You are currently viewing Εσωτερικές πόρτες(doors)για το σπίτι σας!

Ένας σημαντικός ρόλος για την διακόσμηση του σπιτιού είναι οι εσωτερικές πόρτες, οι οποίες ακολουθούν συνήθως το desigh του χώρου και δεν αποκλίνουν από την συνολική ισορροπία του. Αναλόγως με το υλικό που θα επιλέξετε, προσδιορίζεται και η ευρύτερη αισθητική του χώρου. Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τα υλικά και χρώματα που θα σας βοηθήσουν  ν’ αποφασίσετε μια γενική κατεύθυνση και θα σας δώσουν χρήσιμες ιδέες.

Οι ξύλινες πόρτες είναι ιδανικές για εσωτερικούς χώρους και υπερέχουν όσον αφορά τη διακόσμηση, αφού το ξύλο αποπνέει μια ζεστασιά και μπορεί να συντηρηθεί εύκολα. Η μασίφ σε αυτήν την κατηγορία θεωρείται η ακριβότερη, καθώς μπορεί να αντέξει σε συνθήκες υγρασίας. Μετά ακολουθούν τα ξύλα από κερασιά και από καρυδιά.

Αν σας αρέσουν οι γήινες αποχρώσεις, τα ουδέτερα χρώματα και η ομοιογένεια επιλέξτε τις πόρτες σας σε μπεζ απόχρωση. Μπορείτε να επιλέξετε ματ, γυαλιστερό ή με νερά φινίρισμα. Οι γυαλιστερές υφές τραβούν περισσότερο τα βλέμματα, οι ματ δίνουν μια χαμηλών τόνων γοητεία και τα νερά μας κάνουν να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή.

Το laminate ως υλικό «μιμείται» το ξύλο και είναι ιδανικό για να «ντύσει» μία εσώπορτα. Πόρτες από laminate έχουν κατακλύσει την αγορά τελευταία, για αυτό διατίθενται και σε πολλά σχέδια και χρώματα. Οι πόρτες από laminate είναι και μια ιδανική λύση για μία περιορισμένη ανακαίνιση χώρου.

 Όσο για την επιλογή χρώματος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το αν σας αρέσουν οι εσωτερικές πόρτες που ήδη έχετε, αν θέλετε να τους δώσετε statement χαρακτήρα, ποιο είναι το χρώμα στους τοίχους και γενικά μέσα στο σπίτι κλπ.

 Αν αλλάζετε  τα χρώματα, τα διακοσμητικά, τις υφές στο σπίτι σας, αν κάθε χρονιά σας βρίσκει διαφορετικούς και αλλαγμένους επιλέξτε πόρτες σε λευκό ¨σπασμένο¨ χρώμα. Το συγκεκριμένο χρώμα δεν θα σας προκαλέσει καμία απολύτως δέσμευση…

Αν οι πόρτες σας δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αισθητική αξία ή αν γενικά προτιμάτε ένα λιτό αποτέλεσμα, τότε μπορείτε να τις επιλέξετε στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Ένα απαλό γκρι, ανοιχτό πράσινο ή μπεζ είναι ιδανικές αποχρώσεις, για να προσδώσουν χαλαρότητα στην εσωτερική διακόσμηση. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική και αν οι πόρτες είναι παλιές, οπότε δεν θέλετε να τραβήξετε το βλέμμα πάνω τους.

Μια άλλη ιδέα είναι να βάψετε τον τοίχο σε μια ανοιχτή απόχρωση και τις πόρτες στο ίδιο χρώμα, αλλά σε έναν λίγο πιο σκούρο τόνο, ώστε να υπάρξει η επιθυμητή αντίθεση. Δείτε πως αξιοποιήθηκε η πόρτα του μπάνιου σε ανακαίνηση…

 Το χρώμα που θα επιλέξετε θα καθοριστεί ανάλογα με το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού. Σε ένα μοντέρνο σπίτι ταιριάζουν πιο ψυχρά χρώματα, όπως το γκρι και το λευκό του πάγου, ενώ στην κλασική εσωτερική διακόσμηση κυριαρχεί το μπεζ.

 

Πάντως, καλό είναι να θυμάστε πάντοτε, όταν επιλέγετε χρώμα για τις εσωτερικές πόρτες, ότι αυτό πρέπει να σχετίζεται με τη συνολική παλέτα χρωμάτων για το σπίτι. Έτσι, η εμφάνιση θα γίνει πιο συνεκτική και δεν θα δημιουργηθεί ένα υπερβολικό αποτέλεσμα.

 Η επιλογή των εσωτερικών σας πορτών σε γκρι είναι μοναδική καθώς αυτό το χρώμα δίνει μια μοντέρνα αίσθηση χωρίς να παραμερίζει την κλασικότητα. Μπορείτε είτε να επιλέξετε έπιπλα και αντικείμενα σε γκρι, επίσης σε διαφορετικό τόνο είτε να κινηθείτε σε τελείως άλλα πλαίσια. Ό,τι και αν αποφασίσετε θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Επιλέξτε τις πόρτες που ταιριάζουν στον χώρο σας  ανάλογα με το στιλ σας … είτε σας  αρέσουν τα κλασσικά έπιπλα, είτε προτιμάτε το industrial στυλ, είτε σας αρέσει η πολυτέλεια, είτε είστε λάτρεις της εναλλακτικής διακόσμησης θα βρείτε τις λύσεις που χρειάζεστε …και ταιριάζουν στο σπίτι σας…

Αφήστε μια απάντηση