Πώς να εντάξετε τα έντονα χρώματα στους τοίχους του σπιτιού σας!

Ανανέωση-νέα αρχή με σκούρα χρώματα!

Το πράσινο κυριαρχεί στην φύση και είναι ένα χρώμα ιδανικό για να δώσετε φρεσκάδα στους τοίχους του σπιτιού σας,αν θέλετε να κάνετε ανακαίνηση.  Οι πιο σκούροι τόνοι του,δημιουργούν μια έντονη αντίθεση με μεταλλικές λεπτομέρειες.
Το συγκεκριμένο χρώμα είναι διαχρονικό και βάφοντας ένα μέρος του τοίχου στο δωμάτιο που θέλετε ,δημιουργείτε μια ξεχωριστή πινελιά,συνδυάζοντας έπιπλα και διακοσμητικά.Επίσης σαν χρώμα μπορείτε να το συνδυάσετε εύκολα με πολλές αποχρώσεις.

Αν το προτιμήσετε στο υπνοδωμάτιο σας,τότε  ένας τοίχος είναι αρκετός για να δώσει ένταση και στυλ .Τοποθετείστε χρώματα όπως το χρυσό, το χάλκινο και το ασημί για να κάνετε το χώρο σας πιο λαμπερό, φρέσκο και μοντέρνο.

Υλικά,υφάσματα και αξεσουάρ είναι τα στοιχεία που θα ολοκληρώσουν την διακόσμηση στο χώρο σας.  Το πράσινο γενικά δημιουργεί μια έντονη κι ενδιαφέρουσα αντίθεση η οποία, ωστόσο, δημιουργεί τις κατάλληλες διακοσμητικές προϋποθέσεις για να αναδειχθούν τα έπιπλα και τα αξεσουάρ κάθε χώρου. 

Για το καθιστικό σας είναι ένα χρώμα που αποτελεί πλέον διαχρονική αξία και πολυτέλεια.  

Το μώβ-φούξια σκούρο χρώμα!

Επιβλητικό χρώμα που έχει την ικανότητα να “ζωντανεύει” και να τονίζει με μοναδικό τρόπο τις φυσικές αποχρώσεις και τα νερά ενός ξύλινου επίπλου. 

Το έντονο κόκκινο χρώμα!

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα εκρηκτικό που προσδίδει ενέργεια,αλλά και θαλπωρή ανάλογα που θα βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας. Για να δώσετε μια νότα ζεστασιάς , λίγο κόκκινο χρώμα ,μπορείτε νε το εντάξετε στον χώρο σας ,σε περίπτωση ανακαίνισης. Το αποτέλεσμα θα είναι φωτεινό και αναζωογονητικό αρκεί να είναι σε αρμονική αναλογία. Οι διάφορες αποχρώσεις του σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χρώματα δημιουργούν δράμα στη διακόσμηση.

Στο μπάνιο…μπορείτε  να επιλέξετε, ένα στοιχείο του χώρου, όπως το  decor στα πλακάκια ή ψηφίδες στους τοίχους ή σε αξεσουάρ.

Στην αριστερή εικόνα στο καθιστικό, μ’ένα ανοιχτόχρωμο γκρί καναπέ και δεξιά στο υπνοδωμάτιο.

Σκούρο μπλέ χρώμα!

Το σκούρο μπλέ χρώμα στους τοίχους, προσδίδει την πολυτέλεια. Είναι ένα υπέροχο φόντο για κάδρα και διακοσμητικά αντικείμενα. Αναδείξτε ιδιαίτερα τον χώρο σας, στο τζάκι ή στην τραπεζαρία.

Το γκρί χρώμα!

 Αν θέλετε  ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, τότε το γκρι είναι το ιδανικό χρώμα. Όποια απόχρωση και αν επιλέξετε, από τις πιο ανοιχτόχρωμες, όπως το γκρι/ μπεζ ή το γκρι του τσιμέντου μέχρι τις πιο σκούρες, όπως το γκρι του κάρβουνου, συνδυάστε το με λευκές ή χρυσές λεπτομέρειες οι οποίες θα δημιουργήσουν αντίθεση.

Γήινοι τόνοι του καφέ!

Μέσα από την γήινη χρωματική παλέτα σε σκούρους τόνους, είναι τέλεια όταν συνδυάζονται με ζεστά πλούσια ουδέτερα και γυμνά χρώματα – ή ακόμα και μαύρα. Σε συνδυασμό με ζεστό μεταλλικό όπως ορείχαλκο και χρυσό, η διάθεση είναι φωτεινή, αλλά ακόμα μαλακή και εύκολη.

Σκούρο καφέ χρώμα!

Για να δημιουργήσετε το ιδανικό φόντο για τα έπιπλά σας, προσέξτε, ωστόσο, το καφέ σκούρο χρώμα της “σοκαλάτας”που θα επιλέξετε να μην κοκκινίζει -οι καλύτερες αποχρώσεις είναι αυτές που καφετίζουν, καθώς και οι μπεζ/γκρι ή  grey και beig.

Επιλέγοντας ένα σκούρο χρώμα για τους τοίχους, μετατρέπεται σε απαλό σοκολατί όταν υπάρχει δυνατός φωτισμός.

Ένας τοίχος ο οποίος είναι βαμμένος σε ματ απόχρωση του εσπρέσσο δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση στο ντεκόρ το οποίο είναι διακοσμημένο με ρόζ στοιχεία.

Επιλέξετε για την επίπλωση σας καναπέδες σε τόνους γήινους, με ξύλινα ή μεταλλικά πόδια και βραχίονες. Η ταπετσαρία των επίπλων μπορεί να είναι το βελούδο σε μοντέρνα μοτίβα.

Σε τοίχους όπως σε αυτές τις εικόνες η σκούρα απόχρωση του καφέ μοιάζει σαν βελούδινη.Ταιριάζει με έπιπλα ξύλινα και μεταλλικές χρυσές λεπτομέρειες!

Οι καναπέδες δεν ήταν ποτέ πιο αξεπέραστα όμορφοι,και τόσο αρμονικά δεμένα τα διακοσμητικά στοιχεία μεταξύ τους!

Close Menu