Το διαχρονικό μπεζ χρώμα στο σαλόνι σας!

Το σαλόνι είναι ένας χώρος που έχει πολλές δυνατότητες να διαμορφωθεί με την αισθητική και τις προτιμήσεις του καθενός…Πως όμως μπορείτε να το αναδείξετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Εδω θα δείτε  πολλές προτάσεις με εικόνες που θα σας βοηθήσουν να πάρετε ιδέες. Η επιλογή ουδέτερων χρωματικών τόνων γίνεται η πιο κομψή και διαχρονική. Το μπέζ χρώμα στο σαλόνι είτε είναι στους τοίχους ή στα έπιλα (καναπές-πολυθρόνα), μαξιλαράκια και ριχτάρια, αποτελεί μια επιλογή που θα μείνετε ευχαριστημένοι ως προς το αποτέλεσμα.

Το μπεζ χρώμα στον καναπέ έχει αρκετές θετικές ιδιότητες. Αρχικά, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται να εντάξει κάποιος στο χώρο του χωρίς να τον δεσμεύει. 

Όπως τα περισσότερα ουδέτερα έτσι και το μπεζ είναι κλασσικό χρώμα και αποτελεί πάντα την επικρατέστερη τάση στη διακόσμηση.  

Όπως όλα τα γήινα χρώματα, έτσι και το μπεζ έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και ενισχύει τα αισθήματα άνεσης και οικειότητας. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να ενσωματωθεί ως βασικό χρώμα στη διακόσμηση ενός σαλονιού. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχεται η επιλογή της διαμόρφωσης ενός χώρου πλήρως προσαρμοσμένου στις ανάγκες και τα γούστα του κάθε ατόμου.

Αν αναζητάτε διαχρονικότητα και κομψότητα στη διακόσμηση του σαλονιού σας, τα ουδέτερα χρώματα και ιδίως το μπεζ, είναι σημαντικό να βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών σας.

Το μπέζ χρώμα αποτελεί μια απόχρωση διακριτική, κομψή, που βοηθά τη μινιμαλιστική διακόσμηση.Ιδιαίτερα σε περίπτωση ενός μικρού σαλονιού η επιλογή του μπεζ ως κυρίαρχου χρώματος στους τοίχους δίνει την ψευδαίσθηση ενός χώρου πιο ευρύχωρου. Συνεπώς, αν ο χώρος του σαλονιού είναι μικρός, μια καλή ιδέα είναι να βαφτούν οι τοίχοι μπεζ και το ταβάνι λευκό.

Το μπέζ συνδυάζεται με τις αποχρώσεις του γκρί και μπορεί να αναδείξει τόσο τα πιο κλασσικά έπιπλα αλλά και τα πιο μοντέρνα και ιδιαίτερα, προσφέροντας απόλυτη εναρμόνιση με τον υπόλοιπο χώρο.

Ιδιαίτερη αντίθεσηθα κάνετε αν το τραπεζάκι του σαλονιού είναι στο μαύρο χρώμα. Προσθέστε διακοσμητικά στοιχεία όπως τα βλέπετε στην εικόνα…τα βιβλία το γυάλινο κερί και το αρωματικό χώρου θα δώσουν μια πολύ σικ πινελιά.

Το μπεζ χρώμα ιδίως στους τοίχους στο σαλόνι, προσφέρει  τη δυνατότητα της αντίθεσης με κάποιο άλλο σκούρο χρώμα μέσα σε αυτόν…όπως ένας σκουρόχρωμος καναπές μπορεί να τοποθετηθεί  στο χώρο.

Επίσης μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η τοποθέτηση στους τοίχους,έργα τέχνης και η προσθήκη διαφορετικών patterns στα μαξιλαράκια, ώστε να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα πιο μοντέρνο.

Καναπές στις αποχρώσεις του μπλε  καφέ, σοκολατί ή του σκούρου γκρι είναι  μια επιλογή που μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στην ανάδειξη του χώρου.

Το μπεζ χρώμα, αν επιλεγεί για τους τοίχους του σαλονιού, μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι ο χώρος είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος και πιο ευρύχωρος.Σε αντίθεση με τα σκούρα χρώματα στα έπιπλα (καναπές) προσδίδει φωτεινότητα και την αίσθηση του βάθους σε ένα σαλόνι.

Οι πιθανοί συνδυασμοί που μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη χρήση ενός ουδέτερου χρώματος ως κυρίαρχου στο χώρο είναι πραγματικά ανεξάντλητοι, χωρίς να προκύψει σε καμία περίπτωση ένα αποτέλεσμα βαρετό ή κουραστικό στο μάτι. Γι’αυτό, μη χάνετε χρόνο κι εντάξτε το μπεζ ως βασικό χρώμα στο χώρο του σαλονιού σας, σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

Close Menu