Πως να εντάξετε την Ρουστίκ διακόσμηση στο σπίτι σας!

Σύγχρονη rustic διακόσμηση!

Το ρουστίκ στυλ χαρακτηρίζεται από απλότητα και ζεστασιά. Το γνήσιο rustic style, δεν το συναντάμε σε αστικές περιοχές παρά σε εξοχικά σπίτια στο βουνό. Προσφέρει πολλές εκπλήξεις όταν συνδυάζεται με άλλα στυλ διακόσμησης που είναι πιο δημοφιλή σήμερα. Σ’αυτό το άρθρο θα δείτε τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνδυαστούν, δημιουργώντας συνθέσεις μεταξύ παλιού και νέου, φρέσκου και παραδοσιακού, κάτω από την ίδια στέγη. 

Σε αυτή τη διακόσμηση, τα συγκεκριμένα υλικά για κάθε στυλ συναντιούνται κάτω από την ίδια στέγη. Η χρωματική παλέτα αυτού του στυλ βασίζεται σε γήινα  χρώματα, και συνδυάζεται άψογα το μέταλλο με το ξύλο σε διακοσμητικά στοιχεία.

Εντυπωσιακό το τραπεζάκι του σαλονιού,που είναι από ακατέργαστο ξύλο στο φυσικό του χρώμα.

Συμπληρωματικά υλικά που υποστηρίζουν το ξύλο στη διακόσμηση ενός ρουστίκ χώρου είναι τα κεραμικά στοιχεία,η ψάθα αλλά και τα υφάσματα  από οργανικό βαμβάκι, γιούτα, σιζάλ κτλπ.Τα υφάσματα που πρέπει να αποφεύγονται σε ρουστίκ χώρους,είναι το  μετάξικαι η δαντέλα. 

Χρώματα rustic style!

Η χρωματική παλέτα του rustic style,αποτελείται από θερμές αποχρώσεις, αποφεύγοντας τους γυαλιστερούς τόνους ή τις έντονες αντιθέσεις. καφέ, μπεζ, πράσινο, πορφυρό, ανοιχτό καφέ.

Το χρώμα των τοίχων σε έναν ρουστίκ χώρο βασίζεται σε αυτές τις αποχρώσεις: ιβουάρ, ανοιχτό πράσινο, χρώμα της άμμου,λευκό κρεμ.

Ταβάνι!

  1. Το ταβάνι πρέπει να έχει ξύλινα δοκάρια, συγκεκριμένα δομικά στοιχεία για το ρουστίκ στυλ.
  2. Μπορείτε να τα βάψετε σε φυσικά χρώματα (όπως παραπάνω), σε αντίθεση με τις ανοιχτές αποχρώσεις των τοίχων.
  3. Τα ξύλινα δοκάρια μπορούν να έχουν αμιγώς διακοσμητικό χαρακτήρα στη διαμόρφωση του ρουστίκ χώρου, ειδικά στην περίπτωση του διαμερίσματος.

Οι χώροι μπορούν να διακοσμηθούν με φυσικά στοιχεία,όπως κεραμικά βάζα με αποξηραμένα λουλούδια,ψάθινα καλάθια με φυτά, κορνίζες από φυσικό ξύλο, και γυάλινα κηροπήγια,μαξιλαράκια από λινά υφάσματα, συνθέτουν το απόλυτο rustic style.  

Πατώματα rustic style!

Το ταβάνι, το πάτωμα και οι τοίχοι ενός ρουστίκ χώρου έχουν πολλές στυλιστικές ιδιαιτερότητες

Στην περίπτωση του πατώματος, το φυσικό ξύλο είναι η καλύτερη λύση. Σε έναν ρουστίκ χώρο, καλό είναι να λείπουν τα κεραμικά πλακάκια. Πάνω στο ξύλινο πάτωμα μπορείτε να τοποθετήσετε ένα παραδοσιακό χαλί (χειροποίητο ή από πλεκτό μαλλί)για τον χειμώνα και το καλοκαίρι πιο ανάλφρα χαλιά. 

Ράφια -διακοσμητικά στοιχεία!

  1. Για να αναδείξετε την ιδέα ενός ρουστίκ χώρου, τα ξύλινα ράφια και τα έπιπλα να είναι σε γήινες αποχρώσεις ή  μπορούν να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικά γίνεται. 
  2. Άλλα έπιπλα που ταιριάζουν ιδανικά στη ρουστίκ διακόσμηση: ράφια στον τοίχο, ντουλάπες ή ξύλινες συρταριέρες.

Διακοσμητικά στοιχεία rustic style!

Tο ρουστίκ στυλ πρεσβεύει ακριβώς αυτό: την μοναδικότητα και τον χαρακτήρα.
Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι όλα τα διακοσμητικά σας πρέπει να είναι χειροποίητα. Αρκεί το καθένα να έχει τη δική του προσωπικότητα.

Ιδανικά αξεσουάρ για να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο περιβάλλον,είναι τα κεραμικά στοιχεία, τα ξύλινα στο φυσικό τους χρώμα, ψάθινα καλάθια και μέταλλο. 

Σκανδιναβικό rustic style!

Το Σκανδιναβικό rustic style, συνδυάζει το κλασικό και το νέο στον ίδιο χώρο μέσα από το συνδυασμό ίσιων γραμμών με μινιμαλιστικό design. Είναι μια ευάερη διακόσμηση, φυσική, και όσο απλή γίνεται. Η χρωματική παλέτα για αυτό το υβριδικό στυλ χαρακτηρίζεται από ουδέτερα χρώματα, λευκούς τοίχους και πατώματα, ανοιχτόχρωμα έπιπλα, με ίσιες και ελαφρώς κυρτές γραμμές. 

Για να διαμορφώσετε έναν χώρο μπορείτε να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα έπιπλα. Το λευκό είναι η τέλεια επιλογή χρώματος, καθώς συνδυάζεται εύκολα με άλλα σχήματα και υφές στην ίδια διακόσμηση. 

Close Menu