Η τραπεζαρία στη διακόσμηση του σπιτιού σας!

 Σήμερα σας έχω ετοιμάσει ένα άρθρο με υπέροχες εικόνες τραπεζαρίας σε διάφορα στυλ και  συμβουλές για να την έχετε  σε ξεχωριστή θέση μέσα στο σπίτι σας. Η βασική τραπεζαρία αποτελείται από ένα τραπέζι και μερικές καρέκλες. Αν ο χώρος σας είναι μικρός, δεν χρειάζεστε κάτι παραπάνω. Αν, λοιπόν, έχετε περιορισμένο χώρο, η κομψότητα και το στιλ θα προκύψουν από την απλότητα. Δείτε τις σύνθετες εικόνες παρακάτω και επιλέξτε το στυλ που σας αρέσει και  ταιριάζει στον δικό σας χώρο. Πάντα στην δεξιά πλευρά της εικόνας είναι η προσωπική μου άποψη διακόσμησης.

Ενα μεγάλο ξύλινο τραπέζι, σας επιτρέπει να κάνετε επίσημα γεύματα και οι καλεσμένοι σας να αισθάνονται την άνεση γύρω τους. Για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα  τοποθετείστε το κατάλληλο σερβίτσιο και ένα μόνο  βάζο με λουλούδια, ή πρασινάδα, ακόμα και κεριά. Έτσι το τραπέζι σας θα γίνει πιο κομψό και θα μεταμορφωθεί.

Αν ο χώρος σας είναι ενιαίος αλλά όχι ιδιαίτερα μεγάλος, διαχωρείστε το σαλόνι από την τραπεζαρία διαμορφώνοντας τον κατάλληλα, ώστε να χωράει ένα μικρό στρογγυλό τραπέζι ή ένα τετράγωνο.  Εδω στη φωτο είναι δύο διαφορετικές τραπεζαρίες.

Το ξύλινο τραπέζι είναι μια κλασσική λύση για τον χώρο της τραπεζαρίας επειδή είναι όμορφο, βολικό και ταιριαστό σε κάθε είδους διακόσμηση. Ανάλογα με το στυλ και την αισθητική του χώρου σας, μπορείτε  να επιλέξετε ένα λεπτεπίλεπτο, χοντρό, ανοιχτόχρωμο, σκουρόχρωμο ή περίεργα νερά ξύλο και να κάνετε τη τραπεζαρία σας μοναδική. Αναδείξτε την τραπεζαρίας σας με τις εντυπωσιακές καρέκλες που είναι με  υφασμάτινη επένδυση μοντέρνας αισθητικής.

Το γυάλινο ή από κρύσταλλο τραπέζι, είναι ένα μαγικό υλικό που δίνει την δυνατότητα να κάνει αντανακλάσεις και όμορφα παιχνίδια με τον φωτισμό του χώρου σας.Έτσι διαμορφώνεται ένα μαγευτικό αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής σε μοντέρνο ύφος. Οι λάτρεις της πολυτέλειας και της κομψότητας σίγουρα θα επιλέξουν αυτό το στυλ τραπεζαρίας.

Ένα απλό τραπέζι και 4 καρέκλες είναι ότι πρέπει. Βάλτε και λίγο την φαντασία σας και διακοσμήστε τον χώρο σύμφωνα με την προσωπικότητά σας. Αυτές οι καρέκλες τραπεζαρίας υψηλής ποιότητας, θα προσθέσουν μια μοντέρνα πινελιά στη τραπεζαρία σας, με τον κομψό και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό τους.

Η παλέτα των χρωμάτων παραμένει συγκρατημένη, αλλά τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο της τραπεζαρίας παίζουν σε πιο έντονες υφές και χρώματα. Είναι ένα στυλ ήρεμο, αλλά συναρπαστικό ταυτόχρονα. 

Βρείτε τον κατάλληλο χώρο για να δημιουργήσετε μια τραπεζαρία στο σπίτι σας. Αν η κουζίνα σας είναι μεγάλη τοποθετείστε ένα τραπέζι (ανάλογα με τον χώρο επιλέξτε και το σχήμα του τραπεζιού σας) εκεί, όπου θα εξυπηρετεί και σαν τραπεζαρία. Εδώ στην φωτο όπως βλέπετε είναι σε σχήμα οβάλ το τραπέζι με 6 καρέκλες.
Οι μοντέρνες τραπεζαρίες υπάρχουν σε πολλά σχήματα και φόρμες. Οι καθαρές γραμμές και οι ξύλινες λεπτομέρειες είναι τα κλειδιά για ένα μοντέρνο μοτίβο.

Τοποθετήστε το κατάλληλο φωτιστικό στην τραπεζαρία σας, προσθέτοντας σύγχρονα στοιχεία που θα συνδυαστούν αρμονικά με το ξύλο.

Ο εντυπωσιακός πολυέλαιος και ο μεγάλος καθρέπτης συμβάλουν στην ιδανική διακόσμηση μ’ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Επεκτείνετε την κουζίνας σας, εαν έχετε χώρο ενσωματώνοντας ένα ξύλινο σκούρο χρώμα στρογγυλό τραπέζι με τις 4 εντυπωσιακές  καρέκλες. 

Οι κλασσικές τραπεζαρίες έχουν να κάνουν με τις λεπτομέρειες στα σκαλίσματα τους. Τα απλά κλασσικά σχέδια σε συνδυασμό με μοντέρνες λεπτομέρειες, όπως η προσθήκη μιας πολυθρόνας στο τραπέζι (βλέπε εικόνα) ο κατάλληλος φωτισμός και τα διακοσμητικά στοιχεία,συνθέτουν την εικόνα μιας τραπεζαρίας με στυλ μοναδικό.

Επιλέξτε, λοιπόν, τραπεζαρία ανάλογα με τις δυνατότητες τους χώρου σας και με τα χρήματα που έχετε να διαθέσετε και να θυμάστε πάντα, πως ο σημαντικότερος παράγοντας για να την χαρείτε είναι να είναι άνετη και φυσικά… να ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο!

This Post Has 2 Comments

  1. Όταν έχουμε έντονο μπορντό σαλόνι και κλασική τραπεζαρία τι χρώμα κουρτίνας μπορώ να επιλέξω.Ο καναπές έχει μεγάλες μαξιλάρια με ανάγλυφο σχέδιο και φυλλαράκια σε μπορντό και χρυσό.

    1. Σε κλασική διακόσμηση με έντονα χρώματα συνήθως επιλέγουμε πιο ουδέτερα υφάσματα για να μην βαραίνει η ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο. Θα σας προτείνω το ιβουάρ σε καλής ποιότητας ύφασμα πλούσιο στο πλάτο και με άνάγλυφο διακριτικό σχέδιο.

Comments are closed.

Close Menu