Χριστουγεννιάτικο δείπνο και διακόσμηση!

Τι πιο όμορφο από ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στολισμένο με το καλό σας σερβίτσιο για το δείπνο των Χριστουγέννων ή της  Πρωτοχρονιάς. Φυσικά εκτός από την διακόσμηση που θα πλαισιώνουν το τραπέζι σημαντικό είναι το φαγητό και εσείς που θα απολαύσετε ένα ζεστό και γιορτινό  περιβάλλον.  Για το λόγο αυτό, σας δίνω  έμπνευση και ιδέες για να επιλέξετε το δικό σας εορταστικό σκηνικό, είτε προτιμάτε έναν παραδοσιακό στολισμό είτε έναν πιο μοντέρνο.

Το κόκκινο χρώμα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τις προτάσεις. Από τα λουλούδια μέχρι τα ποτήρια και το τραπεζομάντηλο, το κόκκινο δίνει την κορυφαία εορταστική πινελιά.

Μερικά κουκουνάρια πάνω στα καλδιά του πεύκου με τα κεριά συμπληρώνουν την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Το λευκό λινό τραπεζομάντηλο με τις πετσέτες του δηλώνει την επισημότητα του Χριστουγεννιάτικου δείπνου.

Το πορσελάνινο σερβίτσιο με φιγούρες Χριστουγεννιάτικες στολίζει το τραπέζι.

Ένα καλό σερβίτσιο είναι ο πιο γιορτινός τρόπος για να διακοσμήσετε το τραπέζι σας. Αν τα συνδυάσετε με μερικά κλαδιά από έλατο θα απογειώσετε το αποτέλεσμα.

Σημασία στην λεπτομέρεια;. Θα σας έλεγα ένα μεγάλο ΝΑΙ. Οι πετσέτες με μερικά κλαδάκια και κουκουναράκια θα κάνουν την διαφορά.

Από τ’αγαπημένα μου στολίδια είναι ο μολυβένιος στρατώτης.Μόλις το είδα ενθουσιάστηκα γιατί είναι κεντημένο στο χέρι. Υπάρχουν και σερβίτσια με παρόμοιο μοτίβο καθώς και διακοσμητικά στοιχεία.

Μοναδικά σερβίτσια στο κλασικό κόκκινο και λευκό χρώμα με Χριστουγεννιάτικα μοτίβα. 

Το καρό κυριαρχεί και είναι από τα πιο παραδοσιακά σερβίτσια για την εποχή των Χριστουγέννων. Επίσης το καρό σε τραπεζομάντηλα πετσέτες διακοσμητικά δημιουργεί αντίθεση με πολλά χρώματα στα σερβίτσια. 

Δεν χρειάζονται πολλά για να διακοσμήσετε έναν χώρο σε ουδέτερους τόνους. Ένα καρό τραπεζομάντηλο στρωμένο στο τραπέζι θα προσθέσει χρώμα.

 Οι χριστουγεννιάτικες μπάλες, συμπληρώνουν και στολίζουν την διακόσμηση του τραπεζιού.

Το  τραπεζομάντηλο με τις πετσέτες ή   runner  θα δώσει τον έξτρα γιορτινό τόνο.

Στην ενδιάμεση απόσταση βάλτε ένα διακοσμητικό βάζο με ανάλογο χρωματισμό.

Αυτό το μπλε καρό σερβίτσιο σε συνδυασμό θα δώσει μια παραδοσιακή νότα στη διακόσμηση.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι είναι σημαντικό τι θα επιλέξετε για το στρώσιμο του τραπεζιού. Θα είναι κλασσικό διαχρονικό χριστουγεννιάτικο, μοντέρνο ή μήπως vintage; Πολύχρωμο ή μήπως παραλλαγή σε λίγους όμορφους χρωματικούς τόνους; Έχει και πρακτική σημασία αυτό γιατί, όπως καταλαβαίνετε, σερβίτσια και διακόσμηση – που επίσης αναβαθμίζονται τα Χριστούγεννα ή επιλέγονται ειδικά για την περίπτωση – μπορεί να είναι ανάλογη με την περίπτωση .Εσείς γνωρίζετε καλύτερα!

Close Menu