτέλεσμα.

Είναι πολύ σημαντικό τα πομολάκια να είναι ιδιαίτερα γιατί είναι η λεπτομέρεια που θα κάνει τα έπιπλα σας να ξεχωρίζουν.

Σας εύχομαι καλές δημιουργίες και πριν ξεκινήσετε ένα μεγάλο έπιπλο,καλό θα είναι να κάνετε ένα τεστ βαφής σ’ένα μικρότερο.

Καλή επιτυχία!

This Post Has 4 Comments

 1. Ωωωω υπέροχα!!! Και χρόνο ψάχνω γιατί έχω στο νου πολλές αλλαγές σπίτι μου με χρώματα κιμωλίας. Εχω ήδη κάνει μερικά.
  Σ’ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες
  Σε φιλώ

 2. Άννα μου,ότι πιο όμορφο είναι η δημιουργία και περισσότερο όταν ασχολείσαι με τις αλλαγές και τα χρώματα ….τα φιλιά μου!

 3. Βάζουμε κ κερί κ βερνίκι; Είχα ακούσει ή το ένα Ή το άλλο.

  1. Μετά το πέρασμα του χρώματος και αφού έχει στεγνώσει καλά, το περνάτε με κερί για να δώσετε μια πιο λεία επιφάνεια και συνάμα προστατεύει το έπιπλο ,από τυχόν εκδορές.

Comments are closed.

Close Menu