Πως θα διακοσμήσετε τα διακοσμητικά βάζα!

Τα διακοσμητικά βάζα, φαίνονται όμορφα παντού (στο πάτωμα, στο τραπέζι, στην κονσόλα, στα ράφια) και προσφέρουν προσωπικότητα στο σπίτι.Παίζουν σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση οποιουδήποτε δωματίου, άσχετα από το στυλ διακόσμησης. 

 Βάζα  με αληθινά, τεχνητά ή και χωρίς λουλούδια μπορούν να δημιουργήσουν αρμονία σε ένα δωμάτιο ή από την άλλη, μπορούν να διαταράξουν μια βαρετή διακόσμηση δίνοντας ζωντάνια στο χώρο.

Τα βάζα, είτε είναι φτιαγμένα από γυαλί, μέταλλο, πλαστικό, ή άλλο υλικό, είναι από τα πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να στολίσουν το σπίτι σας…

Επιλέξτε τα κατάλληλα μεγέθη, χρώματα, τεχνοτροπίες, και υλικά που έχουν τα βάζα για να διακοσμήσετε το σπίτι σας… Με βάση την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε σ’ ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, μπορείτε να διαλέξετε βάζα φτιαγμένα από γυαλί ή πλαστικό, για μια μινιμαλιστική και κομψή παρουσίαση.

Για τους λάτρεις του μπλε-άσπρου μερικά μπλε, γαλάζια, λευκά βάζα  θα φέρουν ηρεμία στο δωμάτιο. Μπορείτε να τα αφήσετε άδεια για να είναι μέρος της διακόσμησης ή να τοποθετήσετε μέσα τους φυσικά ή τεχνητά φυτά, ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις σας… 

Τοποθετείστε τα σε άδεια σημεία δημιουργώντας συμμετρία μεταξύ τους, σε περίπτωση που έχετε περισσότερα από ένα.

Αν έχετε λιγότερα από ένα, προσπαθείστε  να το κάνετε να ξεχωρίζει χρωματικά…

Πάντα χρειάζεστε μερικές πιο έντονες λεπτομέρειες σε ένα δωμάτιο.Για να  δώσετε ζωντάνια στο σπίτι, επιλέξτε βάζα με χρώματα όπως κόκκινο, πορτοκαλί, ή ακόμα και κίτρινο. Αυτές οι θερμές αποχρώσεις θα δημιουργήσουν μια εξίσου θερμή και όμορφη ατμόσφαιρα.

Διαλέξετε  κομμάτια με διαφορετικά μεγέθη και τοποθετείστε  τα σε κεντρικά σημεία…

Η χρωματική παλέτα στο μπλε είναι εντυπωσιακή ότανδιακοσμήσετε γυάλιαν  βάζα για τη διακόσμηση των δωματίων σας…

Κάποια γυάλινα με έντονα χρώματα η ακόμα και διάφανα με διακριτικές και εκλεπτυσμένες τεχνοτροπίες είναι κατάλληλα για κομψό, ρομαντικό ή και vintage στυλ.

Αξιοποιείστε παλιά βαζάκια και μπουκάλια που να μην θέλετε και τοποθετείστε τα στο τραπέζι βάζοντας μέσα φυτά…με την μονοχρωμία θα δημιουργήσετε  μια μοναδική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο (φωτο)… 

Τα μεγάλα βάζα μπορούν να τοποθετηθούν και απευθείας στο πάτωμα γιατί γεμίζουν το χώρο και μπορούν να γίνουν το επίκεντρο μιας συγκεκριμένης γωνιάς.

Ένα μεγάλο  βάζο με νερά μαρμάρου  σε γκρι απόχρωση ή ακόμα και σε μαύρο χρώμα συδυάζεται με άλλα διακοσμητικά βάζα (φωτο)αξιοποιώντας την ξύλινη κονσόλα…  

Αν επιλέξετε  άδεια βάζα στο λευκό-μαύρο χρώμα μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε κεντρικά σημεία του δωματίου. Εκεί θα μπορούν να τραβούν την προσοχή όχι μόνο μέσω του χρώματος αλλά και με το μέγεθος και την τεχνοτροπία τους.

Τις περισσότερες φορές, η πιο ενδιαφέρουσα  συμμετρία  μπορεί να δημιουργηθεί με τη βοήθεια του μαύρου και του λευκού…

Όταν πρόκειται για ανοιχτά γκρι ή λευκά βάζα, μπορείτε να τα αφήσετε άδεια, ή να τα γεμίσετε με τεχνητά φυτά ή κλαδιά(φωτο)…

Βάζα με περίτεχνη κατασκευή από γυαλί,πηλό μέταλλο η και ξύλο ταιριάζουν σ’ ένα  minimal stye διακόσμησης… 

Γνωρίζετε ότι οι λαπτομέρειες κάνουν την διαφορά…γι’αυτό φροντίστε να βρείτε το στυλ και την αισθητική που σας καθορίζει για να διακοσμήσετε τον δικό σας χώρο…αν σας αρέσουν οι ζεστοί χρωματικοί τόνοι θα κάνετε τους κατάλληλους συνδυασμούς με τα διακοσμητικά βάζα όπως στις φωτογραφίες που βλέπετε!
Close Menu