Οι παστέλ αποχρώσεις της μέντας(mint),στη διακόσμηση!

Το παστέλ χρώμα της μέντας!

Το mint color,στον τοίχο!

Αυτή την εποχή αρκετοί είναι εκείνοι ,που θέλουν να κάνουν ανανέωση χρωμάτων, στου τοίχους του σπιτιού τους.  Ένα από αυτά που θα σας προτείνω είναι το  δροσερό πράσινο χρώμα παστέλ, που θα φέρει την φρεσκάδα στο σπίτι σας.
Είναι ένα χρώμα,που ταιριάζει σε κάθε είδους διακόσμση και μπορείτε να το συνδυάσετε και με άλλα χρώματα.  
Ζωντανεύει και αναδεικνύει υπέροχα οτιδήποτε βρίσκεται δίπλα του.
Το είδαμε να πρωταγωνιστεί τόσο στις μίνιμαλ όσο και στις πιο κλασικές διακοσμήσεις.

Καθιστικό!

Τα ουδέτερα χρώματα παίζουν συχνά το ρόλο του φόντου επειδή είναι διακριτικά. Αλλά θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι τα χρώματα δυόσμου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως το κύριο χρώμα. 

Τραπεζαρία-καθιστικό!

Τα παστέλ χρώματα μέσα από την χρωματική παλέτα της μέντας,μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στον χώρο του σπιτιού σας. Εκτός από το βάψιμο στους τοίχους,πρωταγωνιστούν,σε ντουλάπια,έπιπλα αλλά και μαξιλαράκια.

Μερικά μαξιλάρια σε παστέλ χρώματα θα ανανεώσουν  το γκρί κανπέ σας. Αν κινείστε σε παστέλ τόνους,  τότε μπορείτε να βάψετε ένα μικρό μέρος του τοίχου και να τοποθετήσετε ένα ράφι. Τοποθετείστε κάδρα ή πίνακες και  μικρά διακοσμητικά αντικείμενα .

Διακοσμητικά αντικείμενα-πίνακες!

Το παστέλ θαλασσί ή πράσινο είναι δύο υπέροχες αποχρώσεις ,με θέματα για τα κάδρα σας.

Αν σας ενδιαφέρουν και κάποια άλλα χρώματα ,μπορείτε να κάνετε αυτό τον συδυασμό που βλέπετε και να δώσετε μια μοντέρνα εκδοχή, στο βάψιμο του τοίχου.

Υπνοδωμάτιο!

Το χρώμα της μέντας είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο,γιατί έχει την αίσθηση, δροσιάς την ελαφρότητα αλλά και την φρεσκάδα στον χώρο.  Μπορείτε να βάψετε ακόμα και τον ένα τοίχο,συμπληρώνοντας  με λεπτομέρειες σε διακοσμητικά στο χρώμα της μέντας του γκρί ή του λευκού.

Εδω βλέπετε τον ένα τοίχο,στον χρώμα της μέντας, πάνω από το προσκεφάλι του κρεβατιού βαμμένο.Το υπόλοιπο δωμάτιο είναι βαμμένο στο λευκό χρώμα και συνδυάζεται με κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια στο απαλό γκρί-λευκό και μπλε χρώμα.Τα καδράκια ταιριάζουν και δίνουν ένα τέλειο χρωματισμό σ’όλη την διακόσμηση. 

Μπορείτε να συνδυάσετε το χρώμα της μέντας,με διακοσμητικά αντικείμενα, όπως τα ψάθινα καλάθια,ή το φωτιστικό οροφής που είναι rosen gold μεταλλικό. 

Δείτε την εικόνα και παρατηρείστε ότι τα χρώματα, είναι τόσο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους. Το ροζ παστέλ,στα σκεπάσματα του κρεβατιού δίνει μια πιο γλυκιά χρωματική πινελιά στο χώρο.

Boho style,και φυσικά το χρώμα της μέντας στον τοίχο και τα κλινοσκεπάσματα δημιουργούν αυτό το στυλ διακόσμησης.

Παστέλ διακοσμητικά και πίνακες σε αντίστοιχες αποχρώσεις.

 

Αν έχετε λευκούς τοίχους, στο υπνοδωμάτιο σας,τότε ενισχύστε χρωματικά,  την διακόσμηση με παστέλ σεντόνια και μαξιλάρια.  Έτσι  θα φέρετε την καλοκαιρινή αύρα, στο υπνοδωμάτιό σας. Το χρώμα της μέντας ,μπορείτε να το εντάξετε στο υπνοδωμάτιο σας ,με υφάσματα και διακοσμητικά αντικείμενα.

Ένα μοντέρνος μπουφές στο λευκό χρώμα,έχει στην επιφάνεια του πλακάκια στο χρώμα της μέντας. Τοποθετώντας τα κατάλληλα διακοσμητικά και πράσινα φυτά, δίνετε ένα νέο φρέσκο στυλ διακόσμησης στο καθιστικό σας,

Η βιβλιοθήκη και το τραπεζάκι είναι στα πιο απαλά χρώματα της μέντας, και ταιριάζουν χρωματικά με πράσινη καρέκλα και τα λευκά-πράσινα διακοσμητικά αντικείμενα.

Οι κουρτίνες είναι στο λευκό χρώμα, οι εξωτερικές για περισσότερο φώς στο δωμάτιο και στο χρώμα της μέντας οι εσωτερικές για σκίαση.Στον υπόλοιπο χώρο επικρατεί το γκρί και το λευκό.

Επίσης τα χρώματα της μέντας,του δυόσμου,το φιστικί κτλπ, συνδυάζονται και ζωντανεύουν τον χώρο χρωματικά με το ροδακινί και το μπεζ-καφέ.

Για την κουζίνα,θεωρώ ότι είναι από τα πιο όμορφα χρώματα,γιατί εκφράζει την φρεσκάδα και την καθαριότητα. Ιδιαίτερα όμορφα είναι όταν τα ντουλάπια είναι σ’αυτά τα χρώματα και δένουν με πολλές άλλες αποχρώσεις.

Το λευκό είναι ένα χρώμα που ταιριάζει πολύ, με παστέλ αποχρώσεις. Επιλέξτε το για τους τοίχους ,της κουζίνας και τοποθετείστε μάρμαρο στο λευκό-γκρί χρώμα αντι για πλακάκια.

Βάψτε τους τοίχους της κουζίνας σας σε λευκό χρώμα, ή κάποια πολύ απαλή απόχρωση πού κοντά στο λευκό και ενισχύστε με μικρές λεπτομέρειες σε παστέλ αποχρώσεις που αγαπάτε. 

Λίγο πιο έντονο το χρώμα της μέντας και ταιριάζει απόλυτα στην είσοδο του σπιτιού.

Για το μπάνιο σας,επιλέξτε πλακάκια σε σχήμα γεωμετρικό και βάψτε τον μισό τοίχο με χρώμα της μέντας και τον υπόλοιπο τοποθετείστε με σχέδιο τα πλακάκια.

Close Menu