Αναπαλαίωση επίπλων με χρώματα κιμωλίας(chalk paint)!

Η διακόσμηση με το χρώμα κιμωλίας είναι κάτι περισσότερο από μια ευχάριστη δραστηριότητα. Σε πολλές περιπτώσεις είναι μια εξαιρετική ενασχόληση που μπορεί να γίνει κερδοφόρα…το βιντεάκι είναι επεξεργασία δικιά μου.

Το ιβουάρ δηλαδή είναι μία απόχρωση του λευκού, η οποία είναι γλυκιά, απαλή και καταφέρνει να κάνει πολλά στο τελικό αποτέλεσμα, όπως η υπέροχη αναπαλαιωμένη κονσόλα που βλέπετε στην εικόνα.

Κομοδίνα!

Ηεφαρμογή με χρώμα κιμωλίας βάφει απευθείας πάνω στις επιφάνειες χωρίς τρίψιμο, χωρίς προεργασία…είναι πολύ σημαντικό να κερδίζετε χρόνο.Είναι εύκολη στη χρήση της και εφαρμόζεται σε κάθε ξύλινη επιφάνεια, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, ήπιας ή έντονης χρήσης, βαμμένη ή καινούργια…σήμερα θα δείτε συρταριέρες,κονσόλες  μικροέπιπλα (κομοδίνα),τουαλέτα υπνοδωματίου,μπουφέδες  σε χρώματα που εύκολα συνδυάζονται σε κάθε στυλ διακόσμησης…δείτε παρακάτω όλες τις σύνθετες εικόνες και πάρτε ιδέες!

Αν πρόκειται να βάψετε για πρώτη φορά ή απλώς θέλετε να κάνετε ένα φρεσκάρισμα διαλέξτε από την παλέτα των χρωμάτων κιμωλίας αυτό που ονομάζεται «ivory» ιδιαίτερα αν βάψετε κομοδίνα. Θα έχετε ένα πολύ σικα αποτέλεσμα. 

Κονσόλες!

Πολύ έντονο κοντράστ του μπλέ και στα δύο έπιπλα με την χρυσή πατίνα  και όλα τα αντικείμενα που δένουν  στο χώρο, δημιουργούν ένα περιβάλλον αρμονικό.

 Δείτε αυτή την πρόταση βαφής  στην παστέλ απόχρωση του mint με χρυσή πατίνα για πιο vintage αποτέλεσμα.

Η αναπαλαίωση στην κονσόλα στο σκούρο πράσινο(chalk paint), χρώμα έχει  δυναμική παρουσία στο χώρο όπου θα την τοποθετήσετε. Τα χρυσά διακοσμητικά στοιχεία θα δώσουν περισσότερη έμφαση και λάμψη.

Τουαλέτα υπνοδωματίου!

Για την τουαλέτα του υπνοδωματίου επιλέξτεπαστέλ αποχρώσεις για ένα πιο ρομαντικό αποτέλεσμα.

Αν η αγαπημένη σας απόχρωση δεν βρίσκεται σε κανένα χρωματολόγιο κιμωλίας και έχετε ήδη ματ πλαστικό χρώμα,τότε μπορείτε να προσθέσετε μια ποσότητα για να έχετε το αποτέλεσμα χρώματος που επιθυμείτε.

Μπουφέ!

Πολύ ωραίο παιχνίδι των διαφόρων αποχρώσεων του πράσινου για ένα πολύ φωτεινό και ζωηρό αποτέλεσμα.

Συρταριέρα!

Βήμα-βήμα η τεχνική Chalk Paint

Με τη βοήθεια του Chalk Paint μπορείτενα έχετε  μια εκλεπτυσμένη vintage εμφάνιση σε όποια έπιπλα εσείς θέλετε.

  1. Η επιφάνεια που θα βάψετε πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή, χωρίς λιπαρές ουσίες, κεριά, κλπ. Σε περίπτωση γυμνού μετάλλου ή πλαστικού, ασταρώστε κατάλληλα. Επίσης πάντα να κάνετε μια δοκιμή πρίν αρχίσετε τη βαφή.
  2. Περάστε την επιφάνεια 1 ή 2 στρώσεις, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε. Για διχρωμία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 διαφορετικά χρώματα. Το ίδιο εφέ επιτυγχάνεται αν το έπιπλο είναι σκουρόχρωμο και το χρώμα σε ανοιχτή απόχρωση.
  3. Να θυμάστε ότι ανάμεσα στις δύο στρώσεις, θα πρέπει να αφήνετε το χρώμα να στεγνώνει.
  4. Με ένα γυαλόχαρτο τρίψτε τοπικά το τελικό χρώμα στα σημεία που θέλετε, ώστε να αρχίσει να φαίνεται η προηγούμενη απόχρωση για ένα vintage αποτέλεσμα ή να κάνετε πατίνα σε οποιοδήποτε χρώμα ταιριάζει με το έπιπλο σας.
  5. Τέλος περάστε ολόκληρο το έπιπλο με το ειδικό κερί ή βερνίκι, ώστε να αποκτήσει υπέροχο ματ ή σατινέ φινίρισμα.

Την ίδια τεχνική μπορείτε να την εφαρμόσετε και σε μικρότερα αντικείμενα όπως κηροπήγια ή κάδρα κορνίζες κτλπ. 

Close Menu