Ανοιξιάτικες ιδέες και προτάσεις για την διακόσμηση του τραπεζιού στο σαλόνι σας(coffe table)!

Καθώς πλησιάζουμε στην άνοιξη,όλο και περισσότερο αναζητάμε την ανανέωση του χώρου μας. Περισσότερο για το καθιστικό -σαλόνι,όπου είναι κοινόχρηστος χώρος. Ο λόγος γίνεται σήμερα για το τραπεζάκι του σαλονιού και την διακόσμηση του με αξεσουάρ και διακοσμητικά στοιχεία. Το  coffee table είναι μαζί με τον καναπέ το πιο χρηστικό έπιπλο στο καθιστικό ή το σαλόνι. Αξίζει  λοιπόν να δημιουργήσετε μια καλαίσθητη και συγχρόνως χρηστική διακόσμηση με όλα τ’απαραίτητα αντικείμενα. Θα δείτε πολλές προτάσεις ιδέες και λύσεις για να έχετε ένα ωραίο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Ας ξεκινήσουμε από τα λουλούδια, που τώρα την άνοιξη υπάρχουν πολλά φρέσκα σε χρώματα και αρώματα για να ευωδιάζουν το χώρο σας.  Προτιμήστε ένα σχετικά μικρό μέγεθος βάζου και προσαρμόστε και το μήκος των λουλουδιών σε αυτό.

Τοποθετείστε στο δίσκο μικρά διακοσμητικά αντικείμενα που θα τελειοποιήσουν τη διακόσμηση του coffee table και θα δώσουν το ύφος που επιθυμείτε. Δείτε παρακάτω πως θα διακοσμήσετε ένα τραπεζάκι σαλονιού και τι θα χρειαστείτε…

4 βασικά βήματα για τη διακόσμηση του coffee table!

 

1. Χωρίστε τα αντικείμενα σε 3 ή 4 ομάδες
2. Τα μικρά γκρουπ των αντικειμένων που θα δημιουργήσετε φροντίστε να διαφοροποιούνται σε όγκο και σχήμα. Έχετε στο μυαλό σας ότι σκοπός είναι να δημιουργήσετε ένα layering όγκων και σχημάτων συνδυάζοντας οριζόντια με κάθετα αντικείμενα
Κάθε γκρουπ πρέπει να έχει μια χρωματική σχέση και όλα μεταξύ τους να δημιουργούν ένα αρμονικό αποτέλεσμα
3. Δημιουργήστε στοίβες με περιοδικά ή βιβλία και στην κορυφή τους τοποθετήστε από ένα διακοσμητικό αντικείμενο

Ο δίσκος είναι το  πιο σημαντικό ίσως διακοσμητικό για το τραπεζάκι σας. Θα του δώσει στυλ ενώ παράλληλα θα κρατήσει την επιφάνεια του οργανωμένη.

Προσαρμόστε το ύφος διακόσμησης που θέλετε με τον υπόλοιπο χώρο και στολίστε στο δίσκο ανάλογα με την εποχή. Ο δίσκος αποτελεί τον πιο έξυπνο και ταυτόχρονα stylish τρόπο για να συγκεντρώσετε μια ομάδα αντικειμένων και να την παρουσιάσετε στην επιφάνεια του τραπεζιού. 

Επιλέξτε χρώμα, σχήμα και ύφος ανάλογα με την αισθητική του ίδιου του τραπεζιού αλλά και του όλου χώρου.

Κάποια “coffee table books” που ξεχωρίζετε θα δώσουν στυλ στην επιφάνεια του τραπεζιού… 

Ο σωστός δίσκος θα δώσει μια αίσθηση τάξης, αρμονίας και φυσικά στυλ στο τελικό αποτέλεσμα. 

Διακόσμηση με μπλε αποχρώσεις!

Το μπλε χρώμα στη διακόσμηση του χώρου δίνει αυτό το “σοφιστικέ” στυλ που πολλοί από εσάς θέλουν να έχουν. Εδω θα δείτε πως θα μπορέσετε να διακοσμήσετε το coffe table,στις αποχρώσεις του μπλε.

Μικρά αντικείμενα και ένα μεταλλικό φύλλο τοποθετούνται σ’ένα στρογγυλό μπλε δίσκο στην επιφάνεια του τραπεζιού…

Ένα λευκό βάζο αποτελεί ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο για το τραπεζάκι του σαλονιού σας ,συνδυάζοντας μ’ ένα  γυάλινο βάζο και λουλούδια εποχής. Συμπληρώστε ένα διακοσμητικό στοιχείο πορσελάνης πάνω στο δίσκο…δείτε την δεξιά πλευρά της εικόνας…

Ακόμα και στα βοηθητικά τραπεζάκια σαλονιού μπορείτε να έχετε διακοσμητικά στοιχεία…όπως δύο άνισα μεταξύ του βάζα …
Τρείς διαφορετικοί ανοιξιάτικοι συνδυασμοί χρωμάτων απογειώνουν την διακόσμηση στο χώρο. Το μπλε-λευκό και ροζ είναι τόσο άψογα και αρμονικά δεμένα μεταξύ τους,που φέρνουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Τα κηροπήγια είναι ακόμα ένα διακοσμητικό στοιχείο που μπορείτε να τα διακοσμήσετε σε διάφορα ύψη. 

Τοποθετείστε κουτιά ξύλινα ή από άλλο υλικό (μάρμαρο) γιατί   προσφέρουν στυλ και σοφιστικέ διάθεση και κυρίως είναι πάρα πολύ χρήσιμα.

Τ’αρωματικά κεριά σε βαζάκια φρεσκάρουν τον αέρα του χώρου και φτιάχνουν ένα πιο ρομαντικό στυλ. Προτιμείστε τα σε διάφορα αρώματα. Η τοποθέτηση τους στον δίσκο είναι το must-have διακοσμητικό για κάθε τραπεζάκι σαλονιού.

Αν έχετε περιοδικά μόδας ή διακόσμησης,είναι μια καλή ιδέα να πάρουν θέση στο τραπεζάκι του σαλονιού σας όπως βλέπετε στην εικόνα… 

Ο δίσκος έχει το  πλεονέκτημα να γκρουπάρει διάφορετικά διακοσμητικά στοιχεία όπως εδω μικρά βαζάκια σε διαφορετικά χρώματα με λουλούδια… 

Ένα ανθοδοχείο γυάλινο με φρέσκα τριαντάφυλλα μπορεί να τοποθετηθεί, μαζί με άλλα διακοσμητικά αντικείμενα σε ένα δίσκο.

Οι ψάθινοι δίσκοι σερβιρίσματος αποτελούν και διακοσμητικά αντικείμενα δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα αισθητικό αποτέλεσμα στο χώρο.

 Η ψάθα (straw) έρχεται να δώσει άλλη νότα στο χώρο και αυτό γιατί δίνει μία φρέσκια ματιά στη διακόσμηση, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε χώρο ή δωμάτιο.

Tips για ορθογώνια τραπεζάκια σαλονιού!

  1. Ο δίσκος να έχει περίπου το 1/3 του μήκους του τραπεζιού, ώστε να μένει και ελεύθερος χώρος.
  2.  Ο δίσκος τοποθετείται στην άκρη του τραπεζιού για να παραμένει ελεύθερος χώρος στο κέντρο. Είναι σημαντικό η διακόσμηση του τραπεζιού να έχει ένα αιθητικά αρμονικό αποτέλεσμα διακόσμησης,γιατί  αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του καναπέ και τον υπόλοιπων επίπλων!
Close Menu