Διακόσμηση στον ενιαίο χώρο κουζίνας και καθιστικού!

Στα σύγχρονα σπίτια η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι ή το καθιστικό είναι συνήθως ένας ενιαίος χώρος, με αποτέλεσμα να φαίνονται τα δωμάτια μεγαλύτερα και φωτεινότερα.

Χρειάζεται, όμως, δεξιότητα για το σχεδιάσετε έναν ενιαίο χώρο που να ενσωματώνει αρμονικά την κουζίνα με το καθιστικό, ειδικά στα διαμερίσματα και στα μικρότερα σπίτια.

Δείτε όλες τις σύνθετες εικόνες που ακολουθούν και εφαρμόστε τις συμβουλές που σας δίνω για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην διακόσμηση ενός ενιαίου χώρου…

Προσπαθήστε να συγκεντρώσετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές σε έναν τοίχο. Επιλέξτε μοντέλα ηλεκτρικών συσκευών (όπως πλυντήριο πιάτων, ψυγείο, φούρνο κ.τ.λ.) που να εντοιχίζονται πλήρως σε σύνθεση ντουλάπας κουζίνας, και ακόμα καλύτερα μη χρησιμοποιήσετε εμφανή πόμολα στο σχέδιο της ντουλάπας που θα επιλέξετε.

Προσθέστε  στον ενιαίο χώρο σας το απαλό χρώμα γκρί…  είναι το τέλειο χρώμα για τον τοίχο για έναν ήσυχο και διακριτικό εσωτερικό σχεδιασμό, όπου μπορείτε πραγματικά να νιώσετε καλά. Για παράδειγμα, το ανοιχτό γκρι είναι εξαιρετικά κατάλληλο ως βαφή τοίχου στο καθιστικό και σε αντίθεση με τα λευκά ντουλάπια από λάκα της κουζίνας δημιουργείτε ένα πολύ όμορφο μοντέρνο και αρμονικό αποτέλεσμα στη διακόσμηση.

Εάν θέλετε να φέρετε σκανδιναβική αίσθηση στο σαλόνι σας, τότε βάλτε στο φως ξύλο και μαζεμένα υφάσματα. Ωστόσο, αν εκτιμάτε μια κομψή ατμόσφαιρα, σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε σύγχρονα υλικά για να εφοδιάσετε το χώρο.

Επιλέξτε στενά ορθογώνια ντουλάπια με τη μεγάλη πλευρά παράλληλη προς το έδαφος (για παράδειγμα, διαστάσεων 0,35 το ύψος και 0,80 το πλάτος) που προσδίδουν οπτικά μεγαλύτερο μήκος στον τοίχο και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερο μέγεθος στον ενιαίο χώρο.

Τα δροσερά, μοντέρνα ουδέτερα χρώματα λειτουργούν καλά σε πολυσύχναστες κουζίνες, και παραμένουν “ψυχρά” ακόμα και όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Εδώ, το ζωηρό, απαλό γκρι έχει συνδυαστεί με ανοιχτό γαλάζιο, δημιουργώντας ένα σύγχρονο χώρο που φαίνεται δροσερός και φρέσκος.

Χρησιμοποιήστε ενιαία σειρά με ντουλάπια από την κουζίνα έως το σαλόνι

Εάν η διάταξη της κουζίνας το επιτρέπει, επεκτείνετε τα ντουλάπια από την κουζίνα έως τη μέση περίπου του σαλονιού.

Χρησιμοποιήστε ένα υλικό για τα κρεμαστά ντουλάπια που να ταιριάζει απόλυτα με το ύφος, τα χρώματα και το στιλ του καθιστικού σας, όπως, για παράδειγμα, το γυαλί και τη λάκα για πιο minimal αποτέλεσμα ή το φυσικό ξύλο για μια πιο ζεστή αίσθηση στη διακόσμηση.


Για αρχιτεκτονικό φωτισμό, επιλέξτε την ενιαία κατασκευή γυψοσανίδας στην κοινή οροφή.
Εναλλακτικά, επιλέξτε παρόμοιου ύφους φωτιστικά τόσο για το σαλόνι όσο και για την κουζίνα.

Εντάξτε στον σχεδιασμό το φωτισμό…Η ενιαία προσέγγιση στον φωτισμό είναι βασικό στοιχείο για τον σχεδιασμό του κοινού χώρου

Ολοκληρώστε τη διακόσμηση δίνοντας έμφαση στο πάτωμα.
Δείτε  υπέροχους τρόπους που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο δάπεδο της κουζίνας σε συνδυασμό με το ξύλινο πάτωμα του καθιστικού σας ή σε συνδυασμό με το πλακάκι που ήδη έχετε τοποθετήσει στο σαλόνι.

 

Με τις πιο πάνω επιλογές υποστηρίζεται διακοσμητικά η συνέχεια του χώρου, και προσδίδεται στο διαμέρισμα αίσθηση πολυτέλειας, αρμονίας και ευρυχωρίας.

Συνδυάστε τα ντουλάπια της κουζίνας με τη σύνθεση του σαλονιού, καθιστικού.

Close Menu