You are currently viewing Αλλάξετε το χρώμα στα μικροέπιπλα σας!

Αν έχετε μιροέπιπλα που θέλετε να κάνετε ανανέωση στο χρώμα τους τότε,δεν έχετε παρά ν’ακολουθήσετε τις προτάσεις που σας δίνω και τις συμβουλές για ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Όταν ανανεώνετε ξύλινες επιφάνειες, είτε στο βάψιμο ή απλά να το συντηρήσετε,φροντίστε ώστε η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε να είναι καλή για για να πετύχετε ένα άψογο αποτέλεσμα, χωρίς ατέλειες και χωρίς κόπο.

Αστάρι ή Βελατούρα!
Το αστάρι είναι υπόστρωμα χρώματος που εφαρμόζεται πριν το βάψιμο και βοηθάει να απλωθεί πιο εύκολα και ομοιόμορφα η ριπολίνη, κλείνοντας τους πόρους. Είναι άχρωμο και κατάλληλο για ξύλα που βάφονται πρώτη φορά ή επιφάνειες στις οποίες η προηγούμενη στρώση μπογιάς έχει απομακρυνθεί εντελώς πριν ξαναβαφτούν.

Ριπολίνες!
Υπάρχουν σε πολλές ποιότητες και διαφορετικά χρώματα, για να προσθέσετε χρώμα σε ξύλινες επιφάνειες με απλό βάψιμο ή και τεχνοτροπίες αντίστοιχες με εκείνες για τους τοίχους. Η υφή τους διακρίνεται σε ματ, σατινέ και γυαλιστερή.

Χρώματα κιμωλίας!
Επιλέξτε τα χρώματα κιμωλίας αν θέλετε να βάψετε εύκολα και γρήγορα τα ξύλινα έπιπλά σας, Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία του επίπλου.

Προετοιμασία για την βαφή!

Η κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας που θα βαφτεί είναι σημαντική, καθώς το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται άμεσα από το πόσο ομαλό και λείο είναι το υπόστρωμα.

Για τις ξύλινες επιφάνειες, ακόμα κι αν θέλετε απλώς να τα περάσετε με άχρωμο βερνίκι για να τα ανανεώσετε, το τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο είναι απαραίτητο, για να γίνουν λίγο τραχιές και να στρωθεί καλύτερα το νέο βερνίκι. Το νούμερο του γυαλόχαρτου εξαρτάται από το είδος και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ξύλο, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι: 60, 80, 120. 

Αν υπάρχει ήδη στρώμα προηγούμενου χρώματος, αναγκαίο είναι να φύγουν όλα τα κομμάτια που μπορεί να προεξέχουν ή φαίνονται ασταθή. Το ιδανικότερο εργαλείο για αυτόν το σκοπό, είναι το τριβείο.

Στην περίπτωση που υπάρχουν φθαρμένα σημεία στο ίδιο το ξύλο, καλό είναι να επισκευαστούν με ξυλόστοκο αντίστοιχης απόχρωσης.

Όταν αποφασίσετε για το χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε,πιάστε τα πινέλα,ρολό ή σφουγγάρι και ξεκινήστε… Το πινέλο είναι το μέσο που θεωρείται ότι πετυχαίνει όμορφο αποτέλεσμα, αλλά ο χειρισμός του απαιτεί λίγη περισσότερη εμπειρία. Το βάψιμο με ρολό από σφουγγάρι, γίνεται πιο εύκολα, ακόμα και από αρχάριους και εξασφαλίζει άψογες, εντελώς λείες επιφάνειες. Πολλές φορές στα πιο δύσκολα σημεία που το ρολό δεν έχει εύκολη πρόσβαση, χρειάζεται να αναλάβει το πινέλο.  Ίσως χρειαστεί να περάσετε δύο, ακόμα και τρία χέρια μπογιά. Μεταξύ των στρώσεων, περιμένετε να στεγνώσει το χρώμα για μερικές ώρες. 

Μπορείτε να κάνετε ντεκουπάζ σε όποιο σημείο του επίπλου θέλετε ή να χρησιμοποιήσετε στένσιλ στο σχέδιο που θα ταιριάξει στο δικό σας έπιπλο. Υπάρχουν τεχνοτροπίες για να μπορέσετε να δημιουργήσετε το δικό σας αριστούργημα.

Ένα εκρηκτικό χρώμα είναι το κόκκινο που έδωσε άλλη αισθητική στην κονσόλα. Το χρυσό χρώμα συμπλήρωσε διακριτικά κάποια σημεία και τα ψηλά πόδια της κονσόλα περάστηκαν με μαύρο ματ χρώμα.

Μοναδικό το χρώμα του τυρκουάζ σε συνδυασμό με το χρυσό για την κονσόλα που θα στολίσει το σαλόνι σας.

Σκούρο μπλε με χρυσό.

Ανανέωση για το τραπέζι της τραπεζαρίας στο navy color, με την επιφάνεια του στο φυσικό  χρώμα.

Ακόμα ένα μπλέ χρώμα για αυτό το μικρό έπιπλο με τεχνοτροπία στενσιλ.

Κομοδίνο για το υπνοδωμάτιο στο σκούρο κυπαρισσί χρώμα. Το χρυσό πομολάκι θα κάνει την διαφορά.

Κονσόλες βαμμένες μέσα από την μεγάλη γκάμα του πράσινου χρώματος.

Επιβλητικό το μαύρο χρώμα στην μικρή αλλά κομψή κονσόλα που έχει την λεπτομέρεια του χρυσού στα τρία πόδια.

Τεχνοτροπία με στένσιλ.

Τεχνοτροπία με ντεκουπάζ.

Επίσης το λευκό και γκρί χρώμα στα έπιπλα αποτελεί ιδανική επιλογή εφ’όσον ταιριάζει με πολλά στυλ διακόσμησης.

Αφήστε μια απάντηση