You are currently viewing Στούντιο 50m2 και η σωστή διαρύθμιση!

Μικρό στούντιο 50m2 !

Πως θα διαμορφώσετε ένα στούντιο 50 m2,σ’ένα χώρο λειτουργικό,άνετο και αισθητικά όμορφο; Για όσους από εσάς μένετε σ’ένα μικρό στούντιο και επιθυμείτε να ανανεώσετε το χώρο σας, στις εικόνες που ακολουθούν θα δείτε τρόπους και συμβουλές για ένα επιθυμητό αποτέλεσμα…Με την σωστή επιλογή επίπλων και τον κατάλληλο σχεδιασμό,μπορείτε να “μεγαλώσετε”τον χώρο και να δημιουργήσετε ένα σπίτι στα “μέτρα” σας…Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που ακολουθούν για να εμπνευστείτε και να πάρετε ιδέες.

Πως θα μπορέσετε να “βολέψετε” την κουζίνα-τραπεζαρία,καθιστικό,μπάνιο και κρεβάτι σ’ ένα  ενιαίο χώρο 50m2,είναι το βασικό σημείο εκκίνησης μιας ανακαίνισης και απαιτεί αναλυτικό σχεδιασμό, καλή οργάνωση, σωστές επιλογές στα υλικά και γερές κατασκευές.

Ένα πανέμορφο στούντιο που κινείται σε ανοιχτές παλ αποχρώσεις. Παρατηρείστε ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο κέντρο του, πράγμα που του δίνει την ευκαιρία να «αναπνέει» και να είναι άνετο.

Αυτό το πολύ κομψό στούντιο χωρίζει το υπνοδωμάτιο μ’ένα στενόμακρο διάδρομο και δεξιά είναι ο ενιαίος χώρος κουζίνας -καθιστικού… που χωρίζεται με ένα μικρό έπιπλο. Πάνω στο έπιπλο μια κολώνα χρησιμεύει για να στηρίξει την τηλεόραση.

Για να δώσετε ένα σύγχρονο στυλ νεανικό και ανάλαφρο εξαρτάται από την προσωπική σας αισθητική και φυσικά από τα οικονομικά που διαθέτετε. 

Η επιλογή των χρωμάτων στους τοίχους αλλά και στα έπιπλα είναι ανοιχτόχρωμη καθώς και το ξύλινο δάπεδο βοηθά σ’ένα υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα…

Το μπάνιο σίγουρα θα πρέπει να διαχωρίζεται από το υπόλοιπο σπίτι.  

 Μην ξεχνάτε ότι κάθε χώρος έχει τη δική του δυναμική και πως κάθε φορά, υπάρχει τρόπος να συνδυαστούν όλα… ένας χώρος 50m2,  με μια τυπική παραλληλόγραμμη κάτοψη, μπορεί να διαμορφωθεί οικονομικά,  έξυπνα, νεανικά, και με στυλ…

Στα μικρά στούντιο να επιλέγετε ανοιχτά χρώματα για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος και η διακόσμηση να είναι σε minimal στυλ και όχι υπερφορτωμένο…  Το ξύλινο δάπεδο,δίνει μια μοντέρνα αίσθηση  χαρίζοντας ζεστασιά. 

Σ’αυτή την εικόνα και την παρακάτω η κουζίνα είναι μικρή αλλά διαθέτει αρκετά ντουλάπια στο επάνω και κάτω μέρος…

Μια έξυπνη ιδέα επίσης για τις μικρές κουζίνες είναι να υπάρχει ένα διαχωριστικό από μεταλλικό σκελετό και ξύλινα κουτιά που χρησιμεύουν σε αποθηκευτικό χώρο…(βλπ εικόνα).

Στον χώρο μπροστά από την κουζίνα μπορείτε να προσθέσετε  ένα μεσαίου μεγέθους τραπέζι στο σχήμα που επιτρέπει ο χώρος σας…

Όσο μικρό και αν είναι το διαμέρισμα πάντα υπάρχει χώρος για ένα μικρό σαλόνι-καθιστικό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα άνετο καναπέ, αν γίνεται προτιμείστε καναπέ με μηχανισμό κρεβατιού για να μπορείτε να φιλοξενείτε φίλους σας… επίσης ένα μικρό τραπεζάκι, ώστε να μην πιάνει πολύ χώρο.

Αν το ταβάνι σας είναι λίγο ψηλότερο δείτε την διαρύθμιση στο στούντιο της εικόνας  και εμπνευστείτε από αυτό…όπως βλέπετε το υπνοδωμάτιο βρίσκεται σε ξεχωριστή περιοχή που έχει πρόσβαση από μια  σκάλα.

Μια μικρή αλλά λειτουργική κουζίνα που καταλήγει σε ένα μικρο πάσο,όπου μπορείτε να τρώτε το φαγητό σας…

Η διακόσμηση των τοίχων είναι σημαντική και γι’αυτό χρησιμοποιήσετε ταπετσαρίες από τούβλα για ένα δυναμικό και industrial  περιβάλλον.

Ο χώρος του ύπνου είναι στο επάνω μέρος,εκμεταλευόμενος το  ύψος του χώρου. Η ελικοειδής ξ΄τλινη σκάλα σας δίνει πρόσβαση και τα προστατευτικά ξύλινα κάγκελα για την ασφάλεια σας..είναι ένα στούντι κομψό και έξυπνογιατί λόγω της διαμόρφωσης του έχει τοποθετήσει το κρεβάτι μόνο του στο πάνω επίπεδο. Ο κάτω χώρος αξιοποιείται ως γραφείο, ενώ έχει ένα πολύ άνετο καθιστικό και μια μίνι – κουζίνα.

Αφήστε μια απάντηση