Πως να συνδυάσετε τα μαξιλαράκια σε διάφορα μοτίβα και χρώματα στο σαλόνι σας!

Κάθε χώρος χρειάζεται χρώμα. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με τους κατάλληλους συνδυασμούς χρωμάτων και μοτίβων στα μαξιλαράκια του σαλονιού σας. Οι αντιθέσεις δημιουργούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάνοντας το δωμάτιο που θα τα τοποθετήσετε πιο όμορφο, ζωντανό και φιλόξενο.Ξεκινάμε λοιπόν με το εκρηκτικό κόκκινο χρώμα και τα διάφορα μοτίβα πάλι με κόκκινο χρώμα σαν βάση και  πως θα τα “δέσετε” μεταξύ τους.

Ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε χρώμα στα δωμάτια,όπως το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι σας είναι να τοποθετήσετε διαφορετικά μοτίβα στα μαξιλαράκια σας.Η χρήση του κόκκινου χρώματος να γίνεται με φειδώ. Είναι ένα πολύ ζωντανό χρώμα όπου μπορεί να αναζωογονήσει τον χώρο χωρίς να τον κάνει να μοιάζεικουραστικός ειδικά αν επιλέξετε τη σωστή απόχρωση και τον σωστό συνδυασμό με το κατάλληλο έπιπλο.

Το χρωματικό ενδιαφέρον μέσα σε έναν χώρο δημιουργείται όταν συνδυάζετε χρώματα, μοτίβα και σχέδια στα μαξιλαράκια. Αμέσως γίνεται μια αναβάθμιση στο χώρο που θα τα τοποθετήσετε.Εδω δείτε 3 επιλογές με διαφορετικά μοτίβα για ένα τέλειο δυνδυασμό στα μαξιλαράκια.Επιλέξετε γεωμετρικά σχήματα,φλοράλ και μονόχρωμα.

Ρόζ-Μώβ!

Το ροζ και οι αποχρώσεις του στα μοτίβα των μαξιλαριών,ταιριάζουν σ’όλα τα  διακοσμητικά στυλ. Παστέλ ροζ για country ύφος και έντονο για girly για μοντέρνα διακόσμηση. Το ροζ χρώμα και  o συνδυασμός του γκρι ροζ λευκό είναι στη διακόσμηση μια ωραία συμφωνία.

Αν  θέλετε  να προσθέσετε χρώμα, υφές και μοτίβα σε ένα κατά τα άλλα ουδέτερο χρωματικά χώρο, τα διάφορα χρώματα που θα επιλέξετε θα πρέπει να συνδυάζονται όμορφα μεταξύ τους και οι αντιθέσεις που θα χρησιμοποιήσετε να δημιουργούν ένα όμορφο αποτέλεσμα,οπως στην εικόνα που βλέπετε τον συνδυασμό μοτίβων στα μώβ χρώμα.

Αν είναι μονόχρωμα, το χρώμα τους να έρχεται όσο πιο κοντά γίνεται στο χρώμα που χαρακτηρίζει το δωμάτιο που θέλετε να τα τοποθετήσετε. Αν ψάχνετε  ένα επιπλέον στοιχείο που θα ενισχύσει ένα ήδη υπάρχον χρώμα μέσα στο δωμάτιο, για παράδειγμα να ενισχύσετε τις μωβ λεπτομέρειες μία ταπετσαρίας, τότε τα μαξιλάρια ή το ριχτάρι που θα επιλέξετε πρέπει η απόχρωσή τους να έρχεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στις μωβ λεπτομέρειες της ταπετσαρίας.

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια και τα ριχτάρια είναι διακοσμητικά στοιχεία που πραγματικά μπορούν να σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε τον χώρο σας, ιδιαίτερα όταν τοποθετούνται πάνω σ’ ένα καναπέ.

Γήινοι τόνοι χρωμάτων!

Με φόντο το κρέμ χρώμα στα μαξιλαράκια,τα διαφορετικά μοτίβα τα κάνουν πιο ενδιαφέροντα στη διακόσμηση. Όπως βλέπετε και εδω υπάρχει το φλοράλ στοιχείο η ρίγα και το γεωμετρικό σχήμα στα μοτίβα.

Τοποθετώντας μαξιλάρια με γεωμετρικά μοτίβα σε ουδέτερες, γήινες αποχρώσεις θα δώσετε ύφος στον καναπέ σας χωρίς όμως να τον κάνετε κουραστικό. Παίξτε με διάφορες υφές, «σπάστε» με μερικές μονόχρωμες πινελιές και μπερδέψτε τα σχήματα για ένα πιο casual αποτέλεσμα ή επιλέξτε την ομοιομορφία για ένα executive chic ύφος. 

Μαύρο!

Τα γεωμετρικά σχέδια μπορούν να προσφέρουν σε ένα μικρό καθιστικό που είναι μονόχρωμο μια μεγάλη δόση ζωντάνιας. Αν επιλέξετε ένα μόνο μοτίβο στη πολυθρόνα σας ή στο καναπέ σας θα δώσει μια αίσθηση ομοιομορφίας στον χώρο.

Πράσινο!

 Το πράσινο χρώμα και οι αποχρώσεις του στα πανέμορφα μοτίβα που βλέπετε κάνουν την μεγάλη διαφορά στη διακόσμηση.Τα μαξιλαράκια είναι σε κομψά και όμορφα μοτίβα όπως τα βέπετε στις εικόνες και ο συνδυασμός τους είναι εύκολος. Ο συνδυασμός του γκρι και του πράσινου είναι πάντα μια καλή επιλογή που θα κάνει τον χώρο σύγχρονο και μοναδικό. Επίσης τα γεωμετρικά σχέδια πάντα κάνουν αντίθεση με τα μοτίβα που έχουν λουλούδια.

Μπλε!

Οι αποχρώσεις του μπλε στα διάφορετικά μοτίβα δημιουργούν πολύ ενδιαφέρον στα μαξιλαράκια του καναπέ. Ιδιαίτερα του indigo (πολύ σκούρο μπλε) καθώς και κάποιες αποχρώσεις γαλάζιες προς τιρκουάζ. Το μπλε συνδυάζεται αρκετά εύκολα με άλλα χρώματα, οπότε έχετε πολλές επιλογές.

Ένας κλασικός συνδυασμός είναι μπλε με λευκό. Ταιριάζει σε σπίτια κάθε ύφους: Κλασικά, σύγχρονα, έθνικ.

Για το πιο σύγχρονο και φρέσκο αποτέλεσμα, ιδανικά είναι τα υφάσματα με γεωμετρικά μοτίβα. Φροντίστε να υπάρχει στο ύφασμα μια μικρή ποσότητα μπλε όμοιου με του καναπέ ώστε να  «δέσει» αρμονικά.

This Post Has 4 Comments

  1. Πολύ ωραίες ιδέες και αγαπώ τα μαξιλάρια. Σ’ευχαριστούμε Μαρία μου
    Καλό μεσημέρι

  2. Πολύ ωραία όλα φανταστικά!!!Με στενοχωρεί όμως που δεν μπορώ να πάρω κάτι λόγο ανεργίας!!

    1. Σας ευχαριστώπού. Εύχομαι σύντομα ν’αποκτήσετε εργασία. Στο ιστολόγιο μου δεν κάνω πωλήσεις απλά μόνο ιδέες και προτάσεις.

Comments are closed.

Close Menu