Αλλάζοντας χρώμα στην κονσόλα και στον καθρέπτη!

Κομψή, με καλαίσθητες λεπτομέρειες η κονσόλα αυτή μετατράπηκε με χρώματα και πατίνα. (η τεχνική της πατίνας είναι ότι καλύτερο για τις μεταμορφώσεις των κλασικών επίπλων).Χρησιμοπίησα δύο χρώματα το γκρί σαν βάση και ανάμιξα και λίγο μαύρο για να κάνω αυτό το αποτέλεσμα που βλέπετε. Αρχικά η κονσόλα είχε το κρέμ χρώμα που είχα πάλι κάνει αλλαγή χρώματος πρίν χρόνια. Στη πορεία όμως θέλησα να την ανανεώσω και να της δώσω ένα πιο λαμπερό και σικ στυλ.

 Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από το ολοκληρωμένο project

Ξεκινώντας την αλλαγή χρώματος δεν χρειάστηκε κάποια προεργασία (τρίψιμο ή αστάρι). Έβαψα όλο το έπιπλο δύο χέρια, φροντίζοντας ώστε οι πινελιές να είναι προς κάθε κατεύθυνση και να δημιουργούν υφή στην επιφάνεια. Αφού στέγνωσε πολύ καλά το χρώμα το πέρασα με βερνίκι νερού για το τελικό στιλπνό αποτέλεσμα. Φυσικά ήρθε και η ώρα της πατίνας στα σημεία όπου ήθελα περισσότερο εφέ. Τα μικρά σκαλίσματα τονίστηκαν με την χρυσή πατίνα και του έδωσαν περισσότερη λάμψη.

Χρησιμοποίησα   διάφανο λούστρο νερού για την προστασία του έπιπλου από τυχόν κτυπήματα και φθορές. 

Στο τέλος τοποθέτησα τα αστραφτερά πομολάκια που είναι και η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά στη κονσόλα. 

Το βάζο που βλέπετε είναι με την τεχνική ντεκουπάζ και βαμμένο στο εσωτερικό του στο μπλε χρώμα. Το κηροπήγιο είναι πολύ καλή πορσελάνη (rosenntal) και το μικρό δοχείο είναι αναμνηστικό από ένα ταξίδι μου στην Πράγα. Να σημειώσω ότι είμαι λάτρης του μπλε -άσπρου και ιδιαίτερα σε  διακοσμητικά πορσελάνης…

Ουσιαστικά λίγες μικρές πινελιές πολλές φορές είναι αρκετές προκειμένου να δημιουργήσουν κάτι όμορφο, ξεχωριστό και ανατρεπτικό

Ο καθρέπτης ήταν αρχικά στο ολόχρυσο χρώμα. Μετά από σκέψη ήθελα να τον αλλάξω και να του δώσω ένα πιο  ανάλαφρο στυλ. Πραγματικά το κατάφερα με την ίδια τεχνική που έκανα στη κονσόλα. Πέρασα πρώτα με λευκό χρώμα όλη την κορνίζα του καθρέπτη και στη συνέχεια το χρυσό χρώμα της πατίνας. Έτσι έκανα ένα πιο κοντινό συνδυασμό χρωμάτων με την κονσόλα.

Λεπτομέρεια από την κορυφή του καθρέπτη στο μπαρόκ στυλ…

Τέλος το αποτέλεσμα στην ανανέωση της κονσόλας και στον καθρέπτη έδωσαν ακόμα μια φρέσκια πινελιά στο χώρο μου,που θα χαίρομαι την διακόσμηση τους!

Close Menu