Καλοκαιρινή διακόσμηση στο τζάκι σας!

Τζάκι και διακόσμηση!

Το Τζάκι “εν ενεργεία” ακόμα και την καλοκαιρινή περίοδο. Μπορεί να μην το ανάψετε αλλά θα πρέπει να του δώσετε το στυλ διακόσμησης που ταιριάζει στην εποχή του καλοκαιριού. Όσοι έχετε τζάκι θα σκέπτεστε πως μπορώ να το διακοσμήσω; Εδώ θα βρείτε ιδέες,τρόπους και λύσεις για να δώσετε στο δικό σας τζάκι την πιο ωραία διακόσμηση.

Το τζάκι αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό σημείο μέσα στο χώρο του σπιτιού,γι’αυτό  στολίστε το ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου σας. Τοποθετείστε ένα καθρέπτη στην μέση και 3 δοχεία ίδιου χρώματος αλλά σε διαφορετικά μεγέθη στην δεξιά πλευρά. Δέξιά σε κάθε εικόνα που θα βλέπετε σας έχω, την εναλλακτική διακόσμηση των αντικειμένων για το τζάκι.

Υπέροχο τζάκι με πλαίσιο από μάρμαρο στο ημίλευκο χρώμα. Εδώ τα διακοσμητικά στοιχεία είναι περισσότερα και διαφορετικά στο χρυσό  και λευκό χρώμα. Το πράσινο φυτό δίνει αυτή την καλοκαιρινή διάθεση στον χώρο.( βλ. δεξιά της εικόνας).

Λέμε ΝΑΙ, στους καθρέπτες διαφορετικών διαστάσεων. Αυτό που θα προσθέσει την “μαγική πινελιά” είναι τα μαύρα κηροπήγια,ίσως και τα γλαστράκια.( βλ. δεξιά της εικόνας).

( βλ. δεξιά της εικόνας).

Εδώ βλέπετε πως και με τις τρόπο μπορείτε να κάνετε την σωστή τοποθέτηση των διακοσμητικών αντικειμένων πάνω στο τζάκι.( βλ. δεξιά της εικόνας).

Περίτεχνοι καθρέπτες,που τραβάνε τα βλέμματα στο τζάκι. Εδώ τα διακοσμητικά είναι πλέον μετρημένα λόγω του μεγέθους που έχει ο στρογγυλός καθρέπτης. Δύο κηροπήγια στην δεξιά πλευρά και δύο άνισα μεταξύ τους δοχεία από την αριστερή πλευρά. ( βλ. δεξιά της εικόνας).

Την περίοδο του καλοκαιριού,καλό είναι να τοποθετείτε στην εστία κεριά ή φυτά για να είναι ακόμα πιο ωραίο το τζάκι σας. ( βλ. δεξιά της εικόνας).

( βλ. δεξιά της εικόνας).

Σε παραλιακή κατοικία τα χρώματα εναρμονίζονται με το περιβάλλον μέσα στο χώρο του σπιτιού και φέρνουν την καλοκαιρινή αύρα .( βλ. δεξιά της εικόνας).

Πάνω στο τζάκι εφ’όσον υπάρχει χώρος μπορείτε να τοποθετήσετε βιβλία με τον βιβλιοστάτη και μερικά δοχεία.Τολμήστε να ανθίσετε το τζάκι σας με τα αγαπημένα σας λουλούδια. Τοποθετήστε στο εσωτερικό του ή ακόμη και απέξω από αυτό μικρά βάζα με χρωματιστά άνθη και δώστε μία πιο ευχάριστη νότα στο χώρο σας.( βλ. δεξιά της εικόνας).

Συνδυάστε το καλοκαιρινό τυρκουάζ χρώμα με τα γήινα  χρώματα. Είναι μια αντίθεση που ταιριάζει απόλυτα το καλοκαίρι στη διακόσμηση για το τζάκι σας.( βλ. δεξιά της εικόνας).

Τοποθετείστε το τζάκι σας τα αγαπημένα σας φυτά. Βάλτε τα στο εσωτερικό του ή ακόμη και απέξω από αυτό μικρά βάζα με χρωματιστά άνθη και δώστε μία πιο ευχάριστη νότα στο χώρο σας.( βλ. δεξιά της εικόνας).

Στο πέτρινο τζάκι ένας καθρέπτης σε σχήμα λουλουδιού το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό. Τα δύο λευκά  κηροπήγια και οι μικρές ξύλινες λατέρνες συμπληρώνουν την διακόσμηση.( βλ. δεξιά της εικόνας).

Σ’ένα τοίχο βαμμένο στο σκούρο πράσινο χρώμα το λευκό τζάκι κάνει ένα υπέροχο contrast. Μικρά διακοσμητικά στοιχεία και αρκετά φυτά ομορφαίνουν το τζάκι.( βλ. δεξιά της εικόνας).

Close Menu