Χρήσιμες συμβουλές για την αγορά και διακόσμηση επιπλοσυνθέσεων.(βιβλιοθήκη-σύνθετο)!

Ιδέες για την καλύτερη επιλογή σε σύνθετο σαλονιού.

Ένας σημαντικός χώρος του σπιτιού είναι το σαλόνι ή το καθιστικό.Ιδανικά έπιπλα για να δώσετε,διακοσμητική ταυτότητα είναι τα σύνθετα,βιβλιοθήκες και γενικά ότι μπορεί να σας φανεί λειτουργικό ,αρκεί να ξέρετε πως το μυστικό βρίσκεται στις μικρές λεπτομέρειες. Είναι το έπιπλο που θα σας δώσει την δυνατότητα αποθήκευσης τοποθετώντας, καλαίσθητα κουτιά και καλάθια,στο κάτω μέρος της σύνθεσης εφ’όσον υπάρχει κενό.

Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο έπιπλο (σύνθετο-βιβλιοθήκη) για τον χώρο σας!

Αρχικά μετρήστε τις διαστάσεις στο σαλόνι σας. Ένα μικρό σαλόνι δεν χρειάζεται ένα πολύ μεγάλο σύνθετο, όσο και να θελετε να το αξιοποιήσετε για αποθηκευτικό χώρο. Αντίθετα, ένα μεγάλο σύνθετο θα ήταν ιδανικό σε ένα μεγάλο σαλόνι. Άλλος ένας λόγος  για να αγοράσετε σύνθετο είναι σίγουρα οι αποθηκευτικοί χώροι που διαθέτει. Δώστε προσοχή να έχει αρκετά ράφια και ντουλάπια ώστε να μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο.Όσο αναφορά το ξύλο, σίγουρα θα πρέπει να ταιριάζει σε χρώμα με τα άλλα έπιπλα στο σαλόνι σας. Επίσης, η ποιότητα του ξύλου ποικίλει, οπότε θα πρέπει να πάρετε πληροφορίες, ποια είναι η καλύτερη για τις δικές σας ανάγκες.

 Διαλέξτε τον ιδανικό συνδυασμό για το χώρο σας. Συνδυάστε κομμάτια,προσαρμόστε διαστάσεις δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Η σύνθεση εδω αποτελείται από ράφια και ντουλάπια ευρύχωρα στο κάτω μέρος. Μη διστάσετε να τοποθετήσετε ένα μικρό γλαστράκι σ’ένα ράφι μαζί με βιβλία. Τα φυτά δίνουν ζωντάνια και χρώμα στο χώρο. Ωστόσο πρέπει να επιλέξετε φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται συχνό πότισμα. Ιδανικά, επιλέξτε είδη που ανήκουν στην κατηγορία των κάκτων.
Τοποθετείστε διακοσμητικά αντικείμενα στα ράφια,ώστε να δείχνουν όμορφα στιλιστικά αλλά και να μην «γεμίζουν» το μάτι βλέποντας το.

Δώστε αρμονία στα ασύμμετρα αντικείμενα.Βάλτε βιβλία και πάνω τοποθετείστε ένα μικρό αντικείμενο.Επίσης  αν υπάρχει χώρος βάλτε ένα πίνακα πιο ψηλό για να δημιουργήσετε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα αντίθεση και διαβάθμιση στο ύψος.

Εδω η σύνθεση του επίπλου έχει  συρτάρια, κατάλληλα για αποθήκευση και  ολοκληρώνεται με ράφια, που θα διακοσμήσουν το χώρο σας και θα σας βοηθήσουν να τον διαμορφώσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Μια από τις πιο τυπικές επιπλοσυνθέσεις με ράφια είναι η βιβλιοθήκη.Οπότε  διαλέξετε με  αυστηρά κριτήρια, εκείνα που ξεχωρίζουν για την αισθητική και την ποιότητά τους. 

Όσον αφορά στο στήσιμο των βιβλίων, επιλέξτε την θεματική οργάνωση κα τοποθετήστε μερικά βιβλία κατακόρυφα και μερικά οριζόντια. Γενικά τα ράφια πρέπει να είναι ευρύχωρα ώστε να μην χρειάζεται να στοιβάζετε τα βιβλία μεταξύ τους.
Τοποθετήστε αντικείμενα όπως κεράκια, ανθοδοχεία, κηροπήγια, κεραμικά, αναμνηστικά κτλ. Η βιβλιοθήκη αποτελεί ένα φιλόξενο χώρο για την τοποθέτηση και έκθεση αντικειμένων με εικαστικό ενδιαφέρον, όπως επίσης και ένα χώρο στον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε αντίκες.

Επιλέξτε μερικές φωτογραφίες και τις κατάλληλες κορνίζες και τοποθετήστε τες ανάμεσα στα βιβλία σας. Οι κορνίζες μπορεί να είναι διαφόρων ειδών, όπως ξύλινες, μεταλλικές, κ.ά.

Η τοποθέτηση αντικειμένων στα ράφια, ανάμεσα σε τόμους βιβλίων μαγνητίζει τα βλέμματα και σπάει τη ρυθμική μονοτονία των βιβλίων.

Close Menu