Πως να επενδύσετε τους τοίχους με πέτρα και τούβλα στους χώρους σας!

Καθιστικό-σαλόνι!

Η επένδυση τοίχου από τούβλα στο σαλόνι είναι μία ιδιαίτερη επιλογή που χαρίζει ενδιαφέρον και χρώμα στο χώρο του σαλονιού.

Τα διακοσμητικά τούβλα ταιριάζουν ιδανικά σε σαλόνια με μοντέρνο ύφος ή σε σαλόνια με στυλ ρετρό.

Σαν κατασκευαστικό υλικό το τούβλο δίνει μία ιδιαίτερη ζεστασιά στο χώρο, ιδίως στη κεραμιδή του απόχρωση και ταιριάζει ιδανικά με το λευκό αλλά και με το μαύρο.

Η επένδυση τοίχου από τούβλα μπορεί να συνδυαστεί με καθαρά μοντέρνες και νεανικές επιλογές στα έπιπλα αλλά και με πιο κλασσικές και απλές επιλογές.

Στην αγορά μπορεί να τα συναντήσετε σε διάφορες αποχρώσεις αλλά και υφές, καθώς μπορεί να έχουν μέχρι και την υφή της πέτρας.

Όταν τα τουβλάκια τοίχου επιλέγονται ή βάφονται σε ποιο ουδέτερες αποχρώσεις, όπως είναι το λευκό ή το γκρι, τότε μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν με όλα τα στυλ διακόσμησης τονίζοντας την εκκεντρικότητα των επιλογών σας, στα έπιπλα και στα διακοσμητικά στοιχεία που περιβάλλουν το χώρο σας..

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το υλικό αυτό, βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας στους εσωτερικούς χώρους, διατηρώντας για περισσότερο μέσα στο σπίτι, τη δροσιά το καλοκαίρι και την ζέστη τον χειμώνα.Είναι ένα ηχομονωτικό υλικό που έχει εξαιρετική αντοχή στη φωτιά ενώ προστατεύει και από την υγρασία, δεν περιέχει τοξικά υλικά, γι’ αυτό και είναι φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Τα διακοσμητικά τούβλα είναι μία θαυμάσια επιλογή για το χώρο του σαλονιού σας, γιατί μπορούν να βαφτούν σε οποιαδήποτε απόχρωση θελήσετε εσείς, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν πραγματικά ιδιαίτερο χώρο, διαφορετικό από όλους τους άλλους.

Τώρα τελευταία έχουμε αρχίσει να βλέπουμε αρχιτέκτονες εσωτερικού χώρου να βάζουν τα τούβλα σε έναν τοίχο κάποιου χώρου. Γιατί γίνεται αυτό; Φυσικά, για να δημιουργήσουν μια όμορφη αντίθεση στο δωμάτιο, αλλά και να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο κάδρο.
Μπορείτε και εσείς να ”παντρέψετε” τον τοίχο από τούβλα με τον υπόλοιπο χώρο σας. 

Είσοδος-χολ!

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το χρώμα αλλά και η γραμμή των επίπλων σας. Καθώς, πρέπει να δένουν γενικά όλα τα χρωματικά στοιχεία και η αντίθεση να δημιουργείται κυρίως στην υφή.

Στην αγορά μπορεί να τα συναντήσετε σε διάφορες αποχρώσεις αλλά και υφές, καθώς μπορεί να έχουν μέχρι και την υφή της πέτρας

Κολώνες εσωτερικές!

 Μπορείτε να αφήσετε “γυμνό” έναν τοίχο σε όλους τους χώρους προσφέροντας στο σπίτι σας ένα “έργο τέχνης”, που θα το κάνει να ξεχωρίσει.

Τζάκι!

Είναι πολύ συνηθισμένο πια σε χώρους του σπιτιού να υπάρχουν τοίχοι στην αρχική τους μορφή. Τοίχοι που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία αλλά έχουν αφεθεί στο αρχικό τους υλικό, τα τούβλα.
Άλλες φορές τα τούβλα είναι μικρά, άλλες μεγάλα ενώ πολλές φορές δεν είναι ούτε βαμμένα σε κάποιο χρώμα. 

Τραπεζαρία!

Ένας τέτοιος τοίχος αν υπάρχει στο χώρο, αυτόματα ο χώρος αυτός αποκτά βιομηχανική διακόσμηση.

Κουζίνα!

Το κλασσικό κόκκινο τούβλ0 δίνει σε μια κουζίνα αλλά και σε όλο το σπίτι την αίσθηση της ζεστασιάς. Το γκρι και μπεζ χρώμα σε βασικά έπιπλα ή υπολοιπόμενους τοίχους παρέχει μία δυναμική αλλά διακριτική βάση, όπου εκεί ο τοίχος με τα τούβλα θα αναπτύξει το διακοσμητικό στυλ που εσείς ζητάτε. Είτε αυτό είναι μοντέρνο, μεσογειακό…

Μπάνιο!

Τα υλικά που θα διαλέξετε για τους τοίχους, τον νιπτήρα, τη μπανιέρα χρειάζεται να είναι διαχρονικά, ώστε να μην τα βαρεθείτε γρηγορα, και φυσικά να ταιριάζουν με την αίσθηση που θέλετε να δώσετε στο μπάνιο σας. Ένα από πιο αγαπημένα υλικά είναι η πέτρα καθώς υπάρχουν αμέτρητες ιδέες που την καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή που σίγουρα θα ταιριάξει στο στυλ σας.

Η πέτρα, είτε φυσική είτε τεχνητή, είναι ένα υλικό αρκετά συνηθισμένο στη Μεσόγειο, αλλά και στη χώρα μας. Είναι δυνατόν να τοποθετηθεί σε ένα μπάνιο σε διάφορα σημεία και αντικείμενά του.

 Ανάλογα με το χρώμα, την υφή και την κοπή της μπορεί να προσδώσει αντίστοιχα διαφορετικά στυλ στο μπάνιο σας, από ρουστίκ έως και μίνιμαλ. Μάλιστα, ταιριάζει αρμονικά με ξύλο και άσπρες μαρμάρινες επιφάνειες χαρίζοντας μία κομψότητα στον χώρο.

Close Menu