Πρακτικές λύσεις και ιδέες για την οργάνωση στην κουζίνα σας!

KITCHEN ORGANIZATION!

Η κουζίνα, είναι το σημείο αναφοράς για την γυναίκα. Είτε μικρή είτε μεγάλη είναι ένα ιδιαίτερος χώρος του σπιτιού. Για να τον αξιοποιήσετε στο έπακρο χρειάζεστε να κάνετε την καλύτερη  οργάνωση.Για ένα καλό και λειτουργικό αποτέλεσμα σας ετοίμασα ιδέες απλές και πρακτικές για να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερο χώρο.

Οργανωτής αντικειμένων μεταλλικός για την κουζίνα.Είναι δύο επιπέδων ,όπου μπορείτε να τοποθετήσετε χρηστικά αντικείμενα κουζίνας.

Μεταλλική ραφιέρα και ξύλινο τροχήλατο δύο επιπέδων με δύο συρτάρια, θα γίνει ο βοηθός σας στις εργασίες για την κουζίνα. Αυτά τα καλαθάκια είναι ιδανικά για να βάλετε τρόφιμα,φρούτα κ.λ.π. Μπορούν επίσης 
να είναι κρεμαστά στον τοίχο αν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα.

Ξύλινες επιφάνειες κοπής για την κουζίνα,μετατρέπονται και δίνουν λύση για να τοποθετήσετε τα μαχαιροπήρουνα ή ότι άλλο νομίζετε ότι σας εξυπηρετεί.

Επιτοίχια μεταλλική ραφιέρα, για κουζίνες που διαθέτουν περισσότερο χώρο. Εδω θα προσθέσετε τα μαγειρικά εργαλεία, βάζα, μπολ ή πιατέλες και όλα όσα χρειάζονται για να λειτουργήσει μια κουζίνα.

Αν υπάρχει χώρος πάνω από τον νεροχύτη, τοποθετήστε εκεί μεταλλικές κρεμάστρες  και κρεμάστε τις πετσέτες σας, τις κουτάλες κ.λ.π. Ακόμα ο οργανωτής κουζίνας θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε περισσότερα αντικείμενα της κουζίνας.

Όταν ο χώρος στην κουζίνα δεν είναι επαρκής και έχετε σκεύη και αξεσουάρ που περισσεύουν,τότε ο οργανωτής και η μεταλλική ραφιέρα θα σας δώσουν λύση.Επίσης τα γυάλινα βάζα και καλάθια είναι ιδανικά στοιχεία για ν’αποθηκεύετε τα τρόφιμα σας.

Η κουζίνα σας θα δείχνει, πιο τακτοποιημένη εαν βάλετε ξεχωριστά δοχεία για τα ξερά τρόφιμα.Επίσης εκμεταλευθείτε κάθε χώρο στον τοίχο για να δημιουργήσετε μια όμορφη και χρηστική γωνία στην κουζίνα σας.Τα ξύλινα καφάσια γίνονται μικρά ανοιχτά ντουλάπια,αν τα στερεώσετε στον τοίχο.

Μεταλλική ραφιέρα με πέντε ξύλινα ράφια για περισσότερο χώρο αποθήκευσης.Επίσης τα γυάλινα δοχεία εκτός απο την πρακτικότητα τους, θα δώσουν και μια νότα διακόσμησης για την κουζίνα σας.

Όταν θέλετε να κάνετε μια μικροσκοπική κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη, να χρησιμοποιήσετε,ανοιχτά χρώματα στην κουζίνα και στις κατρασκευές για να φαίνεται μεγαλύτερη. Προτιμήστε απλές κατασκευές με φυσικό χρώμα ξύλου και δημιουργείστε, μια ομοιόμορφη εικόνα κάνοντας όσο πιο minimal τη διακόσμηση της κουζίνας ενώ διατηρείτε το χώρο όμορφο.
Τις θυμάστε τις πιατοθήκες που χρησιμοποιούσαν στα παλιά χρόνια; Παρόμοιες κατασκευές πιο σύγχρονες θα σας δώσουν λύσεις αποθήκευσης στην κουζίνας,αν δεν έχετε πολλά ντουλάπια.

Μπορείτε να τοποθετήσετε στον τοίχο μεταλλικές κατασκευές,που σας δίνουν την  εύκολη πρόσβαση σε κύπελα και σκεύη .

Οργανώστε τις κουτάλες και όλα τα χρηστικά αντικείμενα σ’ένα μέρος. Μια ωραία ιδέα είναι αυτές οι πλεχτές ψάθινες θήκες και η ραφιέρα με τα μεγάλα και ευρύχωρα ψάθινα καλαθάκια.

Δώστε την άνεση που χρειάζεστε ειδικά αν έχετε μικρές κουζίνες που  βασίζονται στην αποτελεσματικότητα για να λειτουργήσουν.

This Post Has One Comment

  1. Ωραίες ιδέες χρηστικές και διακοσμούν την κουζίνα συγχρόνως.
    Ευχαριστούμε Μαρία μου
    Καλή σου μέρα

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu