Καλοκαιρινά χρώματα (μπλέ-λευκό,τυρκουάζ-κοραλί) στην διακόσμηση!

Χαρούμενοι καλοκαιρινοί συνδυασμοί!

Η μεγάλη και κλασική  παλέτα, του μπλέ έχει αποδείξει ότι αντέχει στην διάρκεια του χρόνου,για την διακόσμηση στο σπίτι. Είναι από τους πιο φωτεινούς συνδυασμούς το άσπρο-μπλέ,είναι το ιδανικό χρώμα για σπίτια που βρίσκονται σε νησιά ή κοντά σε παραλία. Είναι ένας συνδυασμός αρμονικός,που παραπέμπει σε θαλασσινή αύρα. Δείτε στις εικόνες και προτάσεις που θα σας εμπνεύσουν ν’ανανεώσετε το σπίτι σας.

Άσπρο -μπλέ ριγέ ύφασμα στην επένδυση του καναπέ. Η ρίγα του, είναι φαρδιά και γι’ αυτό δέιχνει μεγαλύτερος . Βρίσκεται στο αίθριο,όπου περιβάλλεται από μεγάλα και φωτεινά πάρθυρα,χωρίς να υπάρχει κάλυψη. Το τραπέζι είναι μεγάλο και βολικό για τα γεύματα της οικογένειας.Τα χρώματα που επέλεξε ο ιδιοκτήτης είναι μέσα από την χρωματική παλέτα του μπλε και συμπληρώνει με ουδέτερα διακοσμητικά στοιχεία.Τα ψάθινα φωτιστικά, δένουν με τις καρέκλες από μπαμπού.

Το beach style,είναι μια ανάγκη για όσους από εσάς θέλετ,ε να ζείτε σε μια πιο χαλαρή και δροσερή διάθεση,ακόμα και αν έχετε σπίτι μέσα στην πόλη.Διακοσμείστε το καθιστικό σας, η κάποιο άλλο δωμάτιο ,σε μπλέ και λευκό.Δώστε το ναυτικό μοτίβο,προσθέτοντας μαξιλαράκια ή διακοσμητικά αξεσουάρ.

Αν έχετε κάποιο σκούρο μπλέ έπιπλο,όπως μια κονσόλα τοποθετείστε την, στο καθιστικό και αφείστε να κυριαρχεί περισσότερο στον χώρο το λευκό χρώμα. Θα φαίνεται ωραιότερο το έπιπλο και φωτεινότερο το υπόλοιπο δωμάτιο.

Μικρότερες δόσεις μπλέ χρώματος,για να υπάρχει αρμονία στον χώρο. Μια hanging chair, θα σας δώσεις στιγμές χαλάρωσης όπου και αν την βάλετε. Το μαξιλαράκι με το θαλασσινό μοτίβο θα σας ταξιδέψει γλυκά…

Στο υπνοδωμάτιο, μπορείτε να το κάνετε στους τόνους του μπλε-  λευκού,προσθέτοντας μικρές δόσεις πράσινου, στα μαξιλαράκια,ενισχύοντας το χρωματικό παιχνίδι στον χώρο σας. 

Μερικά μικρά καδράκια, με θέμα τον θαλάσσιο βυθό ,θα ενισχύσουν την διάθεση σας στο υπνοδωμάτιο.

Ένα καθιστικό που έχει τον πιο καλοκαιρινό συδυασμό χρωμάτων. Είναι με φρεσκάδα κομψότητα και προσαρμόζεται πολύ εύκολα,αν θέλετε κάποιες αλλαγές να κάνετε. Ο μεγάλος στρογγυλός καθρέπτης,αλλά και το τραπεζάκι είναι στο φυσικό χρώμα του ξύλου και συμπληρώνει αρμονικά τον χώρο.  

Πρέπει να γνωρίζετε ότι αν έχετε μπλέ καναπέ ή κάποια απόχρωση του, καλό θα είναι να έχετε την υπόλοιπη διακόσμηση σε πιο ουδέτερους τόνους,όπως είναι το μπέζ χρώμα και το λευκό.

Το απαλό μπλε, σε συνδυασμό με  το μπεζ-λευκό, προσφέρουν μια πιο θηλυκή και  ρομαντική αίσθηση.

Τυρκουάζ!

 Μέσα από τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου, μεταφέρετε την θαλασσινή αύρα στα χρώματα του τυρκουάζ στο καθιστικό σας. Ρουστικ έπιπλα και ψάθινα στοιχεία,διακοσμητικά καραβάκια  και γυάλινα βάζα σας μεταφέρουν στα όμορφα νησιά μας νοερά.

Ζεστάνετε αυτήν τη δροσερή χρωματική παλέτα με φυσικούς τόνους ξύλου, σε ελαφριές ή μεσαίες αποχρώσεις. Για δυναμική εμφάνιση, δημιουργήστε αντίθεση με τόνους σκούρου ξύλου, ενάντια στο λευκό.

 

ένα όμορφο και δροσερό υπνοδωμάτιο στα χρώματα του ανοιχτού τυρκουάζ, μπέζ και απαλό γκρί.

Η συνέχεια των καλοκαιρινών χρωμάτων και στο καθιστικό.

Υφάσματα και διακοσμητικά στοιχεία στο σκούρο μπλε και πράσινο για περισσότερη αντίθεση σένα χώρο.

Βαμμένο επιπλάκι στα χρώματα του τυρκουάζ,με μια μικρή πινελιά στα πομολάκια του,που είναι από σχοινί.Κοχύλια και αστερίες ,κοσμούν ιδιαίτερα τα συρτάρια. 

Μπορείτε να βάψετε την ξύλινη πολυθρόνα στη βεράντα σας, στο χρώμα του τυρκουάζ και να διακοσμήσετε με όμορφα μαξιλαράκια.

Πάρτε έτοιμα  κοχύλια ,για να διακοσμήσετε μια βαθειά πιατέλα.  Μπορείτε να την τοποθετήσετε σ’όποια επιφάνεια του σπιτιού σας θέλετε.

Αυτά είναι τα καλοκαιρινά διακοσμητικά, που και εσείς μπορείτε να φτιάξετε αν έχετε τ’απαραίτητα υλικά.

Το κοραλί χρώμα σε συνδυασμό με το τυρκουάζ!

Ακόμα ένα ζεστό και καλοκαιρινό χρώμα το κοραλί,που είναι βγαλμένο μέσα από τον υπέροχο κόσμο του βυθού της θάλασσας. Έχει εκπληκτικούς συνδυασμούς με το λευκό-μπέζ και φυσικά το τυρκουάζ. Αναδεικνύει το περιβάλλον και γλυκαίνει τον χώρο. Επίσης έχει μια πιο σικ διάθεση αν το συνδυάσετε με το χρυσό και πράσινο χρώμα.

Μαξιλαράκια για να τονίσετε τον καναπέ σας και να δώσετε την απαραίτητη κομψότητα στον χώρο σας. Απαλό ρόζ, πορτοκαλί ή λευκά φαίνονται τα ιδανικά χρώματα σ’ένα λευκό καναπέ.

Τέλος μην ξεχνάτε ότι κάθε εσωτερική διακόσμηση ξεκινάει με την επιλογή των χρωματικών συνδυασμών. Στην τελική, η επιλογή των σωστών χρωμάτων είναι το κλειδί για μια αρμονική διαβίωση!

Close Menu