Πως να διακοσμήσετε τα ράφια στο σπίτι σας!

 Τά ράφια στο σπίτι έχουν πρακτική χρησιμότητα,είτε πρόκειται για έπιπλο με ράφια ή ραφιέρα ή βιβλιοθήκη ή ακόμα και απλά ανοιχτά ράφια στον τοίχο…Για την σωστή τοποθέτηση των διακοσμητικών στοιχείων,είναι σημαντικό να συνάδει με την αισθητική του χώρου…Προσπαθείστε να μην τα παραφορτώνετε αλλά και να μην τ’αφήσετε άδεια…  

Δείτε στα moodboard,που ακολουθούν μερικά   tips πάνω στη μεθοδολογία διακόσμησης ραφιών…

Στη περίπτωση που δεν υπάρχει ανάγκη για πολύ αποθηκευτικό χώρο, μία μικρή ραφιέρα είναι μια καλή επιλογή …

Οι βιβλιοθήκες είναι από τις πιο κλασικές επιλογές. Μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα σε ένα δωμάτιο και καλύπτουν τις πρακτικές ανάγκες αποθήκευσης βιβλίων, ενώ ταυτόχρονα διακοσμούνται εύκολα καθώς διαθέτουν πολύ χώρο. 

Σκεφτείτε το υλικό των αντικειμένων που θα χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση των ραφιών σας. Θα δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον look αν παίξετε με πολλά διαφορετικά υλικά και υφές όπως ρατάν καλάθια, μεταλλικά βάζα και φωτιστικά, καθρέπτες με ξύλινες κορνίζες κλπ. 

Τα διακοσμητικά λειτουργούν αρκετά καλά σε μονούς αριθμούς, κυρίως τρία. Επομένως μία καλή ιδέα είναι να οργανώσετε τα διακοσμητικά σας,σε τριάδες από διαφορετικά ύψη, πριν τα τοποθετήσετε στα ράφια…

Τοποθετείστε κάποια βιβλία κάθετα και κάποια οριζόντια για να δώσετε layers στα ράφια σας. Ακουμπήστε ένα διακοσμητικό πάνω σε μία στοίβα με βιβλία για ένα πιο ενδιαφέρον στυλ.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ στα ράφια,συνδυάζοντας αντικείμενα με πολλά διαφορετικά ύψη, κάνοντας mix and match με μικρότερα και μεγαλύτερα διακοσμητικά.. 

Η εσοχή στον τοίχο είναι μία λύση, ιδανική για μικρούς χώρους. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το ύψος της  τοποθετώντας μία σύνθεση ραφιών και να τοποθετήσετε διακοσμητικά αντικείμενα και μερικά βιβλία…

Όπως με τα διαφορετικά ύψη, έτσι και εδώ, μπορείτε να κάνετε mixing and matching με διάφορες επιλογές υλικών, για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Όπως το ύψος και το υλικό, έτσι και το χρώμα των διακοσμητικών σας, είναι ένας παράγοντας που αξίζει να σκεφτείτε. Μπορείτε να βασιστείτε στα χρώματα του σαλονιού σας, ώστε να σας καθοδηγήσουν. Παίξτε με παρόμοιες αποχρώσεις ή στη περίπτωση που η παλέτα του χώρου είναι ουδέτερη, φέρτε το χρώμα με τα διακοσμητικά σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντελώς neutral, minimal στυλ, τοποθετώντας μικρούς πίνακες  με τη ράχη τους στον τοίχο και συνδυάζοντας τα με λευκά, μπεζ και κάμελ διακοσμητικά… 

Όταν οργανώνετε τα ύψη, τοποθετείστε τα statement pieces ώστε να τραβάτε το μάτι στα ψηλότερα ράφια. Ξεκινήστε τοποθετώντας τα πιο ιδιαίτερα μεγάλα αντικείμενα σας όπως κορνίζες, γλυπτά και μπολ και μετά πλαισιώστε τα με μικρότερα, πιο γενικά διακοσμητικά όπως κουτιά, καλάθια, κεριά, κλπ. 

Close Menu