Η νησίδα στην κουζίνας σας!

Η νησίδα και η τοποθέτηση της στην κουζίνα, είναι μια ιδανική λύση για όσους θέλουν να έχουν άνεση στην προετοιμασία του φαγητού αλλά στην χρήση τους. Η νησίδα είναι πρακτική και αποτελεί το κεντρικό σημείο της κουζίνας με πολλά πλεονεκτήματα. Θα δείτε στις παρακάτω εικόνες ποιά είναι τα κατάλληλα στοιχεία για μια λειτουργική νησίδα στο χώρο της κουζίνας.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ο φωτισμός .Για να δώσετε περισσότερη έμφαση στο χώρο της κουζίνας, επιλέξτε ιδιαίτερα φωτιστικά, όπως εδω στη φωτογραφία.

Η νησίδα γίνεται και αποθηκευτικός χώρος που σίγουρα είναι μια λύση. Αν την παραγγείλετε σε μαραγκό επιλέξτε ένα σχέδιο με   συρτάρια ή ντουλάπια. Είναι πολύ χρήσιμο στοιχείο αποθήκευσης και αυτό θα το διαπιστώσετε στην χρήση τους.  

Ο κατάλληλος φωτισμός θα αναβαθμίσει τη νησίδα σας αισθητικά. Πολλές φορές, συνηθίζεται η τοποθέτηση κρεμαστών φωτιστικών, σποτ ή άλλων φωτιστικών στοιχείων πάνω από την νησίδα, που χαρίζουν έμφαση στο σημείο.

Εκτός από τον αποθηκευτικό ρόλο μπορείτε να δώσετε βάση στις υπόλοιπες χρήσεις της νησίδας σας, δηλαδή την παρασκευή και την κατανάλωση του φαγητού.

Ακόμα και σε μια απλή κατασκευή νησίδας, μπορείτε να έχετε χώρο στα πλαινά σημεία για  να αποθηκεύσετε τα πιάτα σας.

Ιδανικές νησίδες για μικρότερες κουζίνες.

 

 Εάν ο χώρος σας είναι ενιαίος (κουζίνα, σαλόνι, καθιστικό) η νησίδα μπορεί να αποτελέσει διαχωριστικό και σημείο αναφοράς στο χώρο. Ειδικά εάν την επενδύσετε με ένα ιδιαίτερο, πολυτελές υλικό -όπως μάρμαρο ή πέτρα, θα της χαρίσετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση και θα αποτελέσει μέρος της διακόσμησής σας.

Η σωστή επιλογή καθισμάτων είναι σημαντική. Ξεκινείστε με το ύψος που θέλετε να κάθεστε. Αν θέλετε να έχετε σκαμπό μπαρ στη νησίδα σας, τότε πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε 90 εκ ή 110 εκ ύψος νησίδας. Ένα σκαμπό για 110 εκ ύψος νησίδας είναι λίγο πιο εργονομικό.

Εάν επιλέξετε 90 εκ ύψος νησίδας, το ύψος του σκαμπό πρέπει να είναι ανάμεσα σε 50 με 75 εκ. 

Η επιλογή και τοποθέτηση νησίδας στην κουζίνας, θα πρέπει να έχει σχέση  με τον απέναντι πάγκο κουζίνας στον συνδυασμό… 

Αν προτιμάτε  διακριτική πολυτέλεια στον χώρο, τότε μια νησίδα από μάρμαρο είναι μια ιδιαίτερα chic και εκλεπτυσμένη επιλογή. Κέντρο αναφοράς στις κουζίνες, μπορεί να φιλοξενούν το νεροχύτη, τις εστίες, συρτάρια ή και να περιβάλλονται από καρέκλες και σκαμπό.

Θέλετε να κάνετε τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος; Επιδιώξτε η νησίδα σας να έχει το ύψος ενός κλασσικού τραπεζιού και χρησιμοποιήστε κοντά σκαμπό.

Η νησίδα κουζίνας μπορεί να είναι απλή, να αποτελείται δηλαδή από ντουλάπια, συρτάρια και καθίσματα και να λειτουργεί περισσότερο ως αποθηκευτικός χώρος.

 Αν όμως θέλετε κάτι πιο λειτουργικό, τότε η νησίδα μπορεί να φιλοξενείσει το νεροχύτη, την εστία, το φούρνο μικροκυμάτων, ένα πλυντήριο πιάτων, ακόμη και την ηλεκτρική κουζίνα. 

Δείτε στην εικόνα μια προσθήκη με  εσωτερικά ράφια και πορτάκια με τζάμι,όπου θα βάλετε τα σκεύη σας, βιβλία μαγειρική ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Τέλος μην ξεχάσετε ότι η διαμόρφωση της νησίδας,γίνεται  με καλή αίσθηση του μέτρου . Ένας σχεδιαστής μπορεί να βοηθήσει, ειδικά όταν θέλετε να απολαύσετε την κουζίνα σας στο έπακρο!

This Post Has One Comment

  1. Καλό μήνα Μαρία μου. Μου αρέσουν πολύ οι νησίδες αλλά δεν έχω τέτοια κουζίνα
    Να σαι καλά

Comments are closed.

Close Menu