Έντονα χρώματα στη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Τα έντονα χρώματα όπως το βουργουνδίας και οι αποχρώσεις του δίνουν μια νότα ζεστασιάς στο σπίτι σε οποιοδήποτε χώρο. Δίνει φωτεινότητα και αναζωογόνηση, οπωσδήποτε σε αρμονική αναλογία. Οι διάφορες αποχρώσεις του σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χρώματα δημιουργούν δράμα στη διακόσμηση.Είτε το επιλέξετε σαν χρώμα για τον τοίχο,είτε σε έπιπλα ή κάποια διακοσμητικά στοιχεία πάντα να υπολογίζετε στο συνδυασμό των υπόλοιπων χρωμάτων που έχετε στο χώρο σας. Υπάρχουν ήσυχες αποχρώσεις που συνδυάζονται με το έντονο κόκκινο χρώμα, όπως το γκρί, το λευκό καφέ και το ροζ. 

Οι δύο διθέσιοι  καναπέδες σ’αυτό το υπέροχο χρώμα,ενσωματώνονται στο καθιστικό και δημιουργείται ένας ζωντανός χώρος. Το ένα μέρος του τοίχου είναι βαμμένο στο χρώμα Βουργουνδίας, όπου είναι και η τραπεζαρία.   

 Αρκούν κάποιες πινελιές μαύρου -άσπρου χρώματος  στο χώρο, όπως στοιχεία που θέλουμε να τονίσουμε, φωτιστικά, χαλιά, τραπεζάκια και μαξιλαράκια δημιουργώντας ένα όμορφο περιβάλλον. 

Επίσης η επιλογή του σε διακοσμητικά στοιχεία ή σε μαξιλάρια, χαλιά, κουρτίνες σε ανοιχτές ή πλουσιότερες αποχρώσεις μετριάζει τους όποιους δισταγμούς για την επιλογή του.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα επιλογής και συνδυασμού διαφορετικών αποχρώσεων του κόκκινου.

Αν αγαπάτε το χρώμα αλλά δεν τολμάτε να κάνετε μια δραστική αλλαγή στο σπίτι σας, αποκτήστε μια πολυθρόνα στο μωβ-μελιτζανί,σίγουρα θα ανανεώσετε το χώρο σας και σαφώς θα κάνετε μια fashion δήλωση με την επιλογή σας.

Για μια minimal τραπεζαρία μπορείτε να επιλέξετε αυτό το χρώμα. Είναι ιδανικό  ως πινελιά σε συνδυασμούς ψυχρών αποχρώσεων.

Ο διάδρομος είναι ο χώρος που προσφέρεται για την επιλογή αυτού του χρώματος. Μπορεί να επιλεγεί για ένα στοιχείο του χώρου, όπως στο έπιπλο ή σε αξεσουάρ ή να είναι βαμμένοι οι τοίχοι…

 Για το υπνοδωμάτιο αν επιλέξετε αυτό το χρώμα,φροντίστε να κάνετε συνδυασμούς με ήσυχες αποχρώσεις των υπόλοιπων στοιχείων… Το κόκκινο σε ένα τοίχο του χώρου   αποδεικνύεται εξαιρετική επιλογή, όπως για παράδειγμα ο συνδυασμός άσπρου, γκρι και κόκκινου  που προσδίδει ζωντάνια. 

Μια υπέροχη επιλογή για την ντουλάπα στο παιδικό υπνοδωμάτιο είναι το χρώμα αυτό και προσθέτοντας πιο ψυχρά και ουδέτερα χρώματα εξισορροπείται αρμονικά ο χώρος.

Επιλέξτετο γλυκό χρώμα της βουργουνδίας τονίζοντας το κάτω μέρος στα ντουλάπια κουζίνας (πορτάκια) σε συνδυασμό με κάποιο λευκό ή ουδέτερο χρώμα, όπως το γκρι που το αναδεικνύει καταπληκτικά στο επάνω μέρος τα ντουλάπια.

 Επίσης  συνδυάζεται πολύ καλά με το λευκό γκρί και μπλέ χρώμα στα πλακάκια πλάτης της κουζίνας.Επειδή σαν χρώμα είναι δυνατό  δεν είναι απαραίτητο να είναι το κυρίαρχο χρώμα στο χώρο. Μπορεί να αναδειχθεί μέσα από τους συνδυασμούς του με λευκές και ουδέτερες γενικά αποχρώσεις,όπως τα ντουλάπια στο πάνω μέρος της κουζίνας που είναι λευκό χρώμα.

Υπάρχουν και άλλα δυνατά χρώματα για μια πιο “ζωντανή” κουζίνα . Είναι οι ήσυχες αποχρώσεις που συνδυάζονται με το φυσικό χρώμα του ξύλου όπως το γκρί, το καφέ και το ροζ.

Αντίθεση με το κόκκινο-καφέ επιτυγχάνεται με το λευκό και το μαύρο που προσδίδει επιπλέον δριμύτητα στους συνδυασμούς.

Οι αποχρώσεις του πορτοκαλί στην κουζίνα μπορούν να εμφανιστούν όμορφα, αν το εγχείρημα γίνει σωστά με τα υπόλοιπα έπιπλα. Εδω η κουζίνα έχει 4 διαφορετικά χρώματα τα οποία δένουν καταπληκτικά μεταξύ τους.

Θέλετε να πάτε το ροζ στην κουζίνα; Είναι η τέλεια αντίθεση..Δείτε πόσο αρμονικά δένουν τα χρώματα αυτά μεταξύ τους. Το φυσικό χρώμα στα επάνω ντουλάπια σε αντίθεση με το απαλό ροζ  χρώμα στα κάτω ντουλάπια. Επίσης η πλάτη καθώς και ο νεροχύτης είναι σε ουδέτερο χρώμα.Το τραπέζι σε πράσινο μάτ χρώμα και οι καρέκλες κουζίνας με μεταλλικό σκελετό στο μαύρο χρώμα.

Ίσως να θελήσετε να προσθέσετε ροζ σ’ ένα τοίχο με έμφαση στην απόχρωση ή ακόμα συνδυασμένο με ουδέτερα χρώματα ή στο μαύρο όπως τα φωτιστικά που βλέπετε στην εικόνα. 

Close Menu