Δώστε “νέα πνοή” στα έπιπλα σας!

Ανανεωμένα παλιά έπιπλα!

Τα παλιά έπιπλα που τυχόν έχετε στην αποθήκη σας,μπορείτε να τους δώσετε “νέα πνοή”,αλλάζοντας το χρώμα τους.Γιατί πραγματικά όλα μπορούν να διορθωθούν,αν υπάρχουν εκδορές στο ξύλο και να γίνουν σαν καινούργια. Σας έχω 32 σύνθετες εικόνες με ανανεωμένα παλιά έπιπλα. Στο κάτω μέρος της σελίδας θα δείτε τον τρόπο προετοιμασίας και εφαρμογής του χρώματος για τα έπιπλα που θα ανανεώσετε. Την ποιότητα των χρωμάτων την επιλέγετε εσείς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα κιμωλίας(chalc paint), ρεπουλίνη νερού,ή λαδομπογιά νερού. Αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του ξύλου.

 

Παλιά συρταριέρα ανανεώθηκε με χρώμα κιμωλίας.

Στενόμακρο ντουλάπι με δύο πορτάκια επάνω και δύο μικρότερα στο κάτω μέρος. Ανανεώθηκε με χρώμα κιμωλίας και τα πόμολα του είναι δερμάτινα.

Παλιά ξύλινη δίφυλλη ντουλάπα της γιαγιάς. Έγινε η ανανέωση με χρώμα κιμωλίας μάυρο.

Για τον χώρο της τραπεζαρίας,ή της κουζίνας. Ανανεώθηκαν στο λευκό  με χρώματα .

Αν θυμάστε παλιά αυτά τα έπιπλα υπήρχαν στον χώρο της κουζίνας και οναμάζονται πιατοθήκες. Είναι πρακτικά και μπορείτε να τα εντάξετε στον χώρο σας αν αγαπάτε το shabby chic style,ή άν έχετ σπίτι σε εξοχικό μέρος. Δείτε πόσο όμορφα χρώματα έχου. Η αλλαγή τους έγινε με χρώματα κιμωλίας.

Για τον χώρο της τραπεζαρίας,οι βιτρίνες ανανεώθηκαν,με χρώμα νερού.στο λευκό και στο μπλε.

 Το απαλό γκρί χρώμα ,έδωσε ένα πολύ εκλεπτυσμένο στυλ στην ντουλάπα για τον χώρο της τραπεζαρίας.

Στο απαλό σιέλ χρώμα,έγινε η αλλαγή χρώματος με ρεπουλίνη.

Κομψά μικροέπιπλα άλλαξαν το χρώμα τους,με χρώματα κιμωλίας.

Μικρά ξύλινα ντουλάπια,ιδανικά για τον χώρο της κουζίνας,ή σε κάποιο δωμνάτιο που χρειάζεστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Η αλλαγή χρωμάτων έγινε με χρώματα κιμωλίας.

Μέσα από την παλέτα του πράσινου,άλλαξε ο μεγάκλος παλιός μπουφές ,ή συρταριέρα στην παρακάτω εικόνα με χρώματα κιμωλίας.

Παλιές ξύλινες ντουλάπες άλλαξαν το χρώμα τους με χρώματα κιμωλίας.

Tips!

Εκτιμήστε το κομμάτι που έχετε.

Πριν ξεκινήσετε να τρίβετε ή να βάφετε τα έπιπλά σας, ελέγξτε την αξία τους. Αν είναι ένα απλό και φτηνό έπιπλο τότε μπορείτε εύκολα να κάνετε αλλαγές σε αυτό. Αν, όμως, πρόκειται για μια αντίκα ή για ένα vintage κομμάτι θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας.

Προμηθευτείτε τα εργαλεία.

Βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία,που  θα χρειαστείτε. Αν το έπιπλό σας είναι ξύλινο ενδεχομένως να χρειαστείτε κόλλα για ξύλινες επιφάνειες, στόκο, σαπούνι ελαίου, μεζούρα, πλαστικά γάντια, μάσκα, πινέλα, βερνίκι και μια οδοντόβουρτσα.


Καθαρίστε Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε ανανέωση, καθαρίστε πρώτα το έπιπλό σας. Πάρτε ένα σφουγγαράκι, τρίψτε καλά όλο το έπιπλο με χλιαρό νερό και σαπούνι ή κάποιο ειδικό απορρυπαντικό. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για τις λεπτομέρειες.

Διορθώστε Το πρώτο βήμα της ανανέωσης, μετά το καθάρισμα, είναι η διόρθωση τυχόν προβλημάτων στο έπιπλο.

Βάψιμο Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο φροντίστε να αφαιρέσετε την παλιά βαφή. Τρίψτε καλά με γυαλόχαρτο και στη συνέχεια περάστε μια βαφή που ταιριάζει στο υλικό που έχετε απέναντί σας. Προσοχή στις βαφές αν το έπιπλό σας είναι αντίκα. Εκεί καλύτερα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

This Post Has 4 Comments

 1. Υπέροχα, υπέροχα, υπέροχα!
  Μου αρέσουν τα χρώματα κιμωλίας δίνουν μια πιο vintage εμφάνιση.
  Και η υφή τους είναι καλύτερη
  Σ’ευχαριστούμε Μαρία μου

 2. Τέλεια όλα!!!
  Πολλά φιλιά Μαράκι γλυκό! 🐇

 3. Πολύ ωραίες ιδέες μας παροτρυνεται να ξεκινήσουμε να ανανεώνουμε τα πάντα…αγαπώ το λευκό….σε συνδυασμούς με χρώματα

Comments are closed.

Close Menu