Δύο Diy,κατασκευές από γυάλινα βαζάκια και πολυμερικό πηλό!

Diy, βαζάκια και σουβέρ από πολυμερικό πηλό!

Μετατρέψτε τα γυάλινα βαζάκια που έχετε ήδη στο σπίτι σας, με σχοινί από λινάτσα. Είναι ότι πιο εύκολο και απλό για να βάλετε τα παχύφυτα σας. Πέρα από το σχοινί δεν χρειάζεστε κάτι άλλο. Τυλίξτε  και κολλήστε γύρω από το στόμιο του βάζου το σχοινί. Μέσα από την απλότητα του θα γίνει ένα mini εντυπωσιακό βαζάκι,όπου θα βάλετε μικρά παχύφυτα. Αλλά δεν σταματάω εδω τις κατασκευές μου. Με πολυμερικό πηλό σε διάφορα χρώματα έφτιαξα μικρά σουβέρ. Άλλη μια εύκολη κατασκευή και πολύ εντυπωσιακή. Χρησιμοποίησα μικρά κομμάτια με τον πηλό και έφτιαξα μια πλεξούδα. Κατόπιν μ’ένα πλάστη άνοιξα τον πηλό  στο σχήμα που βλέπετε. Σχηματίστηκαν όμορφα χρώματα σαν νερά. Τα τοποθέτησα στον φούρνο για 1 ώρα και αφού (ψήθηκαν), τα έβγαλα από τον φούρνο και τ’άφησα να κρυώσουν. Στην συνέχεια τα πέρασα μ’ένα γυαλιστικό βερνίκι για να αποκτήσουν αυτή την λάμψη. 

Ο πολυμερικός πηλός είναι ένα αγαπημένο υλικό ,και το προτιμούν όλοι όσοι θέλουν να κάνουν ευφάνταστε και απλές κατασκευές. Είναι πολύ εύκολη η χρήση του και έχει απεριόριστες δυνατότητες. Το κόστος του είναι μικρό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσουν ακόμα και οι αρχάριοι. 

Όταν δουλεύετε με τον πηλό, καλό θα είναι να φοράτε γάντια για να μην αφήνετε σημαδάκια και τ’αποτυπώματα  σας,οι οποίες θα φαίνονται και μετά το ψήσιμο. Ο πολυμερικός πηλός περιέχει κάποια μικρή ποσότητα νερού, για να μπορεί να είναι στην κατάσταση που τον ξέρουμε και να πλάθεται με ευκολία. Αυτό όμως, σημαίνει πως κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα χάσει την υγρασία αυτή, άρα θα συρρικνωθεί ελάχιστα. Το αναφέρω απλά για να το γνωρίζετε στην περίπτωση που φτιάχνετε κάτι μετρημένο, που θα μπει πάνω σε κάτι άλλο, και θα πρέπει να εφαρμόζει κτλ κτλ… Κάντε το ελάχιστα μεγαλύτερο για να σας πετύχει.

Close Menu