You are currently viewing Κουρτίνες σε ουδέτερα χρώματα (σαλόνι-υπνοδωμάτιο)!

Οι κουρτίνες του σαλονιού-υπνοδωματίου που θα δείτε στις σύνθετες εικόνες παρακάτω, θα σας βοηθήσουν να κάνετε την σωστή επιλογή για τον χώρο σας σε ουδέτρα χρώματα…Για όσους από εσάς κινούνται σε ουδέτερς αποχρώσεις αυτό είναι το ιδανικό άρθρο με προτάσεις και tips,για το καλύτερο αποτέλεσμα…γιατί το χρώμα της κουρτίνας που θα επιλέξετε,θα πρέπει ν’εναρμονίζεται με την διακόσμηση του χώρου σας ή να  κάνει αντίθεση…

Tips για τις κουρτίνες!

  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι κουρτίνες, ως συνδετικό στοιχείο του ταβανιού και του δαπέδου, μπορούν να δώσουν εύκολα την ψευδαίσθηση πως το δωμάτιο είναι ψηλότερο ή χαμηλότερο από ό,τι στην πραγματικότητα
  2. Δεύτερον, φροντίστε όλα τα υφασμάτινα στοιχεία του χώρου σας να ανήκουν σε ένα βασικό χρώμα, το οποίο θα έρχεται σε αρμονική αντίθεση με το κύριο χρώμα των τοίχων και γενικά του δωματίου.
  3. Τρίτον, επιλέξτε σοφά μεταξύ θερμών και ψυχρών για το κάθε δωμάτιο: όσα είναι ηλιόλουστα αποζητούν ψυχρές αποχρώσεις, καθώς θα γίνουν έτσι πιο δροσερά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Αντίθετα, ένα βορεινό δωμάτιο χρειάζεται λίγη περισσότερη ζεστασιά – και μια αντίστοιχη απόχρωση στην κουρτίνα σας θα βοηθήσει πολύ.
  4. Τέταρτον, σε δωμάτια ψηλοτάβανα με μεγάλα παράθυρα ταιριάζουν κουρτίνες με μεγάλα σχέδια. Επίσης, αν θέλετε να «χαμηλώσετε» λίγο το ταβάνι, κινηθείτε σε σκούρες αποχρώσεις.
  5. Χαμηλοτάβανα δωμάτια με μικρά παράθυρα χρειάζονται λίγο περισσότερο αέρα – και ριγωτές κουρτίνες είναι ό,τι πρέπει προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως επίσης και τα ανοιχτά χρώματα.
  6. Τι γίνεται αν ένα δωμάτιο είναι στενόχωρο, με μικρές πλευρές; Προτιμήστε μαλακές ή παστέλ αποχρώσεις και απλά σχέδια, ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι ανάλαφρο στο μάτι κι όχι κουραστικό.
  7. Τέλος, μην ξεχάσετε ποτέ πως το χρώμα πρέπει να σας εκφράζει και να σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα! Εξάλλου, εσείς είστε που περνάτε περισσότερο χρόνο στον συγκεκριμένο χώρο. Είναι καλό να ακολουθούμε τη μόδα και να δίνουμε προσοχή στους κανόνες διακόσμησης, αλλά πρέπει στις κουρτίνες μας να διαγράφεται ξεκάθαρα και η ψυχοσύνθεσή μας.

 

Το χρώμα της κουρτίνας ΕΔΩ ,είναι το ιδανικό γιατί συγχρονίζεται με τα υπόλοιπα έπιπλα …

 Εναλλακτικά αν το σαλόνι είναι μεγάλο και θέλετε να το κάνετε πιο “ζεστό” μπορείτε να επιλέξετε να το διακοσμήσετε με πυκνές κουρτίνες σε έντονα χρώματα, μοτίβα ή λωρίδες

Αν το δωμάτιο του σαλονιού είναι μικρό μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο με το να το διακοσμήσετε με απλές και πολύ μακριές κουρτίνες που θα κρέμονται από το ύψος του ταβανιού.

Απαλά ουδέτερα χρώματα, (κουρτίνες)που δημιουργούν αρμονική αντίθεση με τα χρώματα των επίπλων…

Σε ένα μεγάλο δωμάτιο οι κουρτίνες πρέπει να καταλαμβάνουν ανάλογο χώρο. Για έναν μεγαλοπρεπή χώρο επιλέγουμε ένα κλασικό ύφασμα και κρεμάμε τις κουρτίνες όσο πιο ψηλά γίνεται στο ταβάνι. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε ένα μικρότερο δωμάτιο αν θέλουμε να δείχνει ψηλότερο.

 Για μια αρμονική εμφάνιση, επιλέξτε κουρτίνες σε χρώμα που συμπληρώνει την απόχρωση των τοίχων σας.

 Εναλλακτικά, αν θέλετε επιλέξτε  μια πιο έντονη αντίθεση(εσωτερική κουρτίνα) που έρχεται σε αντίθεση με τα έπιπλα και τους τοίχους.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε την αίσθηση του βάθους στο σαλόνι σας,επιλέξτε κουρτίνες στην ίδια ή πολύ κοντινή απόχρωση του τοίχου σας…ιδιαίτερα στις ουδέτερες αποχρώσεις η διαφορά φαίνεται…δείτε τις παρακάτω εικόνες… 

Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν καμβά, όπου θα βρουν εύκολα τη θέση τους κάποια ιδιαίτερα αντικείμενά σας, τότε επιλέξτε κουρτίνες στο ίδιο χρώμα με τα έπιπλά σας.

Άλλη μια ασφαλής επιλογή είναι τα ουδέτερα χρώματα, ιδιαίτερα οι τόνοι του γκρι. Ταιριάζουν με όλα τα χρώματα και είναι πάντα μια κλασική και καλαίσθητη επιλογή. με μοτίβα δημιουργείται μια ωραία αντίθεση στο χώρο όπου θα επιλέξετε…

Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο!

Μια επιτυχημένη επιλογή κουρτίνων για την κρεβατοκάμαρά σας θα σας βοηθήσει όχι μόνο να δημιουργήσετε μια μοναδική άνεση στο δωμάτιο και θα συμβάλλετε στην ποιοτική οργάνωση της καλής ανάπαυσης, αλλά και να διακοσμήσετε το δωμάτιο, χαρίζοντάς του μια κομψή, πολυτελή ή συμπαγή εμφάνιση.

Τέτοιες κουρτίνες χρώματος όχι μόνο θα δώσουν στην κρεβατοκάμαρά σας μια ορισμένη γοητεία, ελαφρότητα και κομψότητα, αλλά και θα αραιώσουν την πολύ αυστηρή ατμόσφαιρα και θα παρουσιάσουν την επίδραση μιας ηλιόλουστης διάθεσης.

Οι μπεζ και γκρι αποχρώσεις είναι κλασικοί, έτσι χρησιμοποιούνται συχνότερα στους ήσυχους εσωτερικούς χώρους των σύγχρονων υπνοδωματίων.

Tips για τις κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο!

Ο κανόνας της εσωτερικής αρμονίας.

  1.  Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, το χρώμα των κουρτινών πρέπει να εναρμονίζεται με το χρώμα της επένδυσης των τοίχων.
  2. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός ουδέτερων  τόνων,σε συγχρονισμό με τα βασικά στοιχεία του υπνοδωματίου σας(έπιπλα)
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καμβά για μερικούς τόνους πιο ένονους (γκρί) ή πιο  ελαφρύτερους (εσωτερική λευκή κουρτίνα), έτσι θα δημιουργήσετε το παιχνίδι των αντιθέσεων τόνων. 

Δείτε μια μοναδική υπέροχη γωνιά κοντά στο παράθυρο του υπνοδωματίου…οι κουρτίνες είναι σε ουδέτερες αποχρώσεις και δημιουργούν μια αρμονική και παιχνιδιάρικη αντίθεση με την ρόζ αναπαυτική πολυθρόνα!

Αφήστε μια απάντηση