Ουδέτερα χρώματα για τους καναπέδες στο σαλόνι σας!
Είστε έτοιμοι για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας; ή μήπως θέλετε να ανακαινήσετε τα έπιπλα του σαλονιού σας;Σας αρέσουν οι γήινες αποχρώσεις και οι χρωματικές διαβαθμίσεις του γκρί;. Εδω θα δείτε το νέο άρθρο που θα σας δώσει ιδέες για την χρωματική επιλογή του καναπέ σας ή γενικά των επίπλων για το χώρο του καθιστικού ή σαλονιού σας.  Μια από τις πιο σωστές επιλογές διακόσμησης είναι τα γκρι -μπέζ σαλόνια. Είναι ιδανικά χρώματα  γιατί, ότι και να βάλετε στο σαλόνι σας,από διακοσμητικά στοιχεία  θα φαίνονται μοντέρνα και σύγχρονα, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τυχόν λάθη στην διακόσμηση.
Σ’αυτή την εικόνα βλέπετε την συνέχεια της πρώτης (πάνω),απέναντι από τον μπέζ καναπέ. Η απλή σύνθεση τοίχου στο μαύρο χρώμα,έρχεται σε αντίθεση με το λευκό έπιπλο,όπου γίνεται και ο χώρος για την τηλεόραση. Ο πίνακας και τα δύο άνισα σε ύψος πήλινα γλαστράκια με πράσινα φυτά, δίνουν μια πιο κομψή νότα στο χώρο. Οι κουρτίνες και το χαλί είναι στο υπέροχο χρώμα της άμμου.

Στην παρακάτω ενότητα φωτογραφιών βλέπετε ολοκληρωμένο το σαλόνι…

Τα ισορροπημένα  χρώματα σε γήινους τόνους χαρίζουν στο δωμάτιο  φως και χώρο, ενώ αναδεικνύει τα όποια έπιπλα υπάρχουν.

Μπορείτε να παίξετε με έναν τόνο του γκρι ή με πολλούς. Σε άλλα σημεία πιο σκούρο, έως μαύρο, ενώ σε άλλα σημεία φωτίστε το σαλόνι με πιο ανοικτούς τόνους ή με διακοσμητικά. Εδω βλέπετε ότι το ξύλινο δάπεδο δίνει αρκετή φωτεινότητα στο χώρο και δημιουργεί μια ισορροπημένη αντίθεση με το τραπέζι σαλονιού στο ημίλευκο χρώμα.
Αυτό το υπέροχο ουδέτερο χρώμα το λαδί ανοιχτό στο καναπέ και στις δύο καρέκλες του σαλονιού συνθέτουν ένα εκπληκτικό σαλόνι. Οι λεπτομέρειες που θα ζωντανέψουν και θα φωτίσουν το χώρο σας είναι η προσθήκη των μαξιλαριών στο χρώμα το κεχριμπαριού και τα διακοσμητικά αντικείμενα στα τραπεζάκια του σαλονιού. Όπως βλέπετε στην εικόνα είναι δύο μακρόστενα στην μέση και δύο ξεχωριστά στις γωνίες του σαλονιού από την εξωτερική πλευρά.  Το ένα είναι βοηθητικό και απαραίτητο και στο άλλο τραπεζάκι είναι τοποθετημένη μια γυάλινη επιτραπέζια λάμπα.

Η συνέχεια της πρώτης (πάνω) εικόνας σαλονιού.

Ενιαίος χώρος τραπεζαρίας και καθιστικού σε γήινες αποχρώσεις. Ένας μοντέρνος καναπές σε ανοιχτή απόχρωση του γκρί συνδυάζεται με το σύνολο του δωματίου. Αυτό που γλυκαίνει περισσότερο το χώρο είναι το μπέζ χρώμα στο βάψιμο των τοίχων και η σωστή επιλογή χρώματος της κουρτίνας.

Εδω βλέπετε την άλλη πλευρά του σαλονιού της πάνω εικόνας.

Η τεράστια αυτή βιβλιοθήκη σαλονιού πιάνει όλο τον τοίχο και συνεχίζει μέχρι και την μπαλκονόπορτα.  Επιτρέπει όμως το φως να μπει και να φωτίσει αυτό το υπέροχο γκρι σαλόνι.

Τα χρώματα της άμμου και γενικά μέσα από την γήινη παλέτα χρωμάτων  στην διακόσμηση αυτού του σαλονιού, το κάνουν να φαίνεται πιο νεανικό. Οι δύο επιτραπέζιες λάμπες στο μαύρο χρώμα δημιουργούν μια πινελιά μοντέρνας αισθητικής. Τα μαξιλαράκια και το γούνινο ριχτάρι συμπληρώνουν αρμονικά τα χρώματα στον καναπέ.

Λίγα διακοσμητικά στοιχεία με πιο έντονα χρώματα, φωτίζουν τα σημεία που θέλουμε να πέσει το βλέμμα. Οι δύο πίνακες στον τοίχο και το έπιπλο αναδεικνύουν τον χώρο.

 Δείτε σ’αυτή την φωτογραφία πόσο τονίζεται το μπλε χρώμα, αν και ελάχιστα είναι τα μπλε αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο, και χαρίζει ζωντάνια και ενέργεια.

Χρησιμοποιείστε τον γκρι καναπέ σαν μια σταθερή βάση αλλάζοντας, αξεσουάρ σε ό,τι αποχρώσεις θέλετε και πάντα θα έχετε μια νέα, φρέσκια διακοσμητική εικόνα, χωρίς μεγάλες και ακριβές αλλαγές, κάθε φορά που οι διακοσμητικές τάσεις αλλάζουν.

Close Menu