Ο καθρέπτης σαν διακοσμητικό στοιχείο και ο ρόλος του!

Καθρέπτες!

Ένας καθρέπτης είναι οπρωταγωνιστής σε κάθε σπίτι.Είναι μια λύση για την διακόσμηση ενός τοίχου στο σαλόνι,στο διάδρομο,στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο. Αν βρισκόσαστε  σε περίοδο ανακαίνισης και ψάχνετε καθρέπτηγια τους τοίχους,εδω θα δείτε μια ποικιλία που θα ικανοποιήσει κάθε γούστο. Καθρέπτες τοίχου μοντέρνοι και κλασικοί vintage για το σαλόνι,την κρεβατοκάμαρα ή το μπάνιο σας.
Αν έχετε τζάκι μια πολύ ωραία θέση είναι πάνω από το τζάκι και όσο πιο μεγάλος είναι ο καθρέπτης τόσο πιο εντυπωσιακός είναι. Στην περίπτωση που είναι αρκετά ογκώδης είναι ομορφότερο να έχει μια κλίση προς τα μπροστά από το να είναι “κολλημένος” πάνω στον τοίχο. 

Από άποψη λειτουργικότητας, οι καθρέπτες εκτός από την πρακτική τους λειτουργία, αποτελούν έναν έξυπνο τρόπο για να φανεί ο χώρος μεγαλύτερος ενώ μπορούν να αποτελέσουν και σωστά έργα τέχνης. Ένας εντυπωσιακός καθρέπτης δύσκολα περνά απαρατήρητος.

Επίσης σημαντικό είναι το κάδρο του καθρέπτη,ανάλογα με την διακόσμηση του σπιτιού σας πρέπει να ακολουθεί αντίστοιχα και το πλαίσιο του καθρέπτη σας. Αν είναι πολύ λιτή και minimal η διακόσμηση πρέπει να έχετε ίσια και λεπτή γραμμή και χρώμα τέτοιο ώστε να κάνει αντίθεση με τον τοίχο που θα τον κρεμάσετε.

Τοποθετείστε τον καθρέπτη σαν κεντρικό κομμάτι στον τοίχο πάνω από την κονσόλα του σαλονιού και ξεχωρίστε.

Καθρέπτες τοίχου με χρυσή σκαλιστή κορνίζα!

Εντυπωσιακοί καθρέφτες τοίχου που κυριαρχούν στον χώρο σας!

Οι καθρέπτες εκτός του ότι είναι σημαντικά αξεσουάρ για την πρακτική λειτουργία τους,έχουν αποκτήσει και μια αρμονική αισθητική στον χώρο του σπιτιού. 

Επιπλέον, οι καθρέφτες είναι λειτουργικοί και διακοσμητικοί.

Μπορούν να τοποθετηθούν σ’ένα έπιπλο (για παράδειγμα,  πάνω από την  συρταριέρα, σε μία κονσόλα,στον μπουφέ…κτλπ.

Όλοι έχετε συνηθίσει τον καθρέπτη σε σχήμα τετράγωνο ή στρογγυλό. Δείτε ιδέες με  καθρέπτες τολμηρούς, σε διαφορετικά σχήματα. Το σίγουρο είναι πως θα τραβήξει τα βλέμματα και θα δώσει μια ιδιαίτερη πινελιά στο χώρο σας.

Για να γνωρίζετε και τα υλικά για την κατασκευή ενός καθρέπτη είναι όπως θα διαβάσετε … 

Αρχικά, τα κάτοπτρα αποκτήθηκαν με χύσιμο υγροποιημένου μετάλλου σε τοίχο γυάλινου σφαιρικού δοχείου, το οποίο δημιούργησε μια ανακλαστική επιφάνεια κατά τη στερεοποίηση.

Η κύρια πρώτη ύλη στην παραγωγή καθρεφτών είναι το επίπεδο γυαλί με ή χωρίς γυάλισμα. Βασίζεται σε άμμο, σόδα, ασβεστόλιθο και άλλα συστατικά, λόγω των οποίων ο καθρέφτης δεν έχει πρασινωπή απόχρωση.

Close Menu