You are currently viewing Ανανεώστε τις πολυθρόνες με υφάσματα και όμορφα μοτίβα!

floral μοτίβα!

Η πολυθρόνα μπορεί να μπει σαν συμπληρωματικό κάθισμα δίπλα στο σαλόνι, μόνη της με ένα τραπεζάκι στο διάδρομο, δίπλα στο τζάκι και τη βιβλιοθήκη ή ακόμη και στο υπνοδωμάτιο. Εκτός από το σχέδιο της, σίγουρα θέλετε να ταιριάζει με  το ύφος του χώρου (κλασικό ή μοντέρνο) και το κάθισμα της (να είναι αναπαυτικό). Γι’αυτό μπορείτε να επιλέξετε υφάσματα για να ντύσετε την πολυθρόνα σας. Η πολυθρόνα είναι αυτόνομο έπιπλο και η επιλογή του υφάσματος που θα κάνετε να είναι τελείως διαφορετική από το ύφασμα του καναπέ σας. Μπορείτε να επιλέξετε ύφασμα σε ένα έντονο χρώμα για να κάνει αντίθεση με το σύνολο του χώρου, να βάλετε ύφασμα με μοτίβα floral,γεωμετρικά ή ότι σας αρέσει και ταιριάζει) ή να παίξετε με την υφή του υφάσματος επιλέγοντας κάποιο ανάγλυφο ή με πέλος όπως το βελούδο. Ακόμα και οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά όπως τα ντυμένα με χρωματιστό ύφασμα κουμπιά στη πλάτη για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα ή οι μεταλλικοί καμπαράδες και το φιλέτο στα τελειώματα για πιο κλασικό στυλ…
Δείτε τις εικόνες για να πάρετε ιδέες για τη δική σας πολυθρόνα!

Μοντέρνο μοτίβο με χρώματα μέσα από την “ζούγκλα”

Σε κρέμ χρώμα  και με μοτίβο τα φύλλα στο πράσινο γίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή πολυθρόνα,όπου και αν την τοποθετήσετε…

Σε κόκκινο καρό ύφασμα και φλοράλ μαξιλαράκι συνδυάζεται με το ύφος του χώρου που βλέπετε στην φωτο…

Όπως τα λουλούδια μπορεί να ορίσουν την αλλαγή της εποχής γύρω μας, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα υφάσματα των επίπλων μέσα στο σπίτι…για τις πολυθρόνες σας…

Μαξιλαράκια σε ρόζ αποχρώσεις…

Σπάστε τον μονότονο κώδικα στις σκούρες αποχρώσεις και ανανεώστε με χαρούμενα και έντονα σε χρώματα υφάσματα για τις πολυθρόνες σας. Ακόμη και στο ίδιο έπιπλο (καρέκλα, καναπέ ή πολυθρόνα) συνδυάστε δύο ακόμα και τρία διαφορετικά υφάσματα – άλλο στην πλάτη, άλλο στο κάθισμα και άλλο στα μαξιλάρια. Η γωνιά αυτή θα μεταμορφωθεί αμέσως και θα δείχνει πιο “ζωντανή”,όπως στην φωτο που βλέπετε…

Γεωμετρικά μοτίβα!

Μη διστάσετε να επιλέξετε γεωμετρικά μοτίβα και κάτι πιο έντονο στα χρώματα γιατί σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει αφού μία ιδιαίτερη πολυθρόνα μπορεί να απογειώσει αισθητικά τη διακόσμηση του χώρου σας.

Μαξιλαράκια και διακοσμητικά στοιχεία στις ζεστές αποχρώσεις του κίτρινου χρώματος…

Ρίγα και floral ένας συνδυασμός που εντυπωσιάζει…

Μπλε μοτίβα!

Αν ντύσετε μια πολυθρόνα με φλοράλ ύφασμα, όπου τα μοτίβα είναι μεγάλα και ευδιάκριτα, θα δείχνει μεγαλύτερη και πιο ευρύχωρη…το ίδιο ισχύει και για τον καναπέ… Αν αντίθετα επιλέξετε ύφασμα με μικρό μοτίβο, το έπιπλο θα ενσωματώνεται ευκολότερα στο φόντο. 

Αν έχετε ήδη πολυθρόνες που δε θέλετε ν’ αποχωριστείτε,μπορείτε ν’ανανεώσετε το ύφασμα της  εσείς η ίδια ή να την τις δώσετε σε τεχνίτη ταπετσαρίας. Αλλάζοντας το ύφασμα και ειδικά στο ασπρόμαυρο σε διάφορα μοτίβα,αλλάζει  και ύφος της διακόσμησης στο χώρο σας. 

Τα υφάσματα επιπλώσεων με ρίγες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν και οι ταπετσαρίες στους τοίχους. Έτσι οι ρίγες , που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της μεγάλης διάστασης της πολυθρόνας ή του καναπέ, κάνουν τα έπιπλα ( καναπές-πολυθρόνα) να δείχνουν μακρύτερα, ενώ αν τοποθετηθούν εγκάρσια,δείχνουν βάθος…

4 βασικά στάδια για την αλλαγή υφάσματος σε μια πολυθρόνα!

 

1

Προτού τοποθετήσετε το νέο ύφασμα, προσθέστε ένα κομμάτι βάτας για να ενισχύσετε το κάθισμα. Στερεώστε το με προσοχή περιφερειακά του σκελετού με ηλεκτρικό καρφωτικό.

2

Μετρήστε επάνω στο έπιπλο το ύφασμα που θα χρειαστείτε. Τεντώστε το καλά δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα μοτίβα, ώστε να μην παραμορφώνονται. Προμηθευτείτε ειδικό ψαλίδι από είδη ραπτικής ώστε να κόβετε με ασφάλεια και ακρίβεια το ύφασμα.

3

Στερεώστε το ύφασμα με μικρά καρφιά (με λεπτή μύτη) ακριβώς επάνω από τον σκελετό και καθώς θα σταθεροποιείται το ύφασμα με το καρφωτικό αφαιρείτε σταδιακά τα καρφιά.

 4

Για να καλύψετε την ένωση του υφάσματος με τον σκελετό χρησιμοποιήστε κορδόνι ή τρέσες (υπάρχουν και καμπαράδες σε μορφή τρέσας). Μετρήστε προσεκτικά όλη την περιφέρεια του επίπλου ώστε το κορδόνι να είναι συνεχές, ομοιόμορφο. Εφαρμόστε το περιφερειακά με τη βοήθεια ηλεκτρικού πιστολιού θερμοκόλλησης.

Αφήστε μια απάντηση