Η γοητεία του νεοκλασικισμού στη διακόσμηση!

Κλασική γοητεία!

Η νεοκλασική διακόσμηση στο σπίτι είναι από τα πιο δημοφιλή κλασικά στυλ.Πολλοί την προτιμούν,γιατί προσαρμόζεται εύκολα με την μοντέρνα διακόσμηση. Αυτό θα δείτε σήμερα στο άρθρο. Τις νεοκλασικές πολυθρόνες για το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο. Στην νεοκλασική διακόσμηση θα βρείτε την αρμονία στις γραμμές,τις φόρμες και στα χρώματα. Δημιουργείται έτσι μια ισορροπία στο σύνολο και έχετε την αίσθηση της απόλυτης τελειότητας.

Καρέκλες, καναπέδες και πολυθρόνες,”ντύνονται”με πολυτελή υφάσματα,όπως το μετάξι ή το βελούδο,που είναι πιο ανθεκτικά στη χρήση τους.

Το ύφασμα της καρέκλας, είναι από μεταξωτό βελούδο, που αφήνει μια στιλπνή υφή στο άγγιγμα του. Είναι μια ιδανική ουδέτερη επιλογή, στο χρώμα που μπορείτε να κάνετε πολλούς συνδυασμούς με άλλα χρώματα στα έπιπλα και στα διακοσμητικά αντικείμενα.

Η πολυθρόνα έχει,το χρώμα του ξύλου σε σκούρες αποχρώσεις.

Το μοτίβο του υφάσματος,είναι εμπνευσμένο από τη γεωμετρία, που είναι οι κύκλοι. Ρίγες, κύκλοι, ρόμβοι και μπροκάρ,είναι τα ιδανικά μοτίβα για ν’αναδείξετε την επίπλωση σας.

Επίσης αν θέλετε, τις πολυθρόνες μέσα σ’ένα σύχγρονο και μοντέρνο υπνοδωμάτιο προτιμείστε τα μονόχρωμα υφάσματα. Αυτό δεν σημαίνει οτι απαγορεύονται και οι χρωματικοί συνδυασμοί , αρκεί να είναι προσεκτικοί και να έχουν σαν στόχο την αρμονία.

Αν επισκεφτείτε καταστήματα επίπλων,κλασικής διακόσμησης θα έχετε πολλές επιλογές για το σπίτι σας. Θα βρείτε νεοκλασικά στοιχεία  άλλα βαρύτερα και άλλα πιο απλά. Ανάλογα με το τι θα διαλέξετε, θα έχετε και την ανάλογη εντύπωση στο χώρο σας.

Σαλόνι και τραπεζαρία,είναι ενιαίος χώρος,όπου, επικρατεί το λευκό χρώμα, στα χρώματα τοίχου και υφασμάτων.Η αντίθεση που “σπάει” την μονοχρωμία,είναι στο σκούρο χρώμα του ξύλου στα τραπέζια(τραπεζαρίας το μεγάλο,του σαλονιού και το μικρό). 

Συνδυάστε σχεδόν τα πάντα αρκεί να ταιριάζουν οι υφές και τα χρώματα.

Ολοκληρωμένο καθιστικό,με μοντέρνες πινελιές.

Το λευκό, είναι ο βασιλιάς των χρωμάτων και η επιλογή αυτής της πολυθρόνας ταιριάζει στο υπνοδωμάτιο,δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ διακόσμησης.

Αν θέλετε πιο μαλακά και ουδέτερα χρώματα τότε επιλέξτε, στο ιβουάρ, το μπεζ, και το ανοιχτό γκρι χρώματα.

Close Menu