Βιβλιοθήκη και διακόσμηση!

Βιβλιοθήκες!

Ένας σημαντικός χώρος του σπιτιού είναι το σαλόνι ή το καθιστικό.Ιδανικά έπιπλα για να δώσετε,διακοσμητική ταυτότητα είναι τα σύνθετα,βιβλιοθήκες και γενικά ότι μπορεί να σας φανεί λειτουργικό ,αρκεί να ξέρετε πως το μυστικό βρίσκεται στις μικρές λεπτομέρειες. Δείτε τις σύνθετες εικόνες ,με συμβουλές για ναμετατρέψετε τη βιβλιοθήκη σας σε μια ενδιαφέρουσα σύνθεση.

Τοποθετήστε ανάμεσα στις σειρές των βιβλίων μικρά αντικείμενα, όπως αγαλματάκια,φωτογραφίες κτλ. Τα αντικείμενα αυτά στηρίζουν τα βιλία που είναι κάθετα στα ράφια.

 

Οι βιβλιοθήκες και τα ράφια χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για την τοποθέτηση βιβλίων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωστόσο και για την τοποθέτηση μικρών έργων τέχνης, φωτογραφιών, συλλογών, ή για την αποθήκευσή  μικρών αντικειμένων. 

Διαλέξτε, μερικά βαζάκια και γλαστράκια μικρά και τοποθετήστε τα σε ευδιάκριτες θέσεις στη βιβλιοθήκη. 

Αποφύγετε την αυστηρή συμμετρία. Προσπαθήστε να διατάξτε τα αντικείμενα έκκεντρα ή να ομαδοποιήσετε μαζί, μικρά και μεγάλα διακοσμητικά αντικείμενα.

Τοποθετήστε έργα ζωγραφικής ή φωτογραφίες πίσω από βιβλία. Αν τα ράφια έχουν μεγάλο βάθος μπορείτε να παίξετε με τα επίπεδα. Μπορείτε για παράδειγμα να τοποθετήσετε μια όρθια διακοσμητική πιατέλα και μπροστά μικρότερα αντικείμενα. 

Τοποθετήστε τα βιβλία κατά ομάδες, τόσο σε οριζόντια όσο και σε κατακόρυφη στοίχιση. 

Διατάξτε τα βιβλία, σε αντίθετες κατευθύνσεις, για παράδειγμα στο πάνω ράφι τα βιβλία ξεκινούν από αριστερά προς τα δεξιά, ενώ στο κάτω ράφι από δεξιά προς τα αριστερά. 

Ιδανικό έπιπλο βιβλιοθήκης με χρήσιμα ράφια για το καθιστικό σας.

Στα ράφια,μπορείτε να τιποθετήσετε τ’αγαπημένα σας αντικείμενα και να δημιουργήσετε μια σύνθετη εικόνα υψηλής αισθητικής με τα βιβλία μαζί.

Βιβλιοθήκη σε εσοχή του τοίχου. Είναι μια ιδέα για να κερδίσετε χώρο και να δημιουργήσετε μια σύνθεση από ράφια, που λειτουργεί σχεδόν σαν… προθήκη τέχνης ή βιτρίνα.

Αντί για βιβλιοστάτες, μπορείτε να τοποθετήσετε κάδρα με φωτογραφίες ή μερικά οριζόντια βιβλία. 

 Είτε είναι από ξύλο, είτε μεταλλικές, ή “χτιστές” ως κομμάτι του τοίχου, τα ράφια τους μπορούν να διακοσμηθούν αναλόγως.

Μικρότερα έπιπλα,σχεδιασμένα για να “φιλοξενούν” βιβλία και διακοσμητικά στοιχεία σε καθιστικά,παιδικά δωμάτια ή σε γραφεία.Αυτό που θα προσέξετε είναι μια καλύτερη και πιο προσεγμένη διάταξη των αντικειμένων για να έχετε χώρο και να βρίσκετε εύκολα αυτά που χρειάζεστε.

Αν χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο ή αν έχετε πολλά έγγραφα και μικροαντικείμενα, προσθέστε στη βιβλιοθήκη καλάθια ή κουτιά. Οι ετικέτες στα κουτιά διευκολύνουν στο να βρίσκετε αυτά που ψάχνετε. 

Επιδαπέδια επιπλοσύνθεση, για μικρότερους χώρους.

Μια σύνθεση σε μοντέρνο σχεδισμό. Ιδανική για την φύλαξη αντικειμένων και την τοποθέτηση βιβλίων.

Επιτοίχιο ράφι,διακοσμεί τον τοίχο στο παιδικό δωμάτιο.

Close Menu