Πώς να στολίσετε σωστά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Στολίζοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Το “Χριστουγεννιάτικο δέντρο” μπορείτε  να το στολίστε με πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων.Είναι το σημείο όπου όλοι θα στρέφουν τα βλέμματα τους. Ο χώρος θα είναι λαμπερός από  χριστουγεννιάτικα φωτάκια και τα διακοσμητικά, δίνοντας έτσι ένα χαρούμενο γιορτινό κλίμα. Μπορείτε να έχετε ένα μικρό ή ένα μεγάλο τεχνητό έλατο, μερικά ξερά βαμμένα κλαδιά ίσως σε ένα βάζο.

Ακολουθήστε απλά βήματα για να στολίστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πάντα θα υπάρχει το χρώμα βάσης (εσείς το επιλέγετε).
1 χρώμα βάσης + 1-2 χρώματα διακόσμησης + 1 μεταλλικό χρώμα για λάμψη.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα χρώματα, που θα του δώσετε, θα ακολουθήσουν και στην υπόλοιπη διακόσμηση.

Αν θέλετε να διαφοροποιηθείτε, εκτός από το κλασικό πράσινο, μπορείτε να επιλέξετε λευκό δέντρο και γιρλάντες ή τα μεταλλικά ασημί, χρυσό ,λευκό πράσινο.

Τα πολυτελή Χριστουγεννιάτικα στολίδια για όσους τα προτιμούν,συνδυάζονται με βελούδινες επιφάνειες και μεταλλικές λάμψεις.

Για να επιτύχετε ένα αρμονικό χρωματικό αποτέλεσμα  χρησιμοποιήστε: 1 χρώμα βάσης και 3 χρώμα διακόσμησης (π.χ καφέ + μπρονζέ + χρυσό).

Χρώμα βάσης για τα Χριστούγεννα, είναι το χρώμα του δέντρου και οι γιρλάντες διακόσμησης.
Για παράδειγμα, πράσινο για το δέντρο + ρόζ,καφέ ανοιχτό και πράσινες για μπάλες και στολίδια + ασημί για γιρλάντες και λάμψη.

Τα σκούρα χρώματα,στα στολίδια,συνδυάζονται με τους τόνους του χρυσού αλλά και το ασημί και των μεταλλικών στοιχείων υψηλής στιλπνότητας. Το μαύρο και το μπορντώ προσθέτουν μια δραματική αντίθεση.

Κινηθείτε στην ίδια χρωματική παλέτα για το χρώμα διακόσμησης (π.χ. μπορντώ σαν βάση + σοκολατί και μπεζ + ασημί).


Τα μεταλλικά χρώματα ασημί, χρυσό ή μπρονζέ ή πράσινο θα πρέπει να βρίσκονται σε συμφωνία με τα μεταλλικά στοιχεία του χώρου σας.

Σίγουρα θα βρείτε κάποιο αγαπημένο χρώμα, που ταιριάζει στο χώρο σας στις προτάσεις που  σας έδωσα, καθώς και χρώματα με τα οποία συνδυάζεται άψογα.

Close Menu