Μινιμαλισμός και διακόσμηση στο σπίτι!

Μινιμαλ καθιστικό -σαλόνι!

Η μίνιμαλ διακόσμηση έχει την δυνατότητα να σας παρέχει την άνεση κινήσεων στον χώρο σας.Είναι ένας τρόπος ζωής που εστιάζει στα απλά και λίγα…
Η μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού θα είναι πάντα μια τάση στην εποχή μας ειδικά για τα σπίτια και ιδίως στο εσωτερικό του σπιτιού και κατά κύριο λόγο στο σαλόνι .

Δείτε τους χώρους που έχετε και ποιά ακριβώς είναι η λειτουργία κάθε δωματίου σας… επιλέξτε προσεκτικά τ’ αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε ώστε να είναι τα σωστά. Αφαιρέστε ό,τι υπάρχει στο χώρο και τοποθετήστε ξανά μόνο τα απαραίτητα.

Δημιουργείστε το δικό σας μοναδικό χώρο. Επιλέξτε ξύλινες επιφάνειες για τα έπιπλα σας και το δάπεδο σε γλυκές  φυσικές αποχρώσεις και αναζητήστε έπιπλα σε λιτά και απλά σχέδια,όπως βλέπετε σ’αυτή την εικόνα. Δεν είναι απίθανος αυτός ο χώρος;

Τοποθετείστε  μόνο ένα μικρό αριθμό αντικειμένων στο καθιστικό σας…Δημιουργείστε διαδρόμους και ελεύθερους χώρους γύρω από τα έπιπλα, ώστε να μπορείτε να κινείστε άνετα. 

Στην μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού χρησιμοποιείτε ελάχιστα έπιπλα και αξεσουάρ.Το σαλόνι σας θα φανεί σίγουρα πιο ελαφρύ και χαλαρωτικό…Θα είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να το καθαρίσετε.


Ένας πίνακας ,μια γκραβούρα ένα απλό σχέδιο προσθέτει αυτό το κάτι στο χώρο, σας.. Χρησιμοποιήστε τους στη διακόσμησή σας, σε ένα χώρο που δε διαθέτει πολλά αντικείμενα αλλά δε θέλετε να δείχνει άδειος. Τα ουδέτερα χρώματα κάνουν το δωμάτιο να δείχνει λιγότερο φορτωμένο, απλά βεβαιωθείτε ότι η διακόσμησή σας ακολουθεί την ίδια χρωματική παλέτα.

Αυτή την διακόσμηση σαλονιού είναι η δική μου άποψη διακόσμησης για ένα λιτό λειτουργικό και μινιμαλ χώρο.

Τα φωτεινά χρώματα, σ’ ένα σπίτι, λειτουργούν θετικά, κάνουν το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και δημιουργούν μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς. Έτσι μπορείτε να προσθέσετε φως στο χώρο, τοποθετώντας ένα όμορφο επιδαπέδιο φωτιστικό δίπλα στο καναπέ.

 Σ’ ένα μικρό χώρο για να δημιουργήσετε την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερο, καλό είναι να το κρατήσετε όσο πιο απλό και μίνιμαλ γίνεται, αποφεύγοντας να το φορτώσετε με πολλά έπιπλα και αντικείμενα. Το επιτοίχιο έπιπλο προσθέτει περισσότερο χώρο και έτσι δημιουρείται ένας διάδρομος κινήσεων…ποιός θέλει να στριμώχνεται στο πέρασμα του;

Επιλέξτε καθαρές λιτές γραμμές στα έπιπλα χωρίς περίτεχνα σχέδια ενώ για να προσθέσετε ζωντάνια στο χώρο μπορείτε να βάλετε χρώμα στα διακοσμητικά αντικείμενα.

Σ’ένα δωμάτιο με μινιμαλιστική διακόσμηση μπορείτε να προσθέσετε ζεστά χρώματα και φυτά για ένα αρμονικό αποτέλεσμα…

Επιλέξτε πρακτικά και όμορφα διακοσμητικά. Ένα βάζο με 2-3 λουλούδια στο coffee table ή ένα από τα δεκάδες μινιμαλιστικά κηροπήγια σε μια επιφάνεια και ένα φανάρι ή μεγάλο βάζο με λουλούδια  στο πάτωμα είναι αρκετά για να «γεμίσουν» το σπίτι.

Μινιμαλ διακοσμητικά αντικείμενα!

Μπορείτε να προσθέσετε «πινελιές» χρώματος στα μαξιλάρια ή τα διακοσμητικά για να δημιουργήσετε ένα όμορφο οπτικό ενδιαφέρον στο λευκό σύνολο. Τα χρώματα αυτά καλό είναι να επιλεχθούν μέσα από μια γκάμα το πολύ τριών χρωμάτων για να υπάρξει μια ομοιομορφία και να ενισχύει καλύτερα το λιτό στυλ που θέλετε να δώσετε στο χώρο.

Κρατείστε τα διακοσμητικά στον ελάχιστο δυνατό αριθμό και τις επίπεδες επιφάνειες καθαρές. Σε καμία περίπτωση μην στοιβάζετε πολλά αντικείμενα και βιβλία. 

Μίνιμαλ είσοδος (χολ)!

Στη μίνιμαλ διακόσμηση  κυριαρχεί το λευκό χρώμα, που συνδυάζεται με μία ουδέτερη παλέτα χρωμάτων. Μπορείτε να συνδυάσετε μέχρι 2 χρώματα στο χώρο και αυτά είναι το γκρι, απαλό μπεζ, το χρώμα της άμμου, το ανοιχτό γαλάζιο, το ανοιχτό πράσινο και το μαύρο. Στα μίνιμαλ σπίτια κυρίως υπάρχει ξύλινο δάπεδο.Εδώ θα δείτε 4 διαφορετικά mood board με μινιμαλιστική διακόσμηση για την είσοδο του σπιτιού.

Μινινμαλ υπνοδωμάτιο!

Για ένα απελευθερωτικό και μίνιμαλ υπνοδωμάτιο δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από 5 έπιπλα. Το κρεβάτι τα διπλά κομοδίνα ένα σκαμπό και αν υπάρχει περισσότερο χώρο και μια πολυθρόνα. Ο μινιμαλισμός στη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου  αποπνέει άνεση, φρεσκάδα και ηρεμία.

Με τα λιγοστά έπιπλα κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος χωρίς απαραίτητα να είναι.

Μινιμαλ κουζίνα!

Μπορεί να είναι μεγάλη έμπνευση για τους ανθρώπους που αγαπούν την μίνιμαλ διακόσμηση κουζίνας αυτέ οι 2 εικόνες που σας ετοίμασα για να δείτε.Προσωπικά λατρεύω αυτά τα απαλά χρώματα και την όλη διακόσμηση του χώρου της κουζίνας.Εσείς;

Ένα από τα βασικά στοιχεία του μινιμαλισμού είναι η μονοχρωμία ή το μονοχρωματικό layering …οι μίνιμαλ κουζίνες  έχουν μόνο τα απαραίτητα έπιπλα για περισσότερη άνεση  και λειτουργικότητα στον χώρο…

Μινιμαλ μπάνιο!

Η μινιμαλιστική αισθητική είναι πολύ ευχάριστη και χαλαρωτική στο μάτι και είναι επομένως ένα τέλειο στυλ για την διακόσμηση μπάνιου. Η  μίνιμαλ διακόσμηση μπάνιου μπορεί να συνδυάσει διάφορα υλικά, όπως πλακάκια, ξύλο, γρανίτη και πορσελάνη ή corian.Έτσι δημιουργείται ένα καθαρό και άνετο περιβάλλον στο χώρο του μπάνιου σας!

Close Menu