Η ορχιδέα στην διακόσμηση του σπιτιού σας!

Η ορχιδέα στην διακόσμηση!

 Η ορχιδέα είναι από τα λουλούδια της φύσης, που προσφέρουν την χάρη ,την φινέτσα και την παρουσία όπου και αν το βάλετε. Είναι ίσως από τα πιο εκλεπτυσμένα λουλούδια γι’αυτό και πολλοί προτιμούν να τα έχουν στο χώρο του σαν διακοσμητικά στοιχεία. Εμπνευστείτε από τις εικόνες που θα δείτε παρακάτω και τοποθετήσετε την δικιά σας, ορχιδέα στον χώρο που θέλετε με στυλ. Στο σαλόνι,στην κονσόλα,σ’ένα τραπεζάκι,στο παράθυρο,στην κουζίνα ακόμα και στο μπάνιο σας. Στος τέλος της σελίδας υπάρχουν πληροφορίες ,για το πως θα διατηρήσετε σε “ζωή”,αυτό το πανέμορφο λουλούδι,που μόνο ομαρφιά χαρίζει. 

Tips!

  Η ορχιδέα κινδυνεύει άμεσα από το…υπερπότισμα και η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου είναι το σάπισμά της. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος ποτίσματος είναι μερικά παγάκια στο χώμα της μία φορά την εβδομάδα, ώστε να αποφύγετε την συγκέντρωση νερού και άρα το σάπισμα. Ένας άλλο τρόπος είναι να βρέχετε  απευθείας το χώμα, στην γλάστρα μέσα στον νεροχύτη με τρεχούμενο νερό βρύσης για 15 δευτερόλεπτα και έπειτα να αφήσετε την γλάστρα να στραγγίξει για 15 λεπτά στον δίσκο για τα πιάτα. Σε κάθε περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε επιχείρηση ποτίσματος, θα πρέπει να δείτε το χώμα, της ορχιδέας και να προσθέσετε νερό,μόνο εφόσον είναι τελείως στεγνό και η γλάστρα με το φυτό είναι ελαφριά όταν την ανασηκώνετε.

 

 Αρχικά, η γλάστρα στην οποία πρέπει να τοποθετηθεί η ορχιδέα πρέπει να έχει τρύπες (δηλαδή να μην είναι κασπώ), ώστε να έχει καλή αποστράγγιση και κατά προτίμηση από φυσικό υλικό (πήλινη). Επιπλέον, το χώμα της, πρέπει να είναι ειδικό και να προορίζεται για ορχιδέες. Αυτό με την σειρά του σημαίνει πως πρέπει να είναι ένα μείγμα χώματος, ξύλου και φλοιού δέντρων, τύρφης, βρύων και περλίτη.

Όσο για το κεφάλαιο φως, η ορχιδέα χρειάζεται αρκετή επαφή με τον ήλιο για να ανθίσει, επομένως κοντά σε ένα φωτεινό παράθυρο είναι η ιδανική θέση. Ωστόσο, αν δείτε ότι τα φύλλα της καίγονται, τότε πρέπει να την μετακινήσετε. Αν το φύλλωμα έχει σκούρο πράσινο χρώμα, τότε θέλει περισσότερο φως. Και αν τα φύλλα της είναι σε ανοιχτόχρωμη πράσινη απόχρωση και τεντωμένα, τότε όλα βαίνουν καλώς.

This Post Has One Comment

  1. Σημαντικές πληροφορίες για την περιποίηση της ορχιδέας και δεν τις ήξερα όλες.
    Όμορφο λουλούδι αλλά ευαίσθητο.
    Προσπάθησα κάποτε να φτιάξω από πηλό τα άνθη της αλλά φαίνονται ψεύτικα και παραιτήθηκα
    Καλό μήνα Μαρία μου

Comments are closed.

Close Menu