Τεχνική αναπαλαίωσης επίπλων!

Διακοσμητικές προτάσεις για έπιπλα!

Δείτε μια άλλη οπτική χρωμάτων για ν’αλλάξετε το χρώμα στα έπιπλα σας.Είναι τα χρώματα που θα δώσουν,νέο στυλ διακόσμησης στον χώρο σας. ένας μπουφές αλλάζει με αυτό το υπέροχο χρώμα,χρησιμοποιώντας χρώμα κιμωλίας. Με την τεχνική της αναπαλαίωσης,μπορείτε να δημιουργήσετε σκιάσεις και να δώσετε σα κάποια σημεία του επίπλου σας πιο βαθύ χρώμα με το κερί. Η αναπαλαίωση των επίπλων δεν είναι απλά τάση της εποχής. Είναι, στην πραγματικότητα,ανανέωση της εσωτερικής διακόσμησης του χώρου σας,άλλωστε η αλλαγή ενός και μόνο επίπλου μπορεί να αλλάξει σημαντικά όλο το «χαρακτήρα» του χώρου. Είναι επίσης ένα εξαιρετικά ευχάριστο χόμπι.

 

Με χρώμα και μερικές απλές τεχνικές, μπορούμε και μόνοι μας να μεταμορφώσουμε παλιά έπιπλα και να τους δώσουμε ένα νέο στυλ. Η αίσθηση της δημιουργικότητας και της επιτυχίας θα σας ανταμείψει.
 1. Η επιφάνεια που θα βάψετε πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή, χωρίς λιπαρές ουσίες, κεριά, κλπ.
 2. Περάστε την επιφάνεια 1 ή 2 στρώσεις, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε. Για διχρωμία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 διαφορετικά χρώματα. Το ίδιο εφέ επιτυγχάνεται αν το έπιπλο είναι σκουρόχρωμο και το χρώμα σε ανοιχτή απόχρωση.
 3. Να θυμάστε ότι ανάμεσα στις δύο στρώσεις, θα πρέπει να αφήνετε το χρώμα να στεγνώνει.
 • Μ’ ένα γυαλόχαρτο τρίψετε τοπικά το τελικό χρώμα στα σημεία που θέλετε, ώστε να αρχίσει να φαίνεται η προηγούμενη απόχρωση.
 • Μετά περάστε ολόκληρο το έπιπλο με το κερί ή το βερνίκι, ώστε να αποκτήσει υπέροχο ματ ή σατινέ φινίρισμα.

Κονσόλες μετατρέπονται σε αριστουργηματικά έπιπλα,με τα δυναμικά χρώματα μέσα από την παλέτα του μπλε. 

 

Με τη βοήθεια του Chalk Paint μπορείτε ν’αλλάξετε το χρώμα στο παλιό σας κομοδίνο, χαρίζοντάς του μια εκλεπτυσμένη vintage εμφάνιση.

Πως θα αναπαλαιώσετε έπιπλα, αντίκες και επιφάνειες μόνοι σας σε 7 απλά βήματα.
 1.Επιλέξτε το έπιπλο ή την επιφάνεια που θέλετε να μεταμορφώσετε.
2.Αγοράστε τα υλικά (χρώμα κιμωλίας, κερί, πινέλα, λεπτό γυαλόχαρτο, μαλακό πανί/ύφασμα).
3.Καθαρίστε καλά το έπιπλο και αφαιρέστε τυχόν μέρη που δε θέλετε να βάψετε.
4.Περάστε το πρώτο χέρι από το χρώμα κιμωλίας και αφήστε το να στεγνώσει καλά (μία με δύο ώρες). Αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το αποτέλεσμα να σας ικανοποιεί.
 5.Περάστε το κερί (διάφανο ή με χρώμα) και αφήστε το να στεγνώσει (περίπου μισή ώρα).

6.Ξύστε την επιφάνεια με το λεπτό γυαλόχαρτο και απομακρύνετε τα υπολείμματα χρώματος με ένα μαλακό πινέλο.

7.Κλειδώστε το αποτέλεσμα περνώντας ένα μαλακό κερί και απλώστε το καλά με ένα πανί/ύφασμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις σε ολόκληρη την επιφάνεια.

This Post Has 5 Comments

 1. Τα ερωτεύτηκα!!!
  Τα κράτησα φυσικά.
  Καλησπέρα σου

 2. Έχω τα ντουλάπια της κουζίνας μου σε ραμποτέ και έντονη απόχρωση ξύλου που αφήνει να φαίνονται τα νερά του ξύλου ( pine) από μέσα Τα πλακάκια είναι επίσης στο έκαιγ καθώς και το πάτωμα το ίδιο πλακάκι Σαν αποτέλεσμα η κουζίνα είναι πολύ σκούρα όλη μαζί Θαθελα να βάψω τα πλακάκια ώστε να φώτιση ο χώρος Τι θα με συμβουλεύατε; Εφχαριστω

 3. Τώρα μπορεί να σου φανεί χαζή η απορία μου, αλλά θα είναι η 1η μου απόπειρα που θα επιχειρήσω όταν πάρω την απόφαση.Έχω 1 συρταριερα της μαμάς μου σε εκρού χρώμα. Με τα χρώματα κιμωλιας, ας πούμε πρασινακι ανοιχτό σαν αυτό που έχεις στις παραπάνω φώτο, πως μπορώ να το κάνω να φαίνεται γδαρμενο, τρίβοντας με το γιαλόχαρτο;

  1. Είναι μια τεχνική αναπαλαίωσης που θα πρέπει να γνωρίζεις βήμα-βήμα τις κινήσεις για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Ερασιτεχνικά θα σου έλαγα μ’ένα σφουγγαράκι ειδικό να τα τρίψεις σε σημεία που θέλεις να είναι πιο αναπαλαιωμένα.

Comments are closed.

Close Menu