Εργασία και απόλαυση στην μεταμόρφωση μιας παλιάς συρταριέρας!

Η αλλαγή χρώματος της συρταριέρας!

 Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι μεταμορφώσεις επίπλων έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς, καθώς υπάρχει μία γενικότερη τάση προς το diy (φτιάξ’το μόνος σου) και στον συγκεκριμένο τομέα οι μεταμορφώσεις των επίπλων.Μια μεταμόρφωσα που άλλαξε ριζικά την παλιά συρταριέρα έκανα όταν βρισκόμουν σε διακοπές. Αυτό συνέβη γιατί έχω το (ζουζούνι ),που μου λέει συχνά να ασχολούμαι με όλα αυτά.Αγόρασα χρώματα νερού στο λευκό και μπλε. Όπως καταλαβαίνετε έκανα την μίξη των χρωμάτων και έβγαλα ακριβώς αυτό που ήθελα.

Η εφαρμογή και επεξεργασία του επίπλου!

 • Αρχικά, ξύνουμε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο, φροντίζοντας να μην ξεχάσουμε κάποιο σημείο, όπως για παράδειγμα τις γωνίες.
 • Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το έπιπλο από την σκόνη με ένα υγρό πανί, περιμένουμε να στεγνώσει και περνάμε μία στρώση αστάρι (βελατούρα). Για καλύτερα αποτελέσματα, περνάμε άλλη μία στρώση βελατούρα, αφού στεγνώσει η πρώτη.
 • Μετά το αστάρωμα, σειρά έχει το βάψιμο. Σε ό,τι αφορά το μέσο, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πινέλο, ρολό και πιστόλι βαφής. Συνήθως προτιμάται το ρολό, αφ’ ενός γιατί δίνει μεγαλύτερη ομοιομορφία σε σχέση με το πινέλο και αφ’ ετέρου επειδή είναι πιο οικονομικό και εύκολο στον χειρισμό από το πιστόλι βαφής. 
 • Οι μπογιές, τώρα, που χρησιμοποιούνται για τη βαφή ξύλινων επιφανειών ονομάζονται ριπολίνες και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: νεφτιού και νερού. Ανεξαρτήτως του ποια κατηγορία θα επιλέξετε, οι ριπολίνες διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων (συνήθως ετοιμάζονται επιτόπου στο κατάστημα) και δίνουν γυαλιστερό, σατινέ ή ματ φινίρισμα. Σε περίπτωση, ωστόσο, που επιθυμούμε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, υπάρχει και η δυνατότητα να στραφούμε στα βερνίκια, τα οποία τονίζουν τα φυσικά νερά του ξύλου, χωρίς να αλλάζουν δραματικά την απόχρωση του. 

Στα 2 mood board,βλέπετε ξεκάθαρα πως ήταν πριν και πως έγινε μετά η πλήρης αλλαγή της συρταριέρας.

Η συρταριέρα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο κομμάτι όσων καταπιάνονται με αυτές. Το αποτέλεσμα είναι να την συναντάμε σε πολλές διαφορετικές εκδοχές και σε αρκετές περιπτώσεις η διαφορά ανάμεσα στο πριν και στο μετά είναι τόσο εντυπωσιακή που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για το ίδιο έπιπλο. Στο σημερινό post σας έχω συγκεντρώσει τις 6 σύνθετες εικόνες για να δείτε πως μπορείτε και εσείς να μεταμορφώσετε το δικό σας έπιπλο προσαρμόζοντάς το, στο δικό σας γούστο και στυλ διακόσμησης.

Το να αλλάζετε χρώμα σ’ένα έπιπλο που είναι πολλών ετών και να του δίνετε παράταση χρόνου είναι μαγικό. Βλέποντας το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί για τον κόπο και την προσπάθεια που κάνατε.έτσι ένοιωσα και εγώ όταν τελείωσα την παλιά συρταριέρα της γιαγιάς. 

Μέσα από την παλέτα του μπλε έδωσα ένα γαλήνιο και ήρεμο στυλ διακόσμησης στο σπίτι μας στην Ιθάκη.Ελπίζω και θέλω να ακολουθήσετε τις συμβουλές μου για μια δικιά σας μεταμόρφωση στο έπιπλο σας!

This Post Has 5 Comments

 1. Θαυμάσιο!!! Και τα χρώματα μου αρέσουν πολύ…
  Μαρία μου μας δίνεις ώθηση για όμορφες κατασκευές και αναπαλαιώσεις
  Σ’ευχαριστούμε
  Καλή σου μέρα

 2. Άννα μου καιρό έχουμε να τα πούμε. Αρχικά να σ’ευχαριστήσω και σύντομα θα περάσω από τον ιστότοπο σου. Νάσαι καλά και φιλιά!

 3. Μαρια εισαι μεγάλη καλλιτέχνης !!! Και εγω το ίδιο στα δικά μου έπιπλα . Δεν εχω καταλάβει το κανείς επαγγελματικά ? Έχεις κάποιο χώρο ? Και που ? Φιλια και πολλες όμορφες δημιουργίες !!?

  1. Μάνια μου,είναι το χόμπυ μου αρκετά χρόνια τώρα.Αυτοδίδακτη και με πολύ υπομονή και διαθέσιμο χρόνο κάτι κάνω και εγω.Τα φιλιά μου όπου και αν είσαι!

 4. Μαρία μου έγινε καταπληκτική η συρταριέρα! Τέλειο το χρώμα, υπέροχη δουλειά! Πανέμορφο έγινε και το πήλινο όπως και ο καθρέφτης! Φιλάκια πολλά!

Comments are closed.

Close Menu