Πως θα μεταμορφώσετε τα έπιπλα σας, τοίχους και αντικείμενα με το Stencil!

Μεταμορφώσετε τα έπιπλα με Stencil!

Η διακόσμηση με stencil είναι ένας ιδιαίτερος ,αλλά και εύκολος τρόπος για ν’ανανεώσετε τα έπιπλα,την όψη και την αίσθηση του χώρου σας. Είναι μια τέλεια ιδέα για να βάλετε την προσωπική σας πινελιά στην διακόσμηση των τοίχων, των επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων.

Μπορείτε να βρείτε σχέδια  σε διάφορα μεγέθη, με τα οποία να δημιουργήσετε μια απρόσμενη διακόσμηση τοίχου ή ένα μοναδικό κομμάτι επίπλου σε απεριόριστους χρωματικούς συνδυασμούς και σχήματα.

Εφαρμογή Stencil!

Εφαρμογή Stencil!

 1. Διαλέγετε την επιφάνεια που θέλετε να διακοσμήσετε, η οποία πρέπει να είναι ήδη βαμμένη και καθαρή. Αν η επιφάνεια είναι φρεσκοβαμμένη, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει πολύ καλά
  2.Επιλέγετε το σχέδιο του stencil.

Τι θα χρειαστείτε!

 1. Χρώμα νερού στην απόχρωση που θα γίνει το stencil.
  2.Χαρτοταινία για να το στηρίξετμε κατά την βαφή-πινέλο για το stencil ή μικρό ρολό
  3.Σκαφάκι για το χρώμα
  4.Νωπό πανί για να επιδιορθώνετε μικρές αστοχίες

Εφαρμογή με το Stencil!

Στερεώνετε το stencil με χαρτοταινία.

Ρίχνετε το χρώμα στο σκαφάκι και χρωματίζετε προσεκτικά το stencil ώστε να αποτυπωθεί το σχέδιο. Καλό είναι να μη βάλετε, πολύ χρώμα στο πινέλο ή το ρολό ώστε να ελέγχετε την ποσότητα του χρώματος που εφαρμόζετε.

Μόλις τελειώσετε, ξεκολλάτε προσεκτικά το stencil και καθαρίζετε την διαφάνεια με νερό. 

Η διαφάνεια του stencil μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά για να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο εφέ ή σε μια εντελώς διαφορετική επιφάνεια.

Δείτε στην εικόνα πόσο όμορφοι έγιναν οι ξύλινοι δίσκοι σερβιρίσματος

Εφαρμόστε στην κονσόλα σας!

Σε μικροέπιπλα!

Σε τραπεζάκια!

Στον τοίχο του δωματίου!

Μπορείτε να τα τοποθετήσετε συνεχόμενα και να δημιουργήσετε ένα μοτίβο κάνοντας τον τοίχο σας να μοιάζει ότι έχει ταπετσαρία ή να το τοποθετήσετε σε επιλεγμένα σημεία. Απλά να προσέξετε το μοτίβο σας ,να έχει στεγνώσει το προηγούμενο σημείο που βάψατε ώστε να μην κολλήσετε το στένσιλ με την χαρτοταινία δίπλα του και χαλάσει το σχέδιο

Στις συρταριέρες του υπνοδωματίου σας!

Βάψετε με χαρούμενα χρώματα τα έπιπλα σας και φωτίστε τον χώρο σας.

Μάθετε ότι μπορείτε να κατορθώσετε τα πάντα στις μεταμορφώσεις των επίπλων και ‘ανανεώσετε τον χώρο σας,δίνοντας μια φρεσκάδα!

This Post Has 3 Comments

 1. Υπέροχα τα στένσιλ. Και οι ιδέες καταπληκτικές. Αλλά είναι λεπτοδουλειά κακά τα ψέμματα. Μπορεί να είναι σχέδιο που σταθεροποιείς και βάφεις αλλά εμένα προσωπικά δεν μου βγαίνει έτσι τέλειο ποτέ. Ίσως θέλω εξάσκηση
  Ευχαριστώ για όλα αυτά που μας έδειξες
  Καλή σου νύχτα

 2. Θα ήθελα μια φωτογραφία κατά τη διαδικασία. Που βρίσκουμε στένσιλ; Πολύ όμορφο αποτέλεσμα έχουν.

  1. Τα στένσιλ μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα που έχουν είδη τέχνης, ζωγραφικής κλπ. Ανατρέξτε στην κατηγορία diy, της ιστοσελίδας μου και θα δείτε φωτο για το βάψιμο επίπλων με χρώματα κιμωλίας.

Comments are closed.

Close Menu