You are currently viewing Πως μπορείτε να διακοσμήσετε το τζάκι σας!

Το τζάκι και η διακόσμηση του!

Πως μπορείτε να διακοσμήσετε το τζάκι σας;

Είναι μια ερώτηση που την κάνετε συχνά,ψάχνοντας να βρείτε ιδέες και λύσεις για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Γνωρίζοντας ότι πολλά σπίτια έχουν αποκτήσει τζάκι,το σημερινό άρθρο είναι κατάλληλο για όσες έχουν απορίες για την διακόσμηση του.
Εάν έχετε τζάκι θα βρείτε υπέροχες ιδέες για το χώρο γύρω από αυτό,γιατί είναι η εποχή του και ο πρωταγωνιστής του χειμώνα!

Στό επάνω μέρος είναι τοποθετημένος ένας στρογγυλός καθρέπτης. Αριστερά από το πλαίσιο στο τζάκι είναι δύο άνισα ανθοδοχεία και στην δεξιά πλευρά βιβλία. Χρησιμοποιώντας καθρέπτες πάνω από το τζάκι,δημιουργείτε «βάθος» στο χώρο του καθιστικού και ο χώρος μοιάζει πιο φωτεινός και μεγάλος.

Σ’αυτή την εικόνα φαίνονται τα βέλη, όπου δείχνουν την σωστή τοποθέτηση των διακοσμητικών στοιχείων στο τζάκι,με τον καθρέπτη στο κέντρο.

Το τζάκι δεν είναι απαραίτητο να παραπέμπει στο… παλιό. Πολλά μοντέρνα σπίτια ενσωματώνουν ένα τζάκι στο σαλόνι τους. Το μυστικό είναι, στη συνολική διακόσμηση. Εδώ βλέπετε πάνω από το τζάκι ενσωματωμένος,ένας μεγάλος καθρέπτης.

Για περίτεχνα τζάκια υπάρχει μια διαφορετική τοποθέτηση.Ένας καθρέπτης πρέπει είναι προσεγμένος,όπως και τα  αντικείμενα που αντανακλά το στύλ διακόσμησης που θέλετε.

Η πιο hot τάση για το τζάκι είναι ο καθρέφτης πάνω από αυτό εάν είναι παραδοσιακό.

Κάτω από τον ορθογώνιο καθρέπτη, συμπληρώστε το look και αναδείξτε τη «ζεστασιά» του τζακιού, στολίζοντας την κορνίζα με μερικά φυσικά αντικείμενα, όπως εποχιακά φυτά, κλαδιά.  

Μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια από γυάλινα διακοσμητικά αντικείμενα, π.χ κεριά.

Επιλέξτε ένα ψάθινο ανάβαθο καλάθι για κάτω από  τον καθρέπτη και συνδυάστε γυάλινα αντικείμενα ανάλογα με το στιλ διακόσμησης του δωματίου.

Βρείτε να συνδυάζεται το κάδρο του καθρέπτη,με τα διακοσμητικά μικροαντικείμενα,ολοκληρώνοντας την τελική εικόνα.

  Αντικαταστείστε τον καθρέπτη,μ’ένα μεγάλο ρολόι τοίχου ή ένα πίνακα. Θα πρέπει μόνο να προσέξετε να δένουν με το θέμα, το στιλ και το ύφος του χώρου.

Ένα τζάκι μ’επένδυση πέτρας,σε ρουστίκ στυλ,είναι εύκολη η διακόσμηση του ,στα χρώματα αλλά και σ’ολα τα διακοσμητικά στοιχεία. 

Μοντέρνα τζάκια με ή χωρίς τοποθέτηση τηλεόρασης.Για μένα προσωπικά δεν είναι η θέση της τηλεόρασης στο τζάκι.Καποιοι όμως την προτιμούν. Καλό θα είναι να’αποφεύγονται .Το συγκεκριμένο τζάκι από αριστερά είναι ενσωματωμένο, στον πέτρινο τοίχο και δεν διαθέτει ράφι στο επάνω μέρος. Είναι διακριτικό και μοντέρνο και βρίσκεται σε ισορροπία με τα υπόλοιπα γήινα χρώματα. Είναι καλή επιλογή για μικρότερους χώρους.

Τα μοντέρνα τζάκια, δίνουν περιθώριο για πολλές επιλογές για πιο λιτή και μινιμαλιστική διακόσμηση.

Πρόκειται για ένα μικρά και διακριτικά τζάκια, τα οποία αποτελούν κομμάτια ενός μεγαλύτερου συνόλου.

Στα αριστερά και τα δεξιά τοποθετούνται βιβλία και διακοσμητικά κι έτσι προκύπτει ένα λιτό και συμμετρικό αποτέλεσμα.  Μην ξεχνάτε ότι το τζάκι,είναι το σημείο όπου θα χαλαρώσετε και θα απολαμβάνετε την ζεστασιά και την θαλπωρή της φλόγας!  

Αφήστε μια απάντηση