Στρώστε τραπεζομάντηλα στο Πασχαλινό σας τραπέζι!

Γιορτινό τραπέζι!

Είναι ο καιρός που περνάμε δύσκολος και με περιορισμούς. Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε,είναι ότι βρισκόμαστε στην γιορτινή περίοδο του Πάσχα.Ένας λόγος παραπάνω να στολίσετε Πασχαλιάτικα με ότι έχετε στο σπίτι σας. Άλλωστε και μόνο τ’αυγά να βάψετε και τα μυρωδάτα τσουρέκια,είναι αρκετό για να μπείτε σ’αυτή την γιορτινή ατμόσφαιρα. Δημιουργείστε ένα σκηνικό με όμορφα τραπεζομάντηλα όπου θα είναι η λεπτομέρεια για ένα στολισμένο πασχαλινό τραπέζι. Βγάλτε τα λευκά σας κοφτά τραπεζομάντηλα και απλώστε τα στο τραπέζι. Γεμίστε τα βάζα σας με λουλούδια εποχής,και το καλό σας σερβίτσιο με τα ποτήρια,δίνοντας την ευκαιρία να γιορτάσετε την βραδιά της Ανάστασης και ανήμερα του Πάσχα.

Το στρώσιμο του τραπεζιού είναι η διακοσμητική λεπτομέρεια που θα μεταμορφώσει το τραπέζι, χαρίζοντάς του επισημότητα. Θα αναδείξει ό,τι τοποθετήσετε πάνω στο τραπέζι (τις πιατέλες με το φαγητό, τα λουλούδια, τα ποτήρια).

Επιλέξτε μονόχρωμο λινό τραπεζομάντηλο με κέντημα ή ένα ράνερ επίσης μονόχρωμο (σε διαφορετικό χρώμα από αυτό του τραπεζομάντηλου) ή λουλουδάτο.

Τοποθετήσετε τις λινές κεντημένες πετσέτες πάνω στα πιάτα με ένα μικρό βαζάκι με παιώνιες.

Τοποθετείστε στο κέντρο του τραπεζιού το στολισμένο καλαθάκι με λουλούδια, ή ένα όμορφο βάζο με πολύχρωμα λουλούδια της επιλογής.

Φέρτε την άνοιξη με μαργαρίτες στο σπίτι σας και δώστε το αισιόδοξο μήνυμα της μεγάλης γιορτής του Πάσχα,την Ανάσταση του Χριστού μας. Τσουγγρίστε τα αυγά σας και πείτε “Χριστός Ανέστη”!

This Post Has One Comment

  1. Όμορφα! Σικάτα! Γεμάτα άνοιξη που αλλάζουν διάθεση…
    Καλημέρα Μαρία μου

Comments are closed.

Close Menu