Το πιο χαρούμενο και φωτεινό χρώμα είναι το κίτρινο στη διακόσμηση!

Το κίτρινο χρώμα στο σπίτι σας!

Είσοδος στο σπίτι.

Το κίτρινο χρώμα,συγκαταλέγεται στα φωτεινά χρώματα και αντιπροσωπεύει την χαρά και την ψυχική διέγερση… Τι πιο ωραίο ανοίγοντας, την πόρτα του σπιτιού σας να υπάρχει ένα γλυκό κίτρινο χρώμα. Φέρνει τόση φωτεινότητα ,ώστε κάνει την είσοδο σας ευχάριστη. Στο Feng Shui, το κίτρινο αντιπροσωπεύει το στοιχείο της γης, της υγείας και της ζωτικότητας, συνεπώς είναι μια καλή επιλογή για την είσοδο του σπιτιού.

 Ένα χρώμα που φωτίζει και δίνει στο χώρο βάθος.Χαρίζει στιλ και είναι η πινελιά που θα κάνει τη διαφορά.

Γωνίες στο σπίτι!

Κάτω από την κουπαστή της σκάλας,το soft yellow color,δίνει την απαραίτητη φωτεινότητα και δημιουργεί αντίθεση με την ξύλινη κονσόλα.

Antique,κονσόλα στην είσοδο του σπιτιού…

Μικρές προσθήκες θα αλλάξουν τη σύνθεση του χώρου και θα σε ανανεώσουν χωρίς να βαρύνουν την ατμόσφαιρα. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα χαρούμενο και αισιόδοξο.

Τραπεζαρία!

 Χρησιμοποιήστε το κίτρινο χρώμα στους τοίχους ,για να δώσετε την απαραίτητη φωτεινότητα στην τραπεζαρία σας και ν’αναδείξετε τα έπιπλα σας αν είναι σε σκούρα  ή λευκά χρώματα.

Βάψτε την τραπεζαρία σας με το απαλό κίτρινο χρώμα και δώστε την  ζεστασιά του χρώματος στην ατμόσφαιρα.Συνδυάστε με άλλες αποχρώσεις του κίτρινου ,όπως το κεχριμπάρι, το θαμπό κίτρινο ή την τερακότα, για να δημιουργήσετε μια έντονη αντίθεση στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Σαλόνι-καθιστικό!

Επίσης είναι ιδανικό χρώμα για τον ένα τοίχο του σαλονιού σας,ή ακόμα και όλους τους τοίχους,αρκεί να κινηθείτε στις πιο απαλές αποχρώσεις του κίτρινου χρώματος. Μαζί με λίγο γαλάζιο θα κάνει φοβερό συνδυασμό.

Υπνοδωμάτια!

 

Επιλέξετε ένα soft,χρώμα για τον τοίχο και συνδυάστε με την ανάλογη  κουρτίνα.

Στο υπνοδωμάτιο που κυριαρχεί το κίτρινο χρώμα μπορείτε να το συνδυάσετε με το λευκό.Το ανάκλιντρο είναι λευκές γραμμές.Σίγουρα εντυπωσιάζουν οι ρίγες πάνω στο ύφασμα.και δημιουργούν ένα όμορφο εφέ.

Παρόλο που έχει ένα μοντέρνο ύφος,το υπνοδωμάτιο εσείς  μπορείτε να εμπνευστείτε και να χρησιμοποιήσετε μικρές εντάσεις χρωμάτων και να το διαφοροποιήσετε, όπως μια κουρτίνα σε κίτρινο χρώμα και σκεπάσματα με χρωματισμούς που ταιριάζουν με το κίτρινο χρώμα.

Σκεπάσματα,σεντόνια και μαξιλάρια μέσα από τις απαλές αποχρώσεις του κίτρινου ,θα χαρίσουν στα  δωμάτια την ζωντάνια που χρειάζεται, χωρίς να κουράσει στο μάτι.

Προσθέστε μαξιλάρια floral,stripes με βάση το κίτρινο χρώμα. Αν δεν θέλετε ακόμα να βάψετε τον τοίχο στο κίτρινο χρώμα,τότε τοποθετείστε floral ταπετσαρία. Πιο industrial λεπτομέρειες, όπως ένα φωτιστικό, θα εξισορροπήσουν τη χρωματική πολυπλοκότητα.

Παιδικά δωμάτια!

Το φωτεινό κίτρινο που έχει το σορμπέ λεμόνι ή το παγωτό μπανάνα αλλά και το τυρκουάζ , είναι τα χρώματα της αισιοδοξίας

Το ανοιχτό κίτρινο της  κρέμας χρώμα, ηρεμούν τα παιδιά και ιδιαίτερα τα μωρά. Ακόμα το δωμάτιο φαίνεται πιο πιο φωτεινό.

Κουζίνες!

Οι κίτρινοι τοίχοι στην κουζίνα με τα λευκά ντουλάπια και το ξύλινο δάπεδο,ζωντανεύουν τον χώρο και τον κάνουν περιζήτητο.

Το έντονο κίτρινο (του λεμονιού) λέγεται πως προάγει την εγρήγορση, ενώ από το χρυσοκίτρινο απορρέει άνεση και ζεστασιά.

Διακοσμητικά στοιχεία.

Μικρά στοιχεία που θα δώσουν το κάτι χωρίς να ”μπουκώσουν” το χώρο.

Μπάνιο!

 Θα έλεγα ότι είναι ένα πολύ ομορφο χρώματα το κίτρινο για να βάψετε τους τοίχους στο μπάνιο σας. Φυσικά στις παστέλ αποχρώσεις του, όπως το απαλό κίτρινο του βουτύρου,που συνδυάζεται άψογα με τα σκούρα ξύλινα έπιπλα και δίνουν ένα αρμονικό σύνολο στη διακόσμηση του.

Επίσης και με τα λευκά έπιπλα μπάνιου δίνει ένα ξεχωριστό φρέσκο και φωτεινό αποτέλεσμα.

This Post Has 2 Comments

  1. Δεν το συμπαθούσα το κίτρινο ως χρώμα για βάψιμο. Αλλά μέσα από τις εικόνες σου και δείχνοντάς μας τόσες αποχρώσεις το λάτρεψα
    Καλημέρα Μαρία μου

  2. Το χρώμα του βουτυρου, ειναι σκέτη αρχοντια!!! ΑλλΆ και του λεμονιού δΊνει μια νότα χαρΆς στο χΏρο, ειδικά όταν εχουμε πολλά φυτά

Comments are closed.

Close Menu